Ketjujen ketju

Kohta on kaikille komponenteille oma keskustelu. En löytänyt ketju keskustelua vielä mistään…

Eli pitäis saada Kosmokseen jotku fiksut kettingit. Rosteriset ois kivat.
Kattelin tänään piilteemassa rosteri ketjua mutta ne oli mielestäni ko. paikan
hintatasoon nähden aikas tyyriit: 16,90 (normit 3,50) Enkä viitsinyt repiä
pakkausta auki katsoakseni näyttääkö ne arvoisiltaan.

Rogissa mulla on tällainen antidropsystemrosteriketju:

Mielestäni se on aika fiksun oloinen: tukeva, kiiltävä ja ihan ok näköinen. (makso muistaakseen 20e)

Eli mistä kannattaa ostaa ketjut? Saako kotimaasta järkevästi vai pitääks tilaa?
Jarruttomassa pitäis muutenkin mielellään tukevia ja päällä pysyviä ketjuja.

Niin ja millaisilla ketjuilla jengi muuten rallailee?

-Olli

Lisää kysymyksiä: millainen on luotettavin pikaliitin 1/8"-ketjulle?

varmaan ne ketjujen mukana tulevat pikaliittimet kestää mutta itse olen yleensä lyhentäessä pätkinyt ne pois.

aika moni kai tykkää siitä SRAM PC-1:stä, halpakin on. mulla on ollut jotain halflink bmx-ketjuja käytössä mutta eipä ne kyllä mielestäni tarjoa mitään ylivoimaista etua tavalliseen 1/8-ketjuun nähden.

Toi ollin postaama ketju on KMCn Koolchain (710 oisko?)
Mä en oo muita ketjuja mun bmxssä koskaan käyttäny, hyvät ketjut imo. 20e noista on ylihintaa.

Itselleni on tosin izumit tulossa kunhan jaksaa tilata. Oon kuullu et ne on timanttia.

http://www.signaturebmx.com/shop/product_catalog.php?c=15
tuolta saa noita koolchaineja, myö sitä SL versiota ja muita hyväksi todettuja bmxketkkinkejä.

jussi - 13 minutes ago » mulla on ollut jotain halflink bmx-ketjuja käytössä mutta eipä ne kyllä mielestäni tarjoa mitään ylivoimaista etua tavalliseen 1/8-ketjuun nähden.
Halflink ketjut ovat käsittääkseni alunperin tulleet bemakseissa käytettävää microdriveä varten. Microdrivessä on siis takana pienimmillään luokkaa 7-8 hampaisia rattaita, joiden ympärille ei normaali ketju käsittääkseni enää kunnolla kierry ajossa. Tässä siis microdrive takanapa mallia profile. http://www.profileracing.com/profileracing/webstore/product_246.jpg
mika - 2 hours ago » Microdrivessä on siis takana pienimmillään luokkaa 7-8 hampaisia rattaita, joiden ympärille ei normaali ketju käsittääkseni enää kunnolla kierry ajossa.
Halflink-ketju tuli BMX:ään oikeastaan kahdesta syystä: sulla on aina ns. halflinkin tuoma säätövara, BMX-rungoissa kun dropoutit ovat alkaneet lyhentyä. Toinen, oikeasti parempi syy, on parempi grindaus kestävyys jos ketjut on oikein päin asennettu.

Itseasiassa ekat halflink-ketjut eivät edes toimineet alle 10t rattailla, nykyiset hieman paremmin muotoillut menee kyllä. Ja 8t on tällä hetkellä pienin tuotannossa oleva takaratas (driveri).

Asiaan:
Itse suosin ratapyörissä Shimanon ruostesuojattua Nexus-ketjua, oisko malli joku NX10 1/2" x 1/8". Tuntuu kestävän eikä veny pahemmin. Ja halpakin on.

ite oon muutaman vuoden ajellu tämmösillä KMC桂盟 | 自行車鏈條 生產製造商

kmc rosteriketju mallia S10 siis.

oikeestaan ainoo ongelma on ollu että vielä ei oo kertyny tarpeeks ylimääräsiä linkkejä korukäyttöön ni ranteessa on sitten perusketjun lukko joka tietty ruostuu…

Tämä on IMO siistein ketju. Myös kestävyyden pitäisi olla ihan omaa luokkaansa. Valitettavasti en itse ole nähnyt järkeväksi sijoittaa tätä summaa ketjuihin.

