P: Kuwahara Pro Comp RC - valmis?

2020 ja edelleen vaan jengi ajelee jollain vaakatankopyörillä, vaikka XXL:stä sais ihan hyvää hybridiä 300€:lla.

Ei voi kuin Thorn haarukkaa suositella.

Kayapo on ollut hyvä lyhyellä Sherpan haarukalla, kun siinä on rakea reilusti.
Etukuorman kanssa parempi ja keskiö tai polkimet ei kolise maastossakaan.

Kiitos tämän forumin, omistan nyt haarukan. Lisäksi omistan myös uudet kiekot ja silti hallinnassani oleva rahamäärä laski vain 20 euroa. https://i.imgur.com/PAuk0e0.jpg

Postia odotellessa kiillotin vähän osia. Kauheasti en käsin jaksanut mutta ainakaan eivät ole enää täysin mattaharmaita.

Keulahuolto! Hienosti aukeaa kaikki tasan kahdella eri kuusiokoloavaimella. (huom. hitsattu pitkä avain) Oispa nykyaikasetkin tällaisia. Toisaalta onhan ne jousto-ominaisuudet kyllä kehittyneet siinä mekaanisen monimutkaisuuden kasvamisen ohessa :slight_smile:

Sitten taas koppa-asiaa. Tämmöinen menisi Rock Shoxin jalkaan: Esine netissä Noita jos laittaisi kaksi päällekkäin ja yhdistäisi nuo pantaan hitsatut mutterit toisiinsa jollakin levynpalasella niin kestäisi varmaan vääntöäkin. Yhdyslevyyn voisi tehdä reiän kopan pystytuen ruuvaamista varten. Tänään siis tahdon taas säilyttää sen joskus joustaneen keulan.

Ensviikolle tehtävää:

  1. Alkuperäsistä jarrukahvoista vaihtajavipujen kiinnikkeiden leikkaaminen pois.
  2. Jos Posti vie tavaraa oikeisiin paikkoihin niin violettien vaijerinkuorien laittamista.
  3. Ohjaustankospekulaatio

Alkaa näyttää jo pyörältä, tuli innokas olo sekä hyvä mieli! Toisaalta tästä eteenpäin se on varmaan alamäkeä (hehe) kun tuohon joutuu ruuvaamaan kiinni vähän rumempiakin osia. Keulasta tuli muuten yllättävän vähällä voimalla liikkuva! Ennen huoltoa tartti vasaralla lyödä ennenkö liike-energiaraja ylittyi ja jousto alkoi.

Pitää vielä harkita sitä yksivaihteisuutta. Nyt kun on pakka ja ketju olemassa niin voin demota kuinka osuisi ketjun kireys ilman erillistä kiristintä. Josko pysyis katuajossa paikoillaan?

Sitä magic gearia varten on myös tänmöinen laskuri, ettei tartte vinolla ketjulinjalla testailla.

NKOTB - 22:04, 22.6.2020 » Sitä magic gearia varten on myös [tänmöinen laskuri](http://www.eehouse.org/fixin/formfmu.php), ettei tartte vinolla ketjulinjalla testailla.
Jes Kiitos!

Pientä edistymistä: jarrukahvoista sahattu ja viilattu vaihtajavipujen telineet pois. Jätän nämä tämmösiks industriaaleiks koska en jaksa kiillotella ym.

https://i.imgur.com/7EyxXYm.jpg

https://i.imgur.com/QGcZxFP.jpg

1 Like

Terve! Laitan vaijerinkuoria kohdilleen. Oisko tyhmä ajatus kokeilla porata näitä rungossa olevia pidikkeitä päästään auki niin että kuori mahtuisi kulkemaan ehjänä koko matkan. Suuttuuko joku? :slight_smile:

Luultavasti kyllä vaikea porata kun alkureikä on hahlon mallinen eikä toiselta puolen varmasti mahdu kokeilemaan. Aattelin vain pysyisikö vaijerit liukkaampina kun olisivat suojassa. Mitä muut on tehny näissä?

