Öljyä ketjuun?

Biltemasta hain auto-osastolta jotakin Valvolinen voiteluainetta jossa oli about sama tuoteseloste kuin 3x kalliimmissa pyörärasvoissa ja hyvin on toiminu. Uuteen fillariin laitoin tehdasrasvojen kuivuttua Valvolinen päälle, pyyhkäsin ylimääräset pois ja 1000 kilometrin jälkeen ketjut on sadekeleistä huolimatta puhtaat ja hyvin voidellut. Toimii, hinta n. 4 euroo.

Lobbaan edelleen tätä:
http://www.urbanhunter.biz/acatalog/chain-l-oil-zoom.jpg
Hieman hintavaa tota on tilata ja paksua se on kun mikä. Kun antaa kärsivällisesti imeytyä ja pyyhkii ylimääräiset pois, niin kyllä on voiteluhuolet lopullisesti ohi. Omakohtaisesta kokemuksesta uskallan väittää, että maailman paras ketjuöljy. Voin antaa ilmaiset huikat Töölössä, jos jotakuta kiinnostaa testailla. Urban Hunterista saa 9 €:lla.

^multa saa kans huikat tuota jos haluaa testata.

peukkua chain-l:lle myös, kestävää.

Mistä saisi weldtiten "talvi"öljyä?

Olemmeko yhtä mieltä tehtaan voiteluaineista sen suhteen, että ne on oikein hyvä asia, mutta ylimääräiset kannattaa pyyhkiä pois?

pieni merenneito - 17:12, 13.1.2012 » Olemmeko yhtä mieltä tehtaan voiteluaineista sen suhteen, että ne on oikein hyvä asia, mutta ylimääräiset kannattaa pyyhkiä pois?
Näin ainakin itse ajattelen. Nyt tosin juuri ketjut vaihtaneena en jaksanut vaivautua moiseen. Eiköhän tuo suolainen sohjo hoida ylimääräiset pois varsin pian ;)

ei hoida… yhden talven vain öljyä lisänneenä. Voi seitan mikä paska kerros oli.

Olisi varmaan ollut ketjussa eloa, mutta se näytti niin karmeelta, että heitin menemään.

Muistakaas lauantaiksi öljytä:

http://vimeo.com/33946564

http://www.berettausa.com/assets/item/regular/OL36000209_Genuine-Beretta-.jpg

kun ei muuta ollut kaapissa niin laitoin tätä. toimii! erittäin notkea voiteluaine eikä kerää likaa. taidan laittaa toistekkin.

kotona mulla on pedron synteettistä, mutsin luona pedron bio, kun pihapiirissä useita koiria ja oon jotenkin ajatellu et toi ei olis niin myrkyllistä jos sattuu vähän roiskumaan yli. Bio ei talvella ihan niin kauaa kestä mut kesäl molemmat oikein jees.

http://www.bikepedia.com/Images/image2.aspx?w=300&h=300&filename=LUBE3015.jpg&f=Hawley

Tuo chain-L muuten haiskahtaa aikalailla moottoriöljyltä, sellaselta vanhan liiton mineraaliöljyltä, että onko joku koittanu sellasta ketjuun?

^Nykyisiä moottoriöljyjä ei ainakaan kannata laittaa, ne kun huuhtelevat samalla. Mutta vaihteistoöljyä olen käyttänyt, sopivan juoksevaa ja voitelee hyvin. Eikä maksa paljoa. Ensin olen tärpätissä pessyt, sitten huuhdellut TF2:lla ja jos jaksanut laittanut sitä 75W80-öljyä. Ketjujen voitelu taitaa tosin olla ikuisesti kiistelty aihe, josta ei ota selvää.

kuivalle kelille:

http://biltema.fi/ProductImages/36/large/36-692_l.jpg

ja märälle:

http://www.chainreactioncycles.com/Images/Models/Full/7215.jpg
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=7215

Alkoi kyrsiä Plugin mukana tulleen halflink-ketjun elämöinti. Luottoöljyni, Finish Line Wet Lube, ei auttanut.

Pistin ketjuun Würthin yleisvaseliinia ronskin määrän, pyöritin telineessä kunnes alkoi kyllästyttää, tökin sivuun pursunneet rasvat takaisin ketjun keskelle, pyöritin lisää, lisäsin vähän rasvaa ja tökin taas purseet keskemmälle. Lopuksi pyyhin jämät huolimattomasti pois.

Nyt on ollu parempi.

EDIT: Pitää kokeilla tota Biltsun superainetta, kun se tehostaa vääntöä. Ehkä sen kanssa voi vaihtaa takarattaan hammasta pienempään?

Muc-offin öljyt ovat vakuuttaneet. Wet Lube maastossa ja fiksilässä, maantiellä ceramic lube. Hyvää tavaraa, tuntuu ketjukin pysyvän puhtaampana.

edit: vaseliini ketjussa kuulostaa yhtä hyvältä ajatukselta kuin hiekan työntäminen laakereihin.

Sillä erotuksella, että rasva ei pistä ketjua ennätysajassa paskaksi, kuten hiekka laakereissa.

Kaikenlaista paskaa se kyllä kerää, mutta lika ei ole tuntunut löytävän tietään ketjun sisälle, vaan jää sivummaksi. Pyöritysääni on hiljaisempi kuin öljyjen kanssa ja ketju ei ole rasvaamisen jälkeen pidentynyt. Käytäntö puhuu tossa tapauksessa puolestaan. Muiden ketjujen kanssa öljy on toiminut, enkä ole rasvaan vaihtamassa.

Käytäntö muutaman päivän kokemuksella vai?

muc offin wet lube todettu toimivaksi myös täällä, samoin chain l. joku muc offin talvilubekin pelitti pakkasilla ihan ok.

itse heitän puhtaan ketjun minigrip-pussiin öljymarinadiin ja kun käytössä oleva vaatii putsinkia, niin kauttaaltaan öljyisä kehiin pussista - toki pinnalla olevat lubet poispyyhittynä…

mika - 12:38, 13.7.2012 » Käytäntö muutaman päivän kokemuksella vai?
Itse asiassa laitoin rasvat ketjuun tunti ennen postausta ja tulin tietysti heti polleana kertomaan käytännön kokemuksesta, jota on ehtinyt tuossa ajassa karttua mittavasti.