Talon pyörät liikkuu sram pcygösellä ja kmc:n z-chainilla. Jälkimmäistä saa useissa väreissä ja tuntuu varsin kestävältä. Tosin metelöi ja venyy varsin paljon.

Annan ääneni Sramin PC-1:lle, sille niklatulle versiolle. Kahdessa pyörässä on tuommoinen ja hintaansa nähden palvelee erinomaisesti. Kaipa joku 50 euron Pearl Izumi ois jees, mutta ei meikän reisistä löydy sellaista vääntöä, että ketju antaisi periksi. Sramin pikaliitin systeemi on lisäksi kätevä, kun ketjun saa ilman työkaluja (tosin pieni talttapääruuvuvari jeesaa) irti aina kun tarttee takakiekon kanssa jotain pulata.

Tänään tartteekin muuten käydä hakemassa yks tuommonen lisää, niin C:n ajokuntoon.

Yksi miinusääni KMC bilsuketjuille (tai vaihtoehtoisesti omalle huollolle!) sillä tiistaina kävi näin snadisti himmatessa keskuspuistossa:

cut in two places

edit: ja vaikka se näyttää todella paskaiselta ja vanhalta niin ketjulla ei ole ajettu kuin noin 300km, mut näköjään keli tekee tepposensa ja huolellinen puhdistus on ystävämme… se miten on mahdollista että ketju pasahtaa kahdesta kohtaa onkin sitten mysteeri…

Oon ite ajanut pelkästään niklatulla PC-1:llä. Tuntuu, että ne venyy alussa tosi paljon ja nopeasti, mutta sitten venyminen hidastuu. En oo tajunnut pitää kirjaa ketjujen vaihdoista, joten en pysty mitään sanomaan kestävyydestä. Kertaakaan ei oo katkennut ja se pikaliitin on tosi kiva.

Keväällä tulee Langsteriin uus ketju. Vois tehä ihan taulukon kilometreistä ja millin kahdeskymmenesosista.

Mä annan kanssa miinusäänen Biltsun KMClle. Meniköhän ne kolme kertaa katki tolleen samalla tavalla sivulevyn keskikohdalta. Clasun KMCt on tähän asti kestänyt ihan hyvin. Mä tykkään siitä pikalukosta, mitä myydään erikseen noille ketjuille. Siis se malli, missä on se jousisokka sivulevyn päällä.

ai niin, itse tunnustan tällä hetkellä KMC K710:n parhautta. edullinen (tää siis eri kuin se kallis & kevyt SL-versio), näyttää kivalta, tuntuu kestävän ja äänikin on hiljainen ainakin mun rattaissa.

Mun mielestä kans se Clasun KMC on ollu ihan tarpeeks hyvä. Kerran katkasin sen rotafiksatessa vähä liian kovaa, kun ratas oli (ja on vieläki) jumissa. Muuten uitettu tosi syvällä kurassa ja laiminlyöty voitelua, jonka jälkeen ajettu 500+ kilsaa, eikä ollu venyny ku ehkä vajaa puol senttiä.

Empä mä paljo enempää ketjulta tarvi. Kulutuskamaa kuitenki ja noi maksaa sen jonku vitosen.

samuli-1 - 4 hours ago » Mun mielestä kans se Clasun KMC on ollu ihan tarpeeks hyvä. Kerran katkasin sen rotafiksatessa vähä liian kovaa, kun ratas oli (ja on vieläki) jumissa. Muuten uitettu tosi syvällä kurassa ja laiminlyöty voitelua, jonka jälkeen ajettu 500+ kilsaa, eikä ollu venyny ku ehkä vajaa puol senttiä. Empä mä paljo enempää ketjulta tarvi. Kulutuskamaa kuitenki ja noi maksaa sen jonku vitosen.
+1. ostaessa vähän nauratti, mutta en ole katunut.

