älypuhelinapplikaatiot ja tsygäily.

Koska haku ei tuottanut yllättävää kyllä tulosta, perustan threadin.

Lenkkien kartoittamiseen on varmaan tsiljardi älypuhelinapplikaatiota, itse otin runkeeperin ekaa kertaa käyttöön tänään. Vedän lenkit yleensä mututuntumalla kääntyillen aina sinne missä mielenkiintoisimmalta näyttää (Lahti ei ole vielä niin tuttu, että mulla ois keskusta-alueen ulkopuolella oikeastaan hajuakaan mihin olen menossa), ja sepäs olikin yllättävän siistiä päästä ihmettelemään tehtyjä valintoja sohvalla lenkistä raukeana makoillen… Nyt kiinnostais tietää muiden mielipiteitä siitä, mikä maantielenkeille olis optimaalisin niskaanhengittäjä. Runkeeper kyllä vaikuttaa kaikin puolin jeessiltä, mitä nyt nettisivujen ja profiilinhallinnan käyttis on vähän kuranen ja vehje väittää mun polttaneen 32kilsan lenkillä keskarin jäädessä alle 25 melkeen 1000 kaloria, mikä kuulostaa maallikon korvaan melko isolta määrältä…

Androidille endomondo ja fixed gear.
Endomdo lenkkien seuraamiseen ja fg speksaamiseen.

Itellä iPhonessa ohjelma nimeltä imapmyride, joka on tämän kevään ajojen perusteella ollut melkoisen toimiva. Ohjelma mittaa keskarin, matkan pituuden sekä lähtö,- ja lopetusajat. (myös kalorimittari löytyy, mutta se ei tunnu toimivan kunnolla) Karttanaan käyttää google mapsia, joka toimii kivasti, ongelmana on tupannut olemaan se, että jos palaa samaa reittiä takaisin, ei ohjelma piirrä eriväristä viivaa=vaikea erottaa meno/paluu ajoa toisistaan. Lisäksi huippunopeuden mittaus puuttuu, joka olisi todella hassunhauska lisä. Asetuksia ja valintoja sekä ominaisuuksia on enemmän kuin reilusti, tässä nyt tuli sanottua ne oleellisimmat.
Summa summarum:
Ohjelma on ilmainen, joka lisää kehuja kummasti, jos olisin maksanut, voisi harmittaa.
Joitakin piirteitä on tullut, joihin soisi muutosta, mutta saapa tästä lenkeillä ajettaessa kivasti dataa omasta ajosta.
Niin ja sitten vielä sen verran, että ohjelma on mukavan helppo käyttääja aiemmat ajot löytyvät selkeästi jälkeenpäin.

Omassa ZTE Bladessa tuntuu olevan Endomondolla vaikeuksia löytää satelliitteja, vaikka muut softat löytää kyllä sijainnin näppärästi.

Tuo käytetyn energian määrä taitaa olla melko karkea arvio sykkeenkin ollessa tiedossa, joten noilla tiedoilla kalorimäärä on vielä huonompi arvio.

Itellä kans Endomondo lenkkiseurantaa varten. Sit myös Bike Gears, jolla saa välityksiä vertailtua pirun helposti. Makso muistaakseni Apple storessa pari dollaria.

Huawein kiinaihmeellä on myös ollut ongelmaa löytää satelliitteja (myös mm. gmapsilla, andropaksella) syy lienee a-gps:n puute? HTC:n Androideilla ei kyllä ole ollu pienintäkään probleemaan viimeisimpänä Desire Z, jonka kuitenkin alkomahoolin vaikutuksen alaisena menin jokunen kuukausi sitten hukkaamaan.

Haussa siis halpa, pieni ja a-gps:llä varustettu Android-puhelin.

Endomondon Pro-versio on kyllä ollut hyvä sijoitus mm. akunsäästötoimintoineen. Vink: http://www.endomondo.com/teams/208688

Ite käyttelen jos muistaa vaan laittaa lähtiessä päälle: http://www.youtube.com/watch?v=OrkTJQ8XBKU

Syö tosin pitemmällä lenkillä akun tyhjäksi. Ihan kätevä jos kiinnostaa matkansa vaiheet. Tuo toimii jopa ihan taskun pohjalla ettei tarvi olla missään telineessä tangossa.

