SSCX-, SSGG-, FGCX-, FGGG- jne. pyöräkeskustelu

Noo, välitykset kehiin.

pöh! trekki todella hieno! e: kammet ja rattaan vaihtamalla tästä tulee jo ihan eri pyörä ja uniikki lumihiutale, mutta empä mä noita nykyisiäkää tämmösessä krossarissa huonona nää…

pabs - 21:44, 4.9.2020 » Noo, välitykset kehiin.
Krossia oon ajanut 2:1 välityksellä, tällä hetkellä pyörässä taitaa olla kiinni 40x18 rauhalliseen hiekkatieajeluun.

Trekki on tosi hieno, itsekin olisin ostanut mieluummin tuon Trekin kuin Giantin, mutta Trekki oli vasta silloin tulossa kun piti saada SSCX.

luen tän topsun nimen aina et SPSS jne keskustelu

Tommosen krossihkon gg- tms. lenkin ajelin tänään, jos jotain sattuu kiinnostelemaan lenkki-ideat. Soraulkoiluväylä, nopeata krossipolkua, ojanpohjapolkua, mutapolkua, off-camberpolkua, pellonreunaa jne. Petikossa olis voimut vielä koukata VPCX-radan kautta, mutta nyt ei ollut aikaa. Haltialan peltobaana alkoi olla jo ihan lajinomaisessa kunnossa. Kotiin olis voinut vielä polkea Malminkartanon pellonreunojen kautta, mutta siellä näytti satavan niin tolkuttomasti, että ajelin Haagan kautta.

https://live.staticflickr.com/65535/50312131961_4af9ece054_o_d.jpg

https://live.staticflickr.com/65535/50312307882_40bd7db95f_o_d.jpg

Oon pähkäillyt sinkulanavan valinnan kanssa… 120mm perään 32h bolt-on. Jarrulla ei väliä.
Esim Halo Track tai joku muu fix/fix-napa ja siihen kierrevapari, vähän hintava vaihtoehto, halo + white lähes 200e ja välityksen vaihtaminen on kallista… Vaihtoehtoisesti esim Schindelhauer single speed napa, halvempi ostaa, ja myös halvempi vaihtaa välitystä koska kasettimalli. En oikein oo löytänyt tietoa millanen vapari tässä on, varaosat jne.

Onko raadilla jotain muita asiallisia vaihtoehtoja?

Divi - 22:48, 10.9.2020 » Oon pähkäillyt sinkulanavan valinnan kanssa... 120mm perään 32h bolt-on. Jarrulla ei väliä. Esim Halo Track tai joku muu fix/fix-napa ja siihen kierrevapari, vähän hintava vaihtoehto, halo + white lähes 200e ja välityksen vaihtaminen on kallista.. Vaihtoehtoisesti esim Schindelhauer single speed napa, halvempi ostaa, ja myös halvempi vaihtaa välitystä koska kasettimalli. En oikein oo löytänyt tietoa millanen vapari tässä on, varaosat jne. Onko raadilla jotain muita asiallisia vaihtoehtoja?
Eikö 120mm ole ns. bmxperä? Shimanolta saa tuohon takanavan. Mallia en muista. Mutta joku muistaa varmasti:)

E: piti googlata. Eli Shimano Dx.

Shimano dx ei taida olla enää tuotannossa… Mutta oisko muita bmx napoja?
Yksi vaihtoehto on myös kaventaa maantienapa 130mm → ~125mm, vaihtaa akseli ja toivoa että se mahtuu 120mm leveään takakolmioon. Jos siis haluaa budjetilla säätää.

Halvin ja helpoin on kyl perus 120mm sinkula tai fixed gear napa ja perus kierrevaparit.

Eli haussa 120mm akselilla kasettitakanapa?

Tämmöinenkin vaihtoehto on, parimilliset prikat vaan molempiin päihin: Echo rear hub

Pointti ei siis ollut löytää halvinta mahdollista, vaan järkevä ja hyvä. Nykysessä kiekkosetissä on formulan perus fiksinapa ja dictan vapari, toimii mutta ei herätä kyllä luottamusta pidempää käyttöä ajatellen. White tai vastaava parempi vapari taas ahdistaa hinnan puolesta koska se satanen pitää laittaa joka välitykseen mitä haluaa kokeilla.