Kiinnostaa noi half-link ketjut jonkin verran. Onko niistä hyötyä jossain muussa kuin oikean pituuden säätämisessä ja huomaako eron normiketjuun selvästi (hyvässä tai huonossa mielessä)?

Pyry - 6:25, 30.3.2009 » Kiinnostaa noi half-link ketjut jonkin verran. Onko niistä hyötyä jossain muussa kuin oikean pituuden säätämisessä ja huomaako eron normiketjuun selvästi (hyvässä tai huonossa mielessä)?
Ne ovat ainakin aika painavat verrattuna normiketjuun - jos grammojen laskeminen kuuluu harrastukseen.
jussi - 6:52, 30.3.2009 » ai niin, itse tunnustan tällä hetkellä [KMC K710](http://www.kmcchain.com/index.php?ln=en&fn=find&mo=view&id=632):n parhautta. edullinen (tää siis eri kuin se kallis & [b]kevyt SL-versio[/b]), näyttää kivalta, tuntuu kestävän ja äänikin on hiljainen ainakin mun rattaissa.
Entä tietääkö joku sanoa juuri tuon kevyemmän version kestävyydestä? Kauheesti netissä vakuutellaan kuin se on BMX-ketju ja tehty raskaaseen käyttöön yms.. Reissussa ollessa tuli heräteostoksena tuommonen perusversio ostettua ja nyt muutamansadan kilsan päähän kotiin tultaessa huomasin että paketissa olikin juuri tuo SL versio. Ei viittis lähtee postimaksuja takasinpäin enään makselee ja vielä kun sai SL version normin hinnalla niin mikäs siinä. Uskaltaako tuota vaan fiksiin kiinnittää?

Vielä osu silmään tuo aiemmin kuolattu Wippermann vähän halvempaan hintaan.

No ei tässä mitään uberkevyttä olla tekemässä. Eniten mietityttää että kuluttaako se half link ketju rattaita älyttömästi, onko hirveän äänekäs tai venyykö se radikaalisti?

Viime kesän ajelin Sramin PC-1:lla (niklattu versio), jossa on kyllä hintalaatusuhde kohillaan. Sama malli on kestänyt talvipyörässä about 2000km huonon kelin ajoa, eikä ainakaan vielä ole vaihtokunnossa. Tuota voin “halpis”-ketjuista suositella lämpimästi.

Huonommin kävi, kun menin hätäpäissäni ostamaan Cinelliin KMC:n Z410. Ketjulinja on jämpti, koko voimansiirto on uusi ja homma pitäisi muutenkin olla kunnossa, mutta ketju vaan jatkaa rutinaansa. Ei nyt älyttömästi, mutta kun tuolla pyörällä olisi tarkoitus maantielenkkiä ajaa, niin siihen nähden ihan liikaa. Ei sitä ruksutusta jaksa montaa tuntia putkeen kuunnella. Vaihtoon.

Toiseen pyörään tein NJS-päivityksiä ja fundeerasin pitkään, laitanko HKK Vertexin, vai Izumin Super Toughnessin. Foorumeita luettuani tulin siihen johtopäätökseen, että juurikaan eroa noilla ei ole, mutta Vertex pitäisi olla hiljaisempi ja sittenpä tilasin semmoisen. Hintaeroahan noilla ei ole, vaan molemmat saa sumuisilta saarilta about 30 punnalla. Vertexilla on nyt sisäänajot ajettu ja voimansiirto on täysin äänetön. Mahtavaa. Onhan se vähän kallis, mutta eipä veny, rutise, eikä tarvi vaihtaa ihan parin tonnin välein. Ja on se ihan sikahienon näköinen. Tuommonen tulee siis Cinelliikin.

Jos siis meinaat investoida ketjuun, niin Vertex on varmasti hyvä.