Työkalulainaamo

Mulla ois tarjolla lainattavaksi kammen ulosvetäjää, ketjun katkaisijaa, putken katkaisija, ketjupiiskoja, pinna-avaimia, keskiöavain, pakka-avain ja poljin-/rengasavain ainakin noista fillarispesifeistä työkaluista. Kalut sijaitsee Kalliossa Töölössä, joten jos on tarvetta niin voi kysäistä lainaan tai tulla käymään pikku fiksailuilla. Sitten löytyy tietty rauta- ja kuviosahaa, iskuporakonetta ja leivänpaahdin ja mitä noita nyt on, joita kasvava mies tarvitsee.

Tähän ketjuun voidaan liittää tarjontaa ja tarpeita erinäisistä kaluista. Varmasti monella näitä on, mutta aina silloin tällöin tarvitsee just sitä jotain ihmeavainta ja se saattaakin odotella muutaman korttelin päässä. Share and care! Kannustan myös laittamaan kaluja tarjolle kuinomaan, mutta voidaan pitää myös sisäisenäkin tämmöinen pooli pystyssä.

Löytyy seuraavat Hämeentieltä:

rihtauspenkki
haka-avain lukkorenkaita varten
navan akselikuppien kiristämiseen tehdyt vääntimet
kierrepakkojen ja vapaarattaiden kiristämiseen/asentamiseen tehty härpäke.

noiden jo edellämainittujen lisäksi.

Ullanlinnasta löytyy:

-ISIS/Octalink/Power Spline -keskiötyökalu
-ISIS-kampien ulosvetäjä
-Ketjupiiska
-navan kiristys/säätö-työkalut (cup and cone-tyylisiin irtokuulalaakereihin)
-Hyvä jalkapumppu
-Kasettipakan lukkorenkaan avaaja (vaihteet pffft)

Varmaan jotain muutakin, mutten nyt muista mitä.

Jii! Voisinko tulla hakeen ton isis-kampien ulosvetäjän tänään? SanttuT lupas, mutta kerkes karkaamaan mökille. Laita viestiä jos onnistuu: 0405693084

Tossahan noita on jo hyvät määrät, turha kai samoja listata. Tässä pari mitä ei mainittu vielä. Sijainti Helsinginkatu, Kallio.

  • ohut 32mm kiintoavain 1" kierteellisen ohjainlaakerin säätöön
  • rattaanpulttien vastakappaleen työkalu
  • Hollowtech II / X-Type / GXP / MegaExo / Ultra-Torque keskiökuppiavain

Sit jos jollain on joku maaginen työkalu Ritchey V3 Comp -poljinten huoltoon ni tarttisin. En kyllä tiedä millainen se on, mutta siihen liittyy varmaan pari ohutseinäistä 9-11mm hylsyä jotka menee polkimen päästä sisään ja toinen säätää laakerin välystä ja toinen kiristää. Todnäk jossain muussa polkimessa on samanlainen systeemi.

Lauttasaarelaiset voi kysellä multa työkaluja, löytyy suunnilleen kaikki tarpeellinen, paitsi ohjainlaakeriprässi. Tosin iso ja toimiva pultti mulla on…

anttig - 2 days ago » Jii! Voisinko tulla hakeen ton isis-kampien ulosvetäjän tänään? SanttuT lupas, mutta kerkes karkaamaan mökille. Laita viestiä jos onnistuu: 0405693084
Sori, en ollut e-tavoitettavissa viikonloppuna. Ja ISIS-ulosvetäjäni on lainassa tällä hetkellä.. Toivottavasti sait hommattua muualta lainaan.

Laittakaa oikeesti tärkeimpiä tonne:

http://www.kuinoma.fi/ulkoilu/polkupyoran-huolto-ja-korjausvalineet

Esim. tuo rihtauspenkki on sellainen jolle Kuinomassa olisi varmasti kysyntää ja omistaja saisi vähän rahaakin halutessaan…

Lainausterveisin, Kuinoman porukka

mahtaako kellään olla valmiiksi duunattuna sellaista Sheldonin ihmeruuvia jolla saisi mahdollisesti perinteisen keskiölaakerin jumittuneen kiinteän laakerikupin väännettyä irti?

Miellelläni lainaisin jos tollanen joltain löytyy.

Löytyykö keltään työkalua, jolla saa BMX-vapaarattaan irti?

Se on ilmeisesti kutakuinkin tän näkönen:

http://www.beyondbikes.com/mmbb/images/small/BGAM63616.gif

asb - 23 minutes ago » Löytyykö keltään työkalua, jolla saa BMX-vapaarattaan irti?
minäkin tarttisin tässä lähiaikoina moista.
tnts - 1 hour ago » minäkin tarttisin tässä lähiaikoina moista.
Okkalla tietääkseni on. Ainakin mun pyörän vapaaratas saatiin irti siellä. Ei vaan viittis jatkuvasti rampata pikkuasian takia, kun sen osaisi tehä itsekin jos olis työkalut.

Sama tarve täällä. Tommonen pitää vissiin ostaa jostain.

oon ite käyny kalliopyörässä porvoonkadulla irrottamassa pakat ja rattaat, mutta tosiaan ei oikein aina viittis sitä 5 min vaivausta tehdä maksamatta mitään. Ehkä Kumiluodissa vois olla kans sopivat avaimet ja ois vielä lähempänäkin.

Parhaitenhan tuo toimii ruuvipenkin kanssa, mutta menettelee mös jakarilla.

SanttuT hukkasin sun numeron, mutta haluutko ton sun kammenulosvetäjän takas!?

asb - 2 weeks ago » Löytyykö keltään työkalua, jolla saa BMX-vapaarattaan irti? http://www.sheldonbrown.com/harris/images/fw120.jpg Se on ilmeisesti kutakuinkin tän näkönen: http://www.beyondbikes.com/mmbb/images/small/BGAM63616.gif
Nyt tämmöisen tarttis pikaisesti. liikkeet on jo kiinni ja pääsen kiekkojen vaihtoon vasta ysin jälkeen. Ei kellään ois?

Mulla EI[i] ole tollasta freewheelin poistinta mutta sen sijaan nyt löytyy Park Toolin BBT-5 jolla saa ruuvattua Miche Primato keskiölaakerin pois/paikoilleen, kuten myös jonkun Campan kasettikeskiön ja pakan.

jussi - 1 minute ago » Mulla ei olla tollasta freewheelin poistinta mutta sen sijaan nyt löytyy Park Toolin BBT-5 jolla saa ruuvattua Miche Primato keskiölaakerin pois/paikoilleen, kuten myös jonkun Campan kasettikeskiön ja pakan.
buu... olin jo lähdössä hakemaan vapaaratasavainta.

Multa löytyy BMX-vapaarattaalle avain. Vallilasta löytyy. Se on kyllä sellaista mallia että se avaa varmasti vaan sellaiset vapaarattaat jossa ne neljä avaimenpaikkaa on koloissa pinnan alla, eli Dicta ja vastaavat merkit sillä varmasti, muut ehkä. Tuon kuvan mukainen vapaaratas aukeaa ihan mainiosti fiksirattaan lukkorenkaalle tarkoitetulla hakasavaimelle kun puristaa avaimen tiukasti ratasta vasten esim. puusepän puristimella taikka navan pultilla ja jollain sopivalla isolla prikalla/työkalulla/tms… Näin oon ite avannut Shimanon rattaita monta kertaa.