AMA: Stavanger

Pikkuhiljaa alkaa olemaan sisäänajettu eli teenpä tälle oman langan.
Muutama vuosi sitten päätin eläköittää Cannondale-luottotourerini ja tehdä enemmän monstercross-tyyppisen jokapaikantourerin. Olin jo pari-kolme vuotta käynyt Kalevankadulla kokeilemassa Stavaa ja foorumilla olikin sitten kesällä '17 sopivasti myynnissä 59 Stavan runkosetti Shimanon hydrobriftereillä ja 105-vaihtajilla, siitä se sitten lähti. Piti oikein kaivaa yksäreitä ja myyjä oli Kusari, ostin sulta sen Pomppiksenkin! Kiitti!

Eka hätänen kasaus lainakiekoilla ja suoraan Viroon randolle. Tuntui miltei heti omalta pyörältä ai että.

Tätä seurasi sitten monennäköiset kasaukset kun Stava löysi muotoaan. Laitetaan nyt kaikki tähän.

Joustotolppia, customtartseja, krimppauksia ja monenlaisia osia ja kehitystä. Kesällä '18 lähdettiin sitten Kössin ja Viltsun kanssa Saimaalle touraamaan ja Stava oli tämännäköisenä.

Seuraava vuosi meni aika samalla setupilla kommutoidessa, lenkkeillessä ja randoillessa, koko ajan ajatukset rungon jatkomodaamisista kupli pinnan alla.

Kesällä '19 oli sitten taas suuntana Viro ja spacer-Joonaksen runkolaukku varmasti jännittävin uutuus.

Muutama viikko sitten Stava oli taas uudessa ja parannetussa retkimoodissa, nyt leveämmällä hytillä.

Tämän piti vähänniinkuin jäädä tähän mutta universumilla oli muita ajatuksia. Ensin happo-Olli laittoi Kongan keulan myyntiin joka oli melkein täysin samoilla spekseillä mitä olin itse ajatellut rakentaa joten se oli sitten pakko ostaa poies. Sori Olli ja Konga että heitin mustan kannun alkuperäisen maalijobin päälle mutta se oli turhan baby omaan makuun ja toivon mukaan koko Stava menee maalaukseen talvella.
Ison keulan inspiroimana pistin sitten viimein Ceewaylle tilausta uuden perän tarpeista ja nyt kun olen sen kaksi kertaa rälläköinyt irti ja juottanut paikalleen niin tuli hyvä.

Sen pidemmittä puheitta: Arvon raati, tässä Pelago Stavangerini 07.08.2020.

Voisin loputtomasti kertoa ja jutella tämän pyörän eri vaiheista ja ratkaisuista. Tämä pyörä on nähnyt kolmen vuoden aikana aivan hurjasti kaikenlaista ja kokenut sekä ylä- että alamäet, kirjaimellisesti ja kuvannollisesti. Pari viikkoa sitten perää modatessa selasin tauolla yhden rungonrakentajan somea ja hän vaihtoi asiakkaan kolmekymmentä vuotta vanhaan luottopeliin vaaka-, emä- ja alaputken. Omistaja halusi maalauttaa sen alkuperäiseen maaliin ja oli onnellinen että pyörä oli korjattu. Aloin miettimään että missä se pyörän sielu oikein asuu. Se ei selvästi asu rungon takakolmiossa, eikä tuon tarinan omistajan mielestä etukolmiossa. Tuskin se satulaputkessakaan asuu… Ehkä jossain komponentissa tai niiden yhdistelmässä? Vaikka miten se pyörän ulkomuoto muuttuu ja mitä ikinä runkoputkia tai osia siihen vaihtaa niin pyörän sielu taitaa asua siellä yhteisissä kokemuksissa ja muistoissa.
Sen sielun voi myydä, mutta sitä ei voi ostaa. Tämä on hyvä pyörä.

e. fotot

6 Likes

Näyttää myös hyvältä pyörältä kaikin puolin.

Mut älä maalaa mustaksi. :smiley:

Upea stoori ja upea pyörä.

Oon kyllä kade, että löytyi tuolla tavalla aivan nappiin osuva retkipyörä. Itsellä vielä haku päällä. Todella hyvä kasaus. Etenkin viimeisessä kuvassa kaikkine tarakkahärveleineen näyttää just hyvältä.

Toi runkolaukku on myös hieno, joskin itseäni kuumottaa sen purjeominaisuudet kovalla tuulella :smiley:

En maalaa mustaksi, lupaan. Mulla on jo yksi musta Pelago. Koitan tässä pitää jonkinlaista balanssia mustien ja kirkkaiden osien kanssa, Sibbo saa sit olla 95% murdered.

