Valokuvauskeskustelu: polkupyörien kuvaaminen

Valokuvaus kiinnostaa!

Kun kerta kameroille on oma ketjunsa niin miksi ei myös valokuvauksella.

Tähän ketjuun voisi kerätä hyviä vinkkejä pyörien kuvaamiseen. Kaikenlaiset vinkit kokonaisten pyörien sekä detaljien ja osien kuvaamisesta on tervetulleita. Parhaat kuvauspaikat, taustat, valaistuskikat?

Olisi myös mukava kuulla millaisilla setupeilla porukka kuvaa. Onko käytössä lisävaloja/salamoita, taustakankaita tai muuta rekvisiittaa?

Itse tulee kuvattua paljon luonnonvalossa ja välillä käytössä on valkoinen pimennysverho, joka toimittaa taustakankaan virkaa yksityiskohtia kuvattaessa. Valoa tulee ohjailtua tarvittaessa budjettiluokan ratkaisuilla eli pahveilla/kapalevyillä sekä foliolla.

Eli vinkkejä kehiin, niin saadaan kaikki nauttia jatkossa paremmista pyöräkuvista. Ja pidetään kameroista keskustelu siellä omassa ketjussaan.

Miten pyörä pystyyn?

Kuka kaivaa ekana sen Chainthugin ohjeistuksen kampien asennoista, pyöprän kuvaussuunnista ja venttiilien paikoista?
…pitäisikö se liittää osaksi fixi-wikiä?

Tuolta löytyy hieman juttua pyörien kuvaamisesta sekä yksi ratkaisu pyörän pystyssä pitämiseen. --> KLIK

Eiks pelkkien pyorien kuvaaminen kay ennen pitkaa tylsaksi. Ts. eiks topikin pitais olla pyorienvalokuvauskeskustelu jos siita on kyse.

Edit: liian iso kuva ja ot… tuolla.


^^^…mikä nyt sitten on tylsää tässä maailmassa ja mikä ei…

Minusta tämä ehdottomasti kiehtova topicci ja olen itse pohtinut näitä asioita. Huonot kuvat ottavat päähän varsinkin silloin, kun ne ovat itse otettuja.

Osa alla olevan kuvan ja tuon Raydobbinsin luettelemista tarveaineista jo on ‘studiossa’ kuten esim. halogeenivalot, mutta uupuu esim. tuollainen siististi järjestyksessä oleva pölytön autotalli, mikä sinänsä jo määrittelynäkin taitaa olla sula mahdottomuus…

Hyvä ja rypytön taustakangas on myös hakusessa.

Jos tällainen kuvaustila olisi tuloillaan Helgingin Fillariklubille, vrt. se jonka perustava kokous on 1.11., niin voin lupautua lahjoittamaan sinne muutaman halogeenin!

http://0a1mgw.bay.livefilestore.com/y1p8ndU2FshlsoHzzwMbSLz8Be80X82xI-9KfInqZyVJdzexFSOvsZ4VCXZsshQldQiFm9KXOp-lQAY21TjStPjBSfHHmY2MRpQ/photo7.jpg?psid=1

tya - 16:44, 21.10.2010 » Eiks pelkkien pyorien kuvaaminen kay ennen pitkaa tylsaksi. Ts. eiks topikin pitais olla pyorienvalokuvauskeskustelu jos siita on kyse.
Näkisin asian näin, että parhaiten tämän foorumin lukijoita palvelisi nimenomaan pyörien kuvaamiseen liittyvät vinkit ja keskustelu aiheen ympärillä, joten muutan otsikon paremmin aihetta kuvaavaan muotoon. Valokuvaamisen muita alueita käsitteleviä foorumeita kun on netti pullollaan.

^hyvähyvä!!

Eikös nyt jokainen itseään kunnioittava pyöränvärkkääjä halua esitellä kättensä jälkeä ja työnsä tulosta parhaassa mahdollisessa valossa, kuten esim tässä:

Tuossa kuvassa toisaalta tulee hyvin esille, miten tuollainen kökkö wiklund-tyyppinen roikkutausta tuhoaa muutoin esteettisesti onnistuneen kokonaisuuden ja mielenkiintoisen kuvan sommittelun.

…ja tässä jatkoa ‘karmeimmat taustakankaat’-topicciin

http://public.bay.livefilestore.com/y1pfSdOCZmbQ2LUij4qWG31xZaznjLSRzmk-pZDdckupYkm6s_kUZsErEicU6UO7KVITnMSWbfdNL8OY7J0oi9BFQ/!B5YOUfwCWk~%24(KGrHqV%2C!iMEyeLYuMs2BMtbMMpWJg~~_12.jpg?psid=1

^tuo runko siis löytyy iibeistä

… myy nyt sitten tollasella kuvalla tota runkoo… lycka till vaan kaverille!!

… Siis kamoon näädät, niinkun joku kirjoitti aikaisemin, eix tää topicci tosiaan kiinnosta jengii tän enempää??
Siis mikä tässä maailmassa on tärkeetä jos ei hienot fillarikuvat??? mitä niillä kaikilla kameravehkeillä tehdään, jos ei niil oteta kuvia??

reiskaw - 22:08, 22.10.2010 » Siis mikä tässä maailmassa on tärkeetä jos ei hienot fillarikuvat??? mitä niillä kaikilla kameravehkeillä tehdään, jos ei niil oteta kuvia??
...... Eiku ei mitään

Tämmöisistä ankaran kriittisistä säikeistä syntyy ainakin minulle semmoinen rimakauhu ottaa minkäänlaista kuvaa noista omista pyöristä ja näyttää niitä täällä, että tulee ihan sydämen tykytystä jo pelkästä ajatuksestakin. Minä meinasin vain maalata tuon autotallin oven ja ottaa sitä vasten muutaman nätin lähikuvan noista Crescenteistä. Vanhaa edullista Campagnoloa ja silleen, ja ihan suoraan oikeasta käytöstä. Ajosta, mitä nyt ehkä rätillä vähän puhtaaksi pyyhittynä.

