Valokuvauskeskustelu: polkupyörien kuvaaminen

Kattelin tätä ja mietin, että mikä on kun oppi pyörän kuvaamisesta ei ole kantautunut ulkomaille asti. Voisiko joku kääntää sen ketjukirjeen aukeaman aiheesta englanniksi niin ei tarvisi aina katsella väärin kuvattuja pyöriä?

ei vois.

^^ Ei tarvitse. Vain Suomessa rakastetaan sääntöjä. Muualla osataan olla ilmankin ja siksi siellä on niin mukavaa. Jopa Saksassa.

En tiedä, mutta itseä nyppii pyörien kuvaaminen studiossa/taustakankaalla. Oikea ympäristö on ulkona tai vaikka edes parkkihallissa. Pienemmällä vaivalla saa kuvauksellisempaa jälkeä.

Mites nuo häkkipolkimet sitten toteutetaan oikeaoppisesti? Painovoima jne…

^ se on rakettitiedettä… venäläistä sellaista.

Eli esim. jekkulanka-, jesari- ja purkkavirityksillä.

ChainThug - 23:32, 1.12.2013 » esim. jekkulanka
Hahaa, olen käynyt armeijan.

Esimerkki kuvan merkityksestä vaikkapa nyt AMAa tai myyntitopsuja varten. Ohessa ennen ja jälkeen -kuvat Muualla myynnissä langan orkkis-Cannondalesta.

http://farm8.staticflickr.com/7424/11372771093_0f25341750_z.jpghttp://farm4.staticflickr.com/3686/11848721556_0dfd7bc7b8_z.jpg

ei mun mielestä tollanen musta studio toimi oikein koskaan…

vrt vaikka

Ei missään nimessä.

Jos tuossa ois valkonen tausta ja kaikki osat näkyis hyvin, niin kuva ois vielä parempi. Ensimmäisessä kuvassa on myös osat enemmän vinksallaan.

Jos mulla on sirot spedupolkimet, onko kuvatessa soveliasta laittaa kampi samaan linjaan downtuben kanssa?

On.

asb - 12:01, 1.7.2016 »
mohnomishe - 16:10, 29.6.2016 » https://www.instagram.com/p/BHPIoCph6BS/media/?size=l
qlt - 0:21, 30.6.2016 » http://i.imgur.com/IHSHpRn.jpg
Lähtiskö tästä hyvää pohdintaa?

Tarpeettoman kovassa valossa kuvattu, harsomainen pilvipeite tai assari heijastimen kanssa olis tehny ihmeitä. Kammet olisin pyöräyttäny 90 astetta kuvan asennosta eteenpäin. Mittari antureineen irti ja venttiilit kahteentoista tai kuuteen. Siinä alkais perusasiat olla kunnossa.

Anturi asetetaan silleesti, että venttiilin ollessa ylhäällä tai alhaalla (itse näkisin, et tässä saa käyttää taiteelistavapautta) se jää haarukan taakse piiloon.
Fiksissä taas katotaan, että löytyy kuvausspotti ennen kuin ketju laitetaan.

oisin ettiny pehmeemmän taustan ja kamera puol metriä ylempää (n. stemmin korkeudella ja vaakasuunnassa kohdalla). Ite pyrin siihe et droppitanko näkyy lähes yksulotteisena (taaempi osa etuosan taakse). Tätä varten etukiekkoa joutuu kääntää inan verran oikealle.

ei nyt mikään esimerkki täydellisestä kuvasta (mulla on 15v vanha kamera eikä fotaria täl hetkel :-)), mutta esimerkki siitä miten itse tahdon pyörän mittasuhteiden välittyvän

Onks tossa ny muuta vikaa, ku vaihde taakille ja venttiilit?

Rolf - 13:12, 1.7.2016 » Onks tossa ny muuta vikaa, ku vaihde taakille ja venttiilit?
tossa mun? yleinen kameran suorituskyvyn puute ja valkotasapaino

en ole varma mikä on 1x vaihteiston oikea kuvaustapa, joten olen laittanu yleensä isoimmalle rattaalle takaa.

2x11 takaa keskelle ja edestä tiätysti isolle

venttiileitä en kato ikin

negaatio - 13:13, 1.7.2016 »
Rolf - 13:12, 1.7.2016 » Onks tossa ny muuta vikaa, ku vaihde taakille ja venttiilit?
tossa mun? yleinen kameran suorituskyvyn puute ja valkotasapaino en ole varma mikä on 1x vaihteiston oikea kuvaustapa, joten olen laittanu yleensä isoimmalle rattaalle takaa. 2x11 takaa keskelle ja edestä tiätysti isolle venttiileitä en kato ikin
Olisin oikein tyytyväinen, jos olis kamera missä tollanen suorituskyky, ehkä oon niin käppä etten huomaa mitään vikaa. Ja tykkään kyl vähän lämpimän puoleisista kuvista. Ja lehmänmunathan näyttää ihan valkosilta. Kainy vaihteen pitää olla aina isoimmalla ortotoksisessa pyöränkuvassa. Tai sitte oon aivan väärässä!?

kyllähän tommosen vanhan dx formaatin järkkärin saa käytettynä jollain satasella. Enemmän tossa yhtälössä painaa nikonin 50/1.4D. Mut 50/1.8 lähes yhtä hyvä ja cheap as chips