Ketjujen ketju

madutin - 12:54, 1.6.2018 » Aukeaako toi Connex silleen että ketjua väännetään sivuittain mutkalle? KMC:llä on erikseen kertakäyttöisiä ja uudelleenkäytettäviä 11s pikaliittimiä, mutta noi jälkimmäiset pitää ostaa erikseen, ketjun mukana tulee kertakäyttöinen. Shimanon ja SRAMin pikaliittimet on kanssa kertakäyttöisiä kumpikin, eli onkohan noi Connex ja KMC sitte vaihtoehdot.
Ei, vaan lukko käännetään pystyasentoon ja liukuu sitte toisiaan kohti ja auki. Samoin kiinni pystyasennossa ja sitte vedetään suoraksi, sulki.

Yhden kerran oon nähny et oli ketju pettäny pikalukon kohdalta, ja se oli käyny sähkövaihtajilla, ilmeisesti ollu vaihtaja juuri lukon kohdalla - ne runttaa melko voimalla sitä ketjua. Ja Shimano suosittaa että sähkövaihteissa ei tommosia pikalukkoja käytettäs. Omissa ketjuissa ollu lukuisia vuosia Wippermannin lukot eikä oo ykskään pettäny. Sramin pikalukkoja oon nähny useita kertoja semmoses kunnos et ne tapit irtoo sivulevyistä kun vähän vilkasee.

DID Racing Pro Track osoittautunut hyväksi ja kestäväksi. Ketjuliittimen ruuvikiinnitys on toiminut ruuvilukitteen kanssa: ei ole auennut tai löystynyt mukulakivillä, töyssyissä, kadulla, velolla, hiekkatiellä yms.

...Campagnolon paremman pään ketjut on yleensä ylivoimasia muihin nähden. Harmi kun eivät tee muiden rattaille sopivia...
Miksei kävisi muiden rattaille? Olen pitkään käyttänyt maastopyörissä ja cyclossa Campan ketjuja mutta ne on kyllä vanhoja ysivaihteisia.

Joo, nyt meinasinkin näitä modernimpia maastokamoja yksinetoistasine vaihteineen :slight_smile:
Itekki tykkään edelleenkin ajella 9-kamoilla - kahessa maasturissa on muodikas 1x9 voimansiirto, halvempaa ja helpompaa on elämä useimmissa käyttötarkotuksissa.
Ainoo pyörä missä on (liian) monta vaihdetta on toi sähkötäpäri ku siinä tuli 11 speed valmiina. Muuten en rupee tommosiin hapatuksiin vielä pitkään aikaan…

On vähän semmonen tunne että kestävämpiä ketjuja osaisivat kyllä valmistaa, mutta haluavat ennemmin myydä enemmän huonompia ketjuja kuin vähemmän kestävämpiä.

Osaako joku livenä käpistellyt sanoa, ovatko nää 1/8" vai 3/32"? Eipä edes valmistajan sivulla ole turhaan tällaista mainittu. Sivukuvan perusteella ehkä kapeat, mutta otapa tuosta selvää…

BBB SingleLine BCH-011

Laitoin tuossa äskettäin hankintaan nipun KMC Z610HX:ää. Sain kuitenkin käteen toista mallia, Z1eHX Narrow Silveriä. Näemmä valmistaja korvaa tuon ensiksi mainitun mallin nyt raskastekoisemmalla versiolla, ja sama kuvio pätee myös 1/8" leveydessä.

Z1eHX Wide Silver

ts. rip skeneketju !!!

Painojen vertailu kiinnostaisi uuden ja vanhan välillä, sillä uusi malli on silminnähden entistä massiivisempi. Eihän entiset varsinaisia grammanviilaustuotteita tietenkään olleet, mutta ominaisuuksiltaan ihan tasapainoisia. Nyt mietityttää, haluanko fiksihommissa käyttää oikeastaan ikinä sellaisia ketjuja, jotka esim. eliminoivat kapeilla rattailla saavutetun painonsäästön.

Mull Dundane - 0:53, 20.12.2018 » [Z1eHX Wide Silver](http://www.kmcchain.eu/chain-KMC_Z1eHX_Wide_Silver-touring_city-wide)
z1 wide näyttää tutummalta

Z610HX

https://scontent.fhel1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/48426426_1024945454381752_280727420472918016_o.jpg?_nc_cat=111&_nc_ht=scontent.fhel1-1.fna&oh=78adbbc447a91bf9151257f8b9ccdf4f&oe=5C9B9134

Z1eHX narrow

https://scontent.fhel1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/48384683_1024945481048416_8455379258095697920_o.jpg?_nc_cat=110&_nc_ht=scontent.fhel1-1.fna&oh=7a46a8df6ab0a7a83f700087f8bc86a3&oe=5C918E72

Ketju on uunista tullut eli käyttökokemuksia ei ole, luotamme vahvasti että mitään ei ole pilattu.