Sillä ebayn tyypillä on kuitenkin kuvissaan edes jonkinlainen oikea taustakangas… argh… minä ajattelin lähinnä taustaksi jotain autotallin kippiovea ihan sellaisenaan. Tai roikottaa pyörää likaisessa Bilteman huoltopukissa.

Täytyy ryömiä nyt johonkin takavasemmalle piiloon.

Ja tunnustan myös julkisesti, etten ole koskaan edes tajunnut ajatella renkaan tekstien suhdetta venttiiliin. Minulle, jolle nipottava pedanttius on toinen nimi, ei ole koko asia edes koskaan tullut mieleenkään. Pikkuisen tulee nyt lerppamies kylään, ja potenssi on kolhuilla.

Jatkossa on kyllä niin, että pistän aivan varmasti renkaan päätekstit tosiaan symmetrisesti sen venttiilin suhteen. Tietenkin. Tuohan on päivän selvä asia. - Mutta ihan tosiaan… eipä vain ollut tullut koskaan tuo asia edes aiemmin mieleenkään. Sitä on tohkeissaan vain iskenyt uuden renkaan alle, että pääsee edes ajoon.

Tuure, joka ilmoittautuu jo etukäteen näissä valokuvaushommissa aivan alasarjalaiseksi. SX-1 on pokkarikamera, eikä vielä oikea järjestelmäkamera. Selitän sillä asialla aivan kaiken.

-.-

“I took all the photos in this website, the good ones and the bad ones. And I did it all in my garage. I started with a very cheap 3.2 megapixel digital camera, the Olympus Camedia D-395. About four months ago I moved up to a better camera, the 4.0 megapixel Kodak EasyShare DX7440. It has a better lens, more features and higher optical zoom, which really helps with the close-ups. However, all things being equal, the difference in the quality output between the two cameras is not significant. One of my best looking albums, the Colnago Oval CX, was taken with the Olympus. The big difference is in the features. So don’t think that you need an expensive camera - even my new one only cost around $300.00.”

-Ray Dobbins, http://www.raydobbins.com/

Oon aina aatellut että pyörät pitäis käydä kuvaamassa tota muuria vasten.

Renkaan tekstien asemointi ei ole valokuvaukseen liittyvä kikka, vaan sillä helpotetaan renkaan paikkaamista.

Kun kuvaa pyörää, niin eipä siinä tarvitse tehdä muuta, kuin poistaa kaikki elementit jotka eivät ole osa kuvattavaa kohdetta. Pätee muihinkin asioihin.

  • Venttiilit ylös
  • Kammet vaakasuoraan tai oikea 10 astetta ylös
  • Ketju edessä isolle ja takana pienelle rattaalle
  • Pullot, lukot, satulalaukut ja muut rojut pois (tai sitten ihan kaikki kyytiin)
  • Pyörä pysyy pystyssä pienellä kepillä, joka tukee pyörää takanavasta pyörän takapuolelta, telineet on fail

Kiihoitetaan keskustelua parilla kuvalla eiliseltä, toiminee tai sitten ei.
Nopee set-uppi pimeessä huoneessa, valonlähteenä takavasemmalta SB-600 kiinnitettynä beauty dish:iin. 85mm Samyang Korean ihme filtteröi valonsäteet aukolla f/2.0. Fillari likainen PW '10, sen enempää kampien tai venttiilien asetteluja funtsimatta.

http://dl.dropbox.com/u/2202518/Pw1.jpg

http://dl.dropbox.com/u/2202518/Pw2.jpg

^PW näyttää paremmalta kuin ikinä missään.

reiskaw - 8:36, 23.10.2010 » ... Siis kamoon näädät, niinkun joku kirjoitti aikaisemin, eix tää topicci tosiaan kiinnosta jengii tän enempää??
Hiljaa hyvä tulee. Jos tämmöinen aihe kehittyisi sivun päivävauhtia, uskoisin sen sisällön olevan pääosin lukemiskelvoton tai hyödytön.

Pokkareillakin saa kelpo kuvaa. Valo ja perspektiivi (kameran paikka suhteessa kohteeseen) ovat tärkeimpiä muuttujia joitten avulla saadaan näytettyä se mitä halutaan. (Tärkeimpiä ilmaisukeinoja.)

No niin, nyt ruvetaan pääsemään aiheeseen!
Kun tota hardwarea näyttää porukoilla olevan niin sitähän voisi vaikkapa innostuksissaan julistaa Helsingin pyöräklubin avajaisten kunniaksi filoaiheisen valokuvanäyttelyn teemalla “Hienoimmat velokuvat halvimmilla vehkeillä otettuna” tjsp.

EDIT: Provokatiivistä tai ei, itse olen siis sitä mieltä, että huippuluokan vehkeet eivät automaattisesti takaa hienoja kuvia tai sitten siinä valokuvanäyttelyssä vosi olla kaksi sarjaa, high-end järkkärit v. pokkarit. Halukkaat osallistuvat esim 1-5 cancaspohjalle tehdyllä valokuvalla ja näyttelyn valokuvat myydään lopuksi ja kuvien valmistuskustannusten jälkeen jäänyt myyntivoitto käytetään Fillarklubin jääkaapin täyttämiseen soveltuvilla tuotteilla