Schindelhauer on tiedossa niinkun ylempänäkin kirjotin mutta siitä ei kuolevainen löydä mitään tietoa. Laitoin sinne kyllä jo kyselyä varaosista ja mekaniikasta.

Divi - 12:12, 11.9.2020 » White tai vastaava parempi vapari taas ahdistaa hinnan puolesta koska se satanen pitää laittaa joka välitykseen mitä haluaa kokeilla.
Eturattaan vaihtaminen vois kanssa olla vaihtoehto, halvempia kuin laatuvaparit nyt ainakin.

SunXCD oli myös, mut melko kallis sekin.

https://www.velovitality.co.uk/products/sunxcd-classic-rear-cassette-hub

Divi - 12:12, 11.9.2020 » White tai vastaava parempi vapari taas ahdistaa hinnan puolesta koska se satanen pitää laittaa joka välitykseen mitä haluaa kokeilla.
Käsittääkseni 17T Whiten runkoon saa vaihdettua isompia hammastuksia, ei ne ihan satasta maksa, mutta suhteessa aika paljon kuitenkin.

^ Löysin velobian/pauluksen blogi postauksen aiheesta, vaikuttaa kyllä järkevältä vaihtoehdolta. Ratasrunko erikseen on 75e ja laakeri päälle, turhan iso ja kallis homma alkaa vaihtamaan “tarpeen mukaan”, mutta sopiva välitys on kyllä jo aikalailla tiedossa. Se kuitenkin lämmittää mieltä että on avattavissa ja huollettavissa, kaikkia osia saa varaosana eikä tuo nyt mahdottoman hintainen oo uusia myöskään totaalisesti hajotessaan. Selkeästi halvempi homma kuin koko navan vaihtaminen. Toinen iso plussa on se että voi rakentaa kiekon perus fix/fix navalla jollon se on myös paljon monikäyttöisempi kuin esim tuolla schindelhauerin navalla.

https://www.velobia.fi/white-industries-freewheel

Hyvän vaparin ei sinänsä pitäisi kulua ja kaivata varaosia. Räikkä pitää välillä putsata ja voidella, mutta se mekanismi on vedon alla staattinen.

Whitenkin käyttöikä loppuu paremminkin ratasosan hampaiden kulumiseen, kuin muiden osien.

En tämän takia kauheasti miettisi vaparilla varustetun navan varaosahuoltoa, kunhan kampe on hyvin tehty alun alkaenkin.

Mulla on joskus hajonnut mtb napa niin että kynsien “akseli” murtui poikki. Irtovaparissa toki tuokin on aika pieni juttu kun koko laitteen voi helposti vaihtaa, navan vaihdossa on vähä enemmän hommaa.

2 Dictaa ja 2 BLBtä ajoin p*askaksi ja vasta sitten ymmärsin ostaa Whiten. Aikaisemmin olisi pitänyt älytä olla viisaampi.

Divi - 8:08, 12.9.2020 » Mulla on joskus hajonnut mtb napa niin että kynsien "akseli" murtui poikki. Irtovaparissa toki tuokin on aika pieni juttu kun koko laitteen voi helposti vaihtaa, navan vaihdossa on vähä enemmän hommaa.
Mullakin on joku paska Mavicin napa joskus hajonnut.

Paremmin tehtyjen napojen hajoaminen on tosi epätodennäköistä. Joten kyllä ne vetää pidemmän korren, vaikka pahimman sattuessa olisikin enemmän tekemistä. Whiten vaparin hinnalla ostaa näitä vaihtoehdoiksi tarjottuja napoja vaikka pari varalle, jotta on sitte varaosat loppuiäksi.

Kierrevaparit tulee kalliimmaksi jo lähtöhinnaltaan ja myös osana normaalia toimintaa. Painavampiakin ovat, ja ketjulinja on pitkälti se mikä sattuu tulemaan. Ei niistä millään järkiperusteella vaihtoehtoa saa, paitsi jos pitää vaan nopsasti saada jotain minkä saa läjään.

Tosin kun se mysteerischindelhauer on kai bmx napojen rinnalla ainoa vaihtoehto 120mm perään. 130mm navat on pikalinkulla ja se taas on aika huono kiristää kunnolla paikalleen ratadropouteissa. Bolt-on pitäisi olla.

Pitää tutkia noita echoja ja muita trial/bmx romppeita löytyykö niistä jotain luotettavaa mihin saa varaosia.