Edit: alemman kuvan “otsikko”, koska aamusilmä.

wat, siis tossa on kaks kuvaa saatteena vanhat mallimerkinnät mutta alempi kuva näyttää olevan uudesta ketjusta?

Eli sillä ei ole ketään ajanut

Noiden kuvien perusteella linkeillä voi olla painoeroo mitä vaan gramman kymmenes/sadasosan ja lähes kahden gramman väliltä, eli 2-35% painonnousua. (e. olettaen siis et vaaka pyöristää luvut normisääntöjen mukaan)

Eli noita lukuja on aika turha murehtia sen enempää. Vai laskinko väärin?

Ei ois pidempää pätkää tai tarkempaa vaakaa?

kaukomieli - 13:19, 20.12.2018 » Noiden kuvien perusteella linkeillä voi olla painoeroo mitä vaan gramman kymmenes/sadasosan ja lähes kahden gramman väliltä, eli 2-35% painonnousua. (e. olettaen siis et vaaka pyöristää luvut normisääntöjen mukaan) Eli noita lukuja on aika turha murehtia sen enempää. Vai laskinko väärin? Ei ois pidempää pätkää tai tarkempaa vaakaa?
380 g oli koko ketju Z1eHX Narrow täysimittaisena ja ketjulukon kanssa.

Peukku Velobialle, siellähän ollaan ns. ajan hermolla! Oma arvaus on, että pitkässä mitassa em. kapeiden ketjujen painojen erotus olisi melkolailla 50g tietämissä. Eiköhän joku kohta kerro tarkat arvot. :slight_smile:

Riippuu käyttökohteesta, onko painolla merkitystä. Olen valmis uskomaan, ettei uudemman mallin laadussa ole moitteen sijaa, ja että se on edelleen erinomainen valinta mm. hobokrossisinkulaan tai napavaihteiseen ajokkiin.

Tuli tilattua aiemmin (ks sivun yläosa) pari kappaletta noita Wippermannin 11 speed Black edition-ketjuja. Ei se hyvin menny sitte, jossain 400 km kohdalla murtui ketju. Wippermannin insinööri tutki ja laittovat takuuna uuden. Huomionarvoista myös että tää on vasta toinen ketju ikinä minkä oon ajamalla katkassu - tosin vaihdan ketjut aina hyvissä ajoin ennen prosentin kulumaa. Tää ketju ei ollu vielä 0.75% ehtinyt.

Tämä siis sähkömaasturissa, että ois ehkä voinu kestää tavan pyörässä paremmin.
Sama ketju katkes työkaverin (e)pyörässä myös n 400 km ajon jälkeen ns irtipoikki vauhdista.
Ei siis jatkoon ainakaan sähköhommissa. Toistaiseksi parhaiten kestäny Shimanon HG701-11, ja niissä taidan nyt pysytellä. Vois ostaa korjaamopakkauksen a 20 kpl kerralla…

Aika uskomatonta. Voiko ajotavalla olla jokin vaikuttava tekijä?

Vaihdan vaihteita hyvin siististi ja smoothisti, että en tiiä. Sähkömaasturi kyl syö niitä ketjuja ihan uskomatonta tahtia muutenkin, keskimäärin on menty enintään 500 km yhdellä ketjulla ja sit se on sen prosentin kulunu. Eka pakka piti vaihtaa kolmen ketjun ja 1000 km jälkeen. Huonommat ketjut ts Sramin XX1 ja X1 kestäny sen 300-500 :slight_smile: Nyt vaihtanu Shimanon pakkaan koska se vaihtaa paljon nätimmin kun Sramin kamppeet, ja maksaa vähemmän.

Ja jos menee vaihtamaan täys veto päällä pienemmälle vaihteelle, ni kyl siinä on ketju kovilla. Pitää osata keventää niin paljon et moottori lakkaa vetämästä, ja sitte heti kun tuntee et ketju vaihto niin veto takasin.

Tossa kuitenki moottori antaa enimmillään jotain 500-600 wattia piikkitehoa, ja siihe päälle mitä ny kuskin jaloista irtoaa, niin on siinä helposti kilowatti tehoa.

Selvä.

Noni, heti tuli yhteensopivuusongelma Z1eHX narrow:n kanssa. Se ei sovi Park Tool CT-3.2:een, johon linkki pitää tunkea sivusuunnassa eikä ylhäältä alas. Se kolo on mallattu keskeltä kavennetuille linkeille.

Noh, mitäs nyt pitäis ostaa? KMC Z1eHX osoittautunut vanhan veroiseksi, vai millä mennään?