Työkalulainaamo

^Juurikin niin. Mutta ei nyt tartte asentaa yhtn mittään. Jätin romut lahteen ja tuon sen sitten kun ei tarvitse ajokelvottoman pyöränruhon lisäksi pyykkikassia (juuri kun ne perkeleen 3,5euron pesupoletit tuli, niin joku toope läväytti pesuvedet pitkin tupaa—>2kk remppa? Puhtaat lakanat ftw!) Maanantaina uusi työkalu porilaisen varastaman tilalle.

Jatkaakseni avautumista, liikkuminen stadissa ilman pyörää on …RSEESTÄ!

miehen on tehtävä se mikä miehen on tehtävä, joskus se vaati pyykkien roudaamista fillarin sijaan. Elämä on paikoitellen rankkaa.

Meillä on Jyväskylässä useimmat pyörätyökalut. Pm, jos tarvetta käyttää/lainata.

suostuuko joku eroamaan hetkeksi 17/22mm kartioavaimistaan helsingin keskustan alueella?

Kellään hajua missä Tampereella onnistuis keskiön kierteiden rotsaus? Britti-kierteistä siis kyse.

Oiskohan kellään stadissa (Töölö) lainata momenttiavainta varustettuna 8mm kuusiokololla jotta saisi kammet kerrankin vedettyä sopivalla momentilla kiinni?

Jos löytyy niin yv tai sms → nol nel nol kasi kolme viis 6330

Tulipa dyykattua cresent mixte ja puolet osista kiinni “tähtiruuveilla” vai onks noi sit torxit.

Koko ois jotai 5-6mm (tähden halkaisija)

Eli löytyykö keneltäkään pariks päiväks lainaan ruuvari/bitsei tjsp.

Maksu: pari kaljaa
Sijainti: Vallila-keskusta
nolnelnol 7oo473o

^torxi on hyvä kantakuvio. Osta starkista tms. parilla kympillä kärkisarja ja räikkäruuvari. enempi ku kiva. Jaa, on mulla toki lainatakin, mutta taas kerran: Lahdessa.

juu voi/pitäis varmaankin ostaa. Ajattelin vain ku on eka kerta ku fillaris tulee torxi eteen et ois varmaan kerrain pois ja perus ruuvit tilalle. Täten ois aika “turha” ostos, mut joo kai sitä vois…

Edit: Perutaan haku, Clasult saa 4.95 Torx pala boksin miljoonine päineen.

Löytyskö keltään jyväskylän suunnalta vähän järeempää nitojaa?
-Tarkotus olisi päällystää reikäinen satula uudella kankaalla ja tuon päällisen kiinnittämiseen jonkinlainen järeämpi nitoja jolla tuon kankaan saisi kestämään olisi tarpeen…

oge - 19:58, 30.10.2010 » Oiskohan kellään stadissa (Töölö) lainata momenttiavainta varustettuna 8mm kuusiokololla jotta saisi kammet kerrankin vedettyä sopivalla momentilla kiinni? Jos löytyy niin yv tai sms -> nol nel nol kasi kolme viis 6330
Pikainen uppaus kun tänään sattuisi löytymään aikaa asenteluun. Vaihtoehtoisesti vähän pidemmällä (yli 15cm) varrella varustettu 8mm kuusiokoloavain kiinnostaisi paremman puutteessa.

Olis hakusessa ohjainlaakerin alakoolin (haarukkaan tuleva rengas) irrotustyökalu Helsingissä. Myös infot liikkeistä, jotka voisivat hoitaa tuon iisiisti kiinnostavat.

On näitä tullut naputeltua irti kuumennuksilla ja mattoveitsillä aloittaen, mutta nyt näyttää olevan erityisen tiukassa. Voin ottaa keulan mukaan, joten sikäli lainakaan ei ole välttämättömyys…

…tietääkö kukaan edes, että tällainen työkalu on olemassa? Voin kertoa: on se. Mutta onko Stadissa missään?