Itsellä käytössä iPhonessa Cyclemeter ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Piirtää kartan, kertoo matkan ja paljon muuta tarpeellista/tarpeetonta ja kuluttaa ihmeen vähän akkua. Tohon joku nettiaplikaatio kylkeen jonne datan voisi kerätä, niin avot. Nyt exporttaan kamat Movescountiin, koska Suunnon GPS-pod edustaa kivikautta.

Androidille olen itse todennut parhaaksi SportsTrackLive:n.

parker - 9:32, 17.5.2011 » Endomondon Pro-versio on kyllä ollut hyvä sijoitus mm. akunsäästötoimintoineen.
Paljos tuo pidentää kutakuinkin käyttöaikaa verrattuna ilmaiseen?
asb - 10:08, 17.5.2011 »
parker - 9:32, 17.5.2011 » Endomondon Pro-versio on kyllä ollut hyvä sijoitus mm. akunsäästötoimintoineen.
Paljos tuo pidentää kutakuinkin käyttöaikaa verrattuna ilmaiseen?
Perstuntumalla säästää, kun on seurannut akkupalkin kulumista käytössä. Varsinaista ajallista säästöä en osaa kyllä sanoa. Riippunee tämäkin puhelimesta.

Androidille löytyy myös perussimppeli My Tracks, joskaan mitään kovin hifiä statistiikkaa ei tarjoa puhelimessa. Importattua saa kuitenkin useaa tyyppiä (mm .gpx) jolloin voi nettipalveluissa yms. katsella tarkemmin. Useissa ohjelmissahan import toimii vain maksullisessa versiossa. Pausetuksen puute tosin harmittaa. Myös Open GPS Trackeria tullut testattua, sama yksinkertaisuus pätee tähän - pause löytyy

Cardio Trainer käytössä Androidilla!

Iteltä kans pisteet cyclemeterille. Muita en ole testannutkaan, mut toi toimii ihan hiton hyvin

Kapteeni - 9:53, 17.5.2011 » Itsellä käytössä iPhonessa [Cyclemeter](http://www.abvio.com/cyclemeter/) ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Piirtää kartan, kertoo matkan ja paljon muuta tarpeellista/tarpeetonta ja kuluttaa ihmeen vähän akkua. Tohon joku nettiaplikaatio kylkeen jonne datan voisi kerätä, niin avot. Nyt exporttaan kamat Movescountiin, koska Suunnon GPS-pod edustaa kivikautta.
Mä käytän kanssa Cyclemeteriä iPhonessa, omaan käyttöön ollut riittävät datat, vanhan 3G:n kanssa oli välillä ongelmia, hävitti helpommin yhteyden ym. 4:n kanssa pelittänyt moitteettomasti.

En tiedä onko edelleen validia tietoa, mutta tälläinen tuli vastaan: iBike?

Mulla on n97:ssa Sports tracker toiminut kivasti. Mittaa keskinopeuden, huiput, korkeuden ja piirtää reitin. Pitäis olla tulossa ipuhelimelle ja android-luureihin piakkoin.

^ Sports tracker toimii kivasti halpa-noksuissakin kuten omassa 6730c:ssä. Hienot käyrät ja kartat tulee. Aika edullinen gps-tsygätietokone.

Onko Sports Trackerin ja Endomondon antamassa datassa jotain oleellista eroa? Endomondossa häiritsee oikeastaan vain se, että en saa siitä mitenkään helposti rajattua, että mikä oli keskinopeus jollain tietyllä kilometrin tai vaikka 10 kilometrin matkalla.

^ ST ainakin näyttää keskarit 0.5, 1, 2, 5 ja 10km pätkissä. Siinä mua on ärsyttänyt vain helvetin raskas Flash-nettisivu jolla noita tallennettuja harjoituksia tutkitaan, pitää olla tuore kone.