Dynamot, dynamonavat, dynamovalot ja pienlaitelaturi matkalle

Onko dynyä testattu ajossa vai pelkästään käsin pyörittämällä?

Rollerin lamppua en ole vielä testannut, koska toisessa kiekossa liian leveät kumit, enkä ole jaksanut ruveta säätämään renkaiden kanssa vielä. Testi toimivalla lampulla kuitenkin viittaa dynkkyyn.

Ajossa en ole myöskään testannut, vain käsin pyörittämällä. Pitää vielä kokeilla ajossa, mutta en usko, että siitä on kiinni, koska käsin pyöritellen ovat tähän asti tuottaneet valoa.

edit: Ja joo, varavalo mukana olipa kyse patteri- tai dynamovalosta.

^muistaakseni kun omaan fillariini SP:n asensin niin ei toiminut aluksi käsin pyörittämällä vaan piti antaa vähän enemmän kierroksia. Voin muistaa väärinkin.

Pitääkin tänään koittaa mitä talvitauko on tehnyt mun dynylle.

Lisään vain pöytäkirjaan, että testasin vielä, ettei ole cuppiksen mainitsema kierrosten puute, eli ei tuottanut ajossakaan sähköä. Ristiintestasin vielä lopullisesti kiekot ja lamput, ja kyllähän se toi dyny paskana on.

tutam - 18:46, 22.3.2017 » Lisään vain pöytäkirjaan, että testasin vielä, ettei ole cuppiksen mainitsema kierrosten puute, eli ei tuottanut ajossakaan sähköä. Ristiintestasin vielä lopullisesti kiekot ja lamput, ja kyllähän se toi dyny paskana on.
Jos ei onnistu ja keinot loppuu kesken, niin voin vilkaista jonain sopivana vapaailtana Arabiassa. Noiden pitäisi olla niin yksinkertaisia ja robusteja värkkejä, joten olisi vähän ikävä luovuttaa tässä vaiheessa. Täältä löytyy skoopit, mittarit ja kolvit, sekä kokemusta dynamonavoista yhden Shimanon verran. PM tavoittaa.

Dokumentoikaa jos aukaisette. On meinaan sen näköinen napa etten itse keksinyt miten toi tarpeen tullen avataan.

Voi juku mikä säkä, että mulle on tulossa CNC:ltä vissiin samanlainen napa eri merkillä. Nyt epäilyttää. :stuck_out_tongue:

(Ei kyllä oikeesti. Napadyny4lyfe)

Hachio - 21:15, 22.3.2017 » Dokumentoikaa jos aukaisette. On meinaan sen näköinen napa etten itse keksinyt miten toi tarpeen tullen avataan.
Koitin etsiä googlella edes yhtä kuvaa jossa vastaava napa olisi avattuna. En löytänyt. Pahimmassa tapauksessa käämit on sinetöity kuoren sisään (friction welding tms.) ja ainoa mihin pääsee käsiksi mitään rikkomatta on kontaktit akselin juuressa.

pitäs varmaa kokeilla jo lampun kaa omaa ekaa kertaa nyt ku 2 vuoden takuukin menny umpee

lyfemätön dynkkylyfe

Okw - 7:55, 23.3.2017 »
Hachio - 21:15, 22.3.2017 » Dokumentoikaa jos aukaisette. On meinaan sen näköinen napa etten itse keksinyt miten toi tarpeen tullen avataan.
Koitin etsiä googlella edes yhtä kuvaa jossa vastaava napa olisi avattuna. En löytänyt. Pahimmassa tapauksessa käämit on sinetöity kuoren sisään (friction welding tms.) ja ainoa mihin pääsee käsiksi mitään rikkomatta on kontaktit akselin juuressa.
[Sivun alimmaisena](https://swhs.home.xs4all.nl/fiets/tests/verlichting/dynamos/SP_8/index_en.html) vanhemman sp pd8:n (ei kovin onnistuneesta) purkamisesta.

Okw: kiitos! Tarjous kyllä kiinnostaa ja voisihan tuota katsoa. Itsekin silmäilin tuota dynamoa, ja avaaminen ei vaikuttanut mitenkään itsestäänselvältä.

Pistin myös Alpkitille postia ja katson mitä vastaavat. Omituista minusta tässä on se, että toi on ihan pränikkä dynamo, jolla ei ole edes juuri ajettu. Kaikenmaailman suolaliejussa & paskavedessä tämän talven ajan uitettu Alpkitin dynamo Disccheckissäni senkun jauhaa sähköä.

Oma Alpkit saapui. Jestas että tuntuukin pykällystä.

Ihanko sen pitäisi olla tuollainen?

Osasin odottaa että jotain tuntuu, mutta tuo ei tunnu käsin kääntyvän ainakaan kovin helpolla.

Ei siis ole kasattuna, mutta ihan napaa hiplaillen.

Pykälät kuuluu asiaan. Jostain sen sähkönkin täytyy syntyä.

Tulin tänne kysyy samaa ku Grobian, mut ok sitten.

Juu eipä ne SP:tkään helposti pyöri sormin. Kasattuna ja haarukassa sitten jo huomattavasti helpommin rullaavia, kun on ne pyörivät massat paikallaan. Ajossa melko lailla huomaamaton.

joko voidaan käsitellä dynyn filosofista ongelmaa

negaatio - 15:35, 27.3.2017 » joko voidaan käsitellä dynyn filosofista ongelmaa
tarkoitat varmaan filosofin ongelmaa dynyjen kanssa?

oh snap :confused:

Heh, mä jouduin kysymään Odielta samaa kun sain ensimmäisen Alpkitin näppeihini. Pykällys on huomattava, rihdatessakin tuntuu, mutta ajossa ei lainkaan.

Vaikkka toi toinen Alpkitti prakasi heti kättelyssä, niin silti ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa kevyelle napadynylle. Harvasta asiasta on yhtä paljon iloa niin arjessa kuin duunissakin, kun ei tartte valojen kanssa säätää.

Vähän sama kuin Sublimen multiple cursors: asia, jota ei ole ikinä tiennyt tarvitsevansa, mutta jota ilman ei voi elää, kun on kerran kokeillut.

Kyllä se tärinä tuntu stongassakin kun ekaa kertaa ajoin puhtaalla asfaltilla kävelyvauhtia.