FAUBER – kammet, keskiöt, laakerit ja legenda

kokosit vetopuolen vasemmalle? =)

rokpete - 8:53, 20.4.2012 » kokosit vetopuolen vasemmalle? =)
:D tunnustan. Ja ennustan, että pahempaa on luvassa.

kauheit ongelmii kun kellofauberin asennuksen jälkeen on ketjulinja niin pieles ku vaan voi olla. prikkoja eturieskaan? kokemuksia?

helpoin ratkaisu on uusi runko ja voimansiirto.

niin tietenkin, mutta olisi mukava saada entinenkin pelaamaan.

Tohtorilta adapteri ja brittikasettikeskiö?

tnts - 14:48, 28.5.2012 » Tohtorilta adapteri ja brittikasettikeskiö?
varmaan paras ratkaisu, just kävin kaivelemassa uusixella kellofauberin akseleita, ei mitään saumaa.

adapteri on jo mut just se akseli on ilmeisesti liian pitkä

Sit vaan hommaat sopivalla akselilla olevan britti keskiön.

joo ei siihen adapteriin tulevaan keskiöön enää kellofauberia saa.

adapteriin joko italokeskiö (jos oli kierteellinen keskiö), tai britti (jos oli prässätty), ts. kellofauberin tapauksessa taitaa olla kierteellinen → italokeskiötä etsimään.

rokpete - 16:29, 28.5.2012 » adapteriin joko italokeskiö (jos oli kierteellinen keskiö), tai britti (jos oli prässätty), ts. kellofauberin tapauksessa taitaa olla kierteellinen -> italokeskiötä etsimään.
Mulla on kaikki kelloFauberit painettavilla kupeilla.

Ja käynee samat akselit kumpaankin vaihtoehtoon. Muistaakseni vaihdoin joskus tavallisen mutkaveivin painettavakuppisesta kierteelliskupilliseen. Tai toisin päin.

Miten tämän kuulapesän saa irti? Tuntuu mahdottomalta. Ihan kuin se olisi kiinteä. Mitään kierteisiin viittaavaa ei ole, eikä koloja joihin naputella.

https://dl.dropbox.com/u/6718221/4.JPG

Koitapa lyödä se pihalle tuurnalla tai jollain tangonpätkällä jonka työnnät keskiön pesän läpi. Vasemmalta puolelta kun alottaa ja lyö rataspuolen kupin ensin irti niin saapi vähän tilaa jotta voi lyödä rataspuolelta sitten tuon toisenkin kupin irti, ellei kampi jo mahdu ulos. Yleensä painetuista kupeista kyllä mahtuu kampi ulos. Kiinteäoloisuus varmaan johtuu ruosteesta.

Ja pitää seki viälä sanoa, etten tiedä onko JoPossa painettavat kupit, luulisin, kun muistaakseni kaikissa suomalaisissa mitä olen purkanut on ollut.

E: Ei oo luulo tiedon väärtti.

Jos ei oo koloja tai pinnassa jotain röpelöö niin kannattaa kokeilla tosiaan ettei oo ihan vaan prässikupit, ym. tavalla.

Lähtee yllättävän helposti noi fauberit auki ku nakuttaa oikeesee suuntaan.

Luullakseni kaikissa Jopoissa noi on juurikin kierteellä.

Jeps noissa vanhoissa Jopoissa on kierre kupit. Kupit aukee vetopuolla vastapäivään ja vasemmalla myötäpäivään (muitaakseen). Pieni tuurna ja vasara tai putkipihdit. Jos ei muuten niin sit pillillä lämpöä. Vanhoista faubereista ei tuu kampi pois ennen ku kumpikin kuppi on irti. Jossain kasari pyörissä on niin ohkaiset kupit että kampi saattaa mahtua välistä.

-Olli

Loistavaa! Kiitos avusta. Putkipihdeillä tuota voisi kokeilla availla. Tuurnalle siinä ei oikein ole koloa johon naputella…

Mun fauberi polkas kerran tyhjää tänään enkä enää uskalla skidata. Ongelma ilmeni kun lähin liikennevaloista ripakkaan tahtiin etiäppäin. Mikä vikana?

Takaratas löystyi. Ei ole siis mitään tekemistä fauberin kanssa.

Edit: tai siis se kiristyi, mut nyt lukkorenkaasi on löysällä ja ratas pääsee löystymään kunnolla hidastaessasi.