Ja pienemmän Huopalahden kulmilta löytyy kovasti kaikenlaista kiillotusliinasta Dremeliin ja kuumailmapuhaltimeen. Esim. Shimanon äijätukeva leveen ketjun ruoska - lukkorengasavain -yhdistelmä kenkii rotafiksiä suuhun…

^Saiskohan sen tällaisella. Näitä löytyy biltemasta erilaisilla mitoilla.

http://www.biltema.fi/osteri/data/webpics_all/Web%20images%20Sorted/20/large/20-342_l.jpg

Laittaa emäputken jollain kannella umpeen ja ruuviosan sitä vasten, hakaset koolin alle ja eikun ruuvaamaan.

En tiiä sit miten noi mitat täsmää ja hakaset pitää?

edti. Kattelin tarkemmin noita Bilteman mittoja ja kapein oteleveys on 80mm, eli ei taida onnistua…

^tollakin vois ehkä yrittää; ainoa ongelma taitaa olla se, että nuo väkäset ovat sen verran paksut, että rengasta pitäisi saada jo melkoisesti irti kannasta ennen tuon käyttöä.

Park Toolin työkalussa tartunta tapahtuu renkaan päältä, joten tämäntyyppinen olisi ideaali. Voi toki olla, ettei näitä pahemmin löydy tästä maasta.

edit. ok, eli suuremmalla syyllä…

ei tuolla bilteman ulosvetäjällä haarukan koolia saa mitenkään tehokkaasti irti

mulla on tämmöinen, saa tulla Kiloon koettaan jos vaikka lähtis. Iskua tarvitsee tuohon nupin päähän.

http://www.cyclus-tools.eu/index.php?eID=tx_nawsecuredl&u=0&file=typo3temp/pics/6d8f4389ed.jpg&t=1289487559&hash=12421bc2c2a4d4c74a294ba0f72fbdd8

Ok, tuo näyttää toimivalta.

Yritän vielä kertaalleen perinteisillä konsteilla ja jos ei hievahda, niin sitten Kilo-optio (vaikka olutta vastaan)…

kid_scientifik - 2010-11-10 14:18:07 » [Park Toolin](http://www.parktool.com/product/universal-crown-race-puller) työkalussa tartunta tapahtuu renkaan päältä, joten tämäntyyppinen olisi ideaali. Voi toki olla, ettei näitä pahemmin löydy tästä maasta. edit. ok, eli suuremmalla syyllä..
Tuossa CRP-1:ssä se alkuirroitus tapahtuu noilla kiiloilla, jotka ruuvataan koolin alle. Sen jälkeen kooli enää vain vedetään irti tuolla ulosvedinruuvilla.

Kyllä tuollainen pitäisi useammastakin fillariliikkeestä löytyä. Ei noiden irrottaminen kuitenkaan niin harvinaista ole, etenkään liikkeissä jotka peruspyörien lisäksi harraste vehkeiden huoltoa tekee.
Hi5Bikesissä ainakin on. Uskoisin että ainakin Kauppaveljiltä, MTB Shopista, Velosportista, Fox Compista tuo löytyy… Suht perustyökalu kuitenkin.

Ai niin, itse noita pääasiassa tullut irroiteltua ihan perinteisellä puukolla. Parempi se kuin mattoveitsi, kun löytyy hieman enemmän kiilaa joka sitä koolia lähtee irrottamaan, ja voi vasaralla naputella terän selkämykseen.

^joo, perustyökaluksi tuon olen aina mieltänyt. Sen verran hinnakas kuitenkin, etteivät yksivaihde-aktiivit ole ehkä ihmeemmin tuota hankkineet.

Voisin vaivata vaikka Fox Comppia kysymällä asiasta - kun se tuossa kulmilta joka tapauksessa löytyy…

edit. puukolla minäkin, mutta nyt ei mahdu terää ollenkaan koolin alle, joten siksi aloitin hommaa ohuemmalla, kohtuullisen tukevalla mattoveitsellä