SSCX-, SSGG-, FGCX-, FGGG- jne. pyöräkeskustelu

karzan - 6:22, 10.6.2020 » oisko mitään, jos sscx ja raparata fixieille ois oma topikkinsa?
Myös mun mielestä tälle on tilaus, joten avaan keskustelun mielelläni. Olispa nastaa, jos esimerkiksi ensi syksyn HEL CX:ssä näkyisi yksivaihteisia enemmän, mutta ilman numerolappuakin krossailu on parasta yksivaihteisena.

https://live.staticflickr.com/65535/49777392207_5304c22d44_k_d.jpg

1 Like

Puhdas tracklocross topikki! Yaas

Omat 2 snt tähän. Oikeella mielentilalla SSGG on ihan kivaa.

Mitä helvetin vikaa siinä vanhassa CX/GG topicissa nyt oli?

Ei mitään vikaa mutta jos haluaa kattoa yksivaihteisia krossareita niin on kiva että ne löytää kaikki helposti yhden topikin alta eikä tarvii selata vaihteellisia läpi monta sivua

edit: lontoon foorumillakin pistettiin just oma topi yksivaihteisille krossareille eikä ulistu asiasta vaan ymmärrettiin ja fiilisteltiin

asb - 6:20, 14.6.2020 » Mitä helvetin vikaa siinä vanhassa CX/GG topicissa nyt oli?
ei mitään, mut jos ollaan ihan rehellisiä niin sehän on nimenomaan cx/gg topi täynnä vaihdehimmeleitä, tarkistin vielä, niin vika sivu oli pelkkää vaihdesisältöä.

ei tästä nyt mun mielestä kannata mieltänsä pahottaa, katuradoille ja maantiepyörillekkin on omat lankansa, aika matkaa ja foorumi sen mukana.

hyvä stenu! kunhan saan omat uudet kiekot kasaan, niin tulen kans tänne postailemaan!

Asb: foorumille tuotettu sisältö ohjaa melko tehokkaasti sitä, mitä millaista kalustoa foorumilaiset speksaa. Sekä CX- että MTB-topsuissa fiilistellään pääasiassa vaihdepyöriä, joten yksivaihteella eletään sellaista evoluutiovaihetta, jossa pääasiassa myös ajetaan vaihdepyörillä. Jotta totuus ei unohtuisi, oli yksivaihteisiin keskittyvälle keskustelulle musta ihan selkeä tilaus (ja SSMTB-keskustelullekin olisi). Evoluutio toimii myös niin, että jos tälle ei ole tilausta, keskusteluu kuolee ja ketju unohtuu.

Toivottavasti tänne kehkeytyy hyvää sisältöä, niin ehkäpä jengi intoutuisi yksivaihteisistakin sen verran, että jossain vaiheessa voisi varovaisesti alkaa ehdotella HEL CX:n kavereille omaa epävirallista sarjaa jonkun virallisemman startin sekaan. Itseäni ei haittaisi yhtään, vaikka VPCX:kin heräilisi henkiin. Ens syksynä kalenteriinkin jäisi tilaa muutamaa viime vuotta paremmin, kun HEL CX:iä on toistaiseksi varmistunut vain viisi.

SSGG:kin tosiaan on kivaa ja Etelä-Suomessa on puolet vuodesta sellaset kelit, että SSGG on oikeastaan paras soratiepyörä.

Ah! Hyvä topi! Yhtään oikeasti pyöräaiheista lankaa täällä ei ole tai tule liikaa eli olen vaan iloinen tästäkin.
Omaa kalustoa just nyt just tähän genreen ei ole kun on vain FGMTB mutta eihän sitä koskaan tiedä. Välillä talvisin toki goldsprint seikkailee täällä rajoilla.

Hyvä muistoja entisestä sinkulasta


Fiksin kapoisilla renkailla arvostaa jos on helppo hiekkatie

aika paljon tulee ajettua SSGG. maistuu.

Saako tänne postata jos ajaa katurataisehkolla fiksillä metsäpolkuja/pellonlaitoja/soraa/hankea?

lluque - 16:09, 14.6.2020 » Saako tänne postata jos ajaa katurataisehkolla fiksillä metsäpolkuja/pellonlaitoja/soraa/hankea?
Saa (ajaa ja postata)

FGGG:a olen pistellyt viime aikoina oikeastaan kaikki alle satkun lenkit. Tänään taas vaihdepyörällä rouhimassa vähän pidempää siivua ja kyllä nimittäin mäet nousee, kun nuo on juntannut fiksillä vähän voimaa jalkoihin.

SSMTB oli myös voimissaan, kun paikallisella porukkalenkillä päädyin vetomieheksi. Mikäs siinä oli ajattaa sähkötäpäreitä täysjäykällä sinkulalla.

Kiits @Stenu avauksesta. Ehdottoman tarpeellinen topikki. Ihmeen kauan on menty ilman.

Kas eipä olekaan herrasta kuulunut vähään aikaan mitään. Missä moinen suora?

^ Lehtovaaraantie, Kajaani. Tieingenjööri oli teroittanut viivottimensa hyvin kun tätä pätkää suunnitteli

Oma kontribuutioni tähän lajiin:

Höntsäkrossit Hesessä kiinnostaa.

^niin hieno!

Okw - 9:25, 22.7.2020 » Oma kontribuutioni tähän lajiin: klips Höntsäkrossit Hesessä kiinnostaa.
Hel CX:n vaikkapa harrastesarjan lähdöt voisi olla hyvää höntsää, jos sinne saisi yksivaihdeporukkaa mukaan. Pitäisi vaan kollektiivisesti sopia, mihin sarjaan/lähtöön yksivaihteisilla ja traclocrosseilla ym.

Mulla on VPCX-ajoilta yhden radan verran merkkaustarpeita varastossa, jos jonnekin vielä omin luvin uskaltaisi syksyllä mennä. Petikkoon tms. ehkä, mutta mitenköhän Hertsika ja muut urbaanimmat paikat?

Hieno pyörä.