Runkolaukun purjeominaisuudet ovat lievemmät kuin mitä luulisi. Pari kertaa jollain yli kymmenen m/s sivutuulella on hieman muuttanut ajolinjaa, muuten täysin ennakoitavissa. Kroatian rannikolla vois olla ärsyttävä, siellä tuulee ihan älyttömästi vuorilta alas Adrianmereen.
Ja lisää lastia eteen vaan niin rauhoittuu ohjaus. Tuossa on nyt ~73° keulakulma 66,6mm rakella eli traili aika hurja alle 30mm. Sami väittää OTB-koneeksi mutta on kyllä tuntunut hyvältä ajossa.

kyllä. kestostalkkauskohteitani.

missä se teidän tandemi oli, hukkasin. puhdasta squirttimatskua. nöyrimmät dibsini.

Khyllai! Paksuilla kumeilla ja koko etukolmion täyttävällä bägillä näyttää ihan kokoa, jopa kahta pienemmältä.
nim. 53-stava

Ihana pyörän kasvutarina ja aivan helvetin siisti tämä viimeisin tulos.

Vain paranee! Mielestäni pyörän sielu lepää tarinoissa ja yhdessä koetuissa muistoissa, ei niinkään komponenteissa tai rungossa.
Nimimerkki stava2015<3

Krimppailu/uus perä kyllä inspiroi gk50-622 og perä setillä

ununu - 16:58, 7.8.2020 » missä se teidän tandemi oli, hukkasin. nöyrimmät dibsini.
Tandoori on kerholla. Juhannusreissu heitettiin mimmin kanssa sillä ja oli kyllä hyvää menoa. Vähän elimiä luovuttanut ja satulabisneet pitäis kattoo kondikseen mutta kyllä se vielä tielle pääsee.
inforest - 17:12, 7.8.2020 » Khyllai! Paksuilla kumeilla ja koko etukolmion täyttävällä bägillä näyttää ihan kokoa, jopa kahta pienemmältä.
Alkoi jotenkin näyttämään vielä pienemmältä kun akseliväli kasvoi pari senttiä ja isot kumit saa aikaiseksi uudet mittasuhteet. Ilman runkolaukkua tuo vasta pieneltä näyttää! Joskus oli ajatuksissa että 61 vai onkse 62 menis yhtä hyvin. Reachi pitenee jollai sentillä mutta stäckiä sais reilusti lisää. Nyt oon tosin madaltanu hyttiä aika paljon ja tuntuu että alaselkäkivut vähän hellitti, katotaan miltä tuntuu randon aikana. En nyt ihan heti oo silti nostamassa hyttiä takaisin eli voi ollakkin vähän matalampi. Tietty isommasta rungosta voi siipasta emäputkesta senttejä pois. Alkaa olemaan sen verran panoksia kiinni tässä rungossa että mennään nyt tällä.
Hokkane - 19:25, 7.8.2020 » Krimppailu/uus perä kyllä inspiroi gk50-622 og perä setillä
Ne og-ratadropoutit itse asiassa kiinnostais! Tai jotkut rockerit tai ebb. Ehkä kaikki samalla :D Auttoi kyllä suunnattomasti jo pelkästään perän pidentäminen 15mm. Mahtuu lokarit piiikkasen paremmin jopa 622x55 rengastuksella vaikka tuskin olenkaan palaamassa 29" elämään. 622x44 tuntuu tosi hyvältä pienenä takapakkina vuosia kestäneen renkaitten paisumisen jälkeen. Ja 584x65 on efektiivisesti saman kokoinen muutaman millin erolla. Loppuelokuusta pitäis sit lähtee tyyppamaan suoriutuuko Mezcalit yhtä hyvin pidemmillä matkoilla kuin esim. 3.0" Rangerit.

Aina välillä tulee fiilis, et haluisin olla edes yhden päivän frede. Upee stava!

tudetski - 19:14, 8.8.2020 » Aina välillä tulee fiilis, et haluisin olla edes yhden päivän frede. Upee stava!
No täähä se ois ja hattua nostaa

respect

ein0.0 - 19:20, 8.8.2020 » respect

Dibsaus kiinnostaa, mutta lienee turhaa. Vaikuttaa meinaan keepperiltä.

No mä sit dibsaan koska you never know. Hemmetinmoinen jyrä ai että!

Muutaman kerran tänä kesänä miettinyt, että Stava olisi kova vaikka sellaisen joskus hetken aikaa omistinkin. Onneksi meni asialliseen kotiin ja tuli kova kasaus!

Tässä on kyllä tehty hyvin. Toistuvasti.

Heh toiset näköjään tekee mitä tahtoo! Osaispa.

Vaikuttava kulkine tää!

Konsta - 12:30, 9.8.2020 » Heh toiset näköjään tekee mitä tahtoo! Osaispa. Vaikuttava kulkine tää!

On kyl hyvä.

Ohjaamo aika mindfuck… Pitikö droppi sahata itse kahtia? :]