Jarrutustehoa saattaa vähän kadota täyspitkillä vaijerinkuorilla, kun tuommonen “peruskuori” painuu jonkin verran kasaan ja mitä pidemmin sitä on, sitä suurempi kokoonpuristuma.
Itellä pysyny kyllä ainaki pari vuotta ympärivuotisessa ajossa “avoimilla” osuuksilla vaijerit ihan kelpokuntoisina.
Ruostumatonta terästähän nuo ovat, että sinällään säille altistuminen ei haittaa mitiä. Sit jos alkaa kertymään riittävästi jotain töhnää ja mähmää vaijerinkuoren ja vaijerin väliin, alkaa se liukumakin takkuilemaan.
Voihan noita putsaillakin ja uusia kuoret, ja kenties joku muu osaa antaa ohjeistusta vaijerin mahdollisesta voitelusta?
Siinä seikassa on ymmärtääkseni hyvinkin jyrkkiä koulukuntakohtaisia eroja…

En kyl lähtis poraileen, imho nätimpi kun vaijerit menee tos kohtaa kuten alunperinkin enkä oo kokenut et paljaasta vaijerista ois aiheutunut enempiä ongelmia.

Litiumrasvaan oon dipannu vaijerin pään ennen kuoreen pujotusta.

Mut ihan sama mitä teet, joku suuttuu kuiteski :wink:

drakmin - 18:22, 1.7.2020 » Terve! Laitan vaijerinkuoria kohdilleen. Oisko tyhmä ajatus kokeilla porata näitä rungossa olevia pidikkeitä päästään auki niin että kuori mahtuisi kulkemaan ehjänä koko matkan. Suuttuuko joku? :) Luultavasti kyllä vaikea porata kun alkureikä on hahlon mallinen eikä toiselta puolen varmasti mahdu kokeilemaan. Aattelin vain pysyisikö vaijerit liukkaampina kun olisivat suojassa. Mitä muut on tehny näissä? https://i.imgur.com/cB0nh8G.jpg
Tai sitten esim. [nämä adapterit](https://r2-bike.com/JAGWIRE-Housing-Cable-Guides-adjustable-2-pcs) kiinni ja vaikkapa Velobiasta tai Töölön pyörästä Yokozunan kompressiotonta kuorta niin tulee hyvä jarruteho.

Kiitos tuesta ja vinkeistä! Kiitos myös Albert J. Dremelille kovametalliterän 25€ hintaluokasta. Valinta on nyt tehty puolestani ja vaijerit kulkekoot kuten alunperin Japanissa suunniteltu. Ainoa kuka suuttui on minä itse koska nyt hienoa violettia kuorta jää hieman enemmän käyttämättä :slight_smile:

Hei nyt iso hälytys!

Ois laite ajokunnossa mutta eipä olekaan koska vasen pedaali ei lähde kierteille. Liekö ollut muinoin asialla sama keskiökierteenkin pilannut mekaanikko. (eli minä tai veljeni 15-20v sitten? :))

Aattelin maalaisjärjellä ruuvaavani polkimen kampeen nurjalta puolelta ehjää kierrettä pitkin pohjaan asti. Tuollain saisi ehkä aurattua kierteen alun kuntoon. En vaan omista yhtään poljinta jonka kierre ylttäs kammesta ulos asti. Tosin sepä olisikin aika epäkäytännöllinen pedaali sitten jos kierre töröttäs kammesta yli.

Mitä kannattaa tehdä? Onko missään olemassa tuommosta vasemman puolen polkimen nurinkurista kierrettä tankona tai edes 20mm pätkänä joka ylttäs ruuvatessa kokonaan kammesta ulos?

Vaihtoehtosesti: onko missään Sugino XD 175mm Left kampea myynnissä? Kiitos avusta ja ideoista jo etukäteen!

drakmin - 20:24, 4.7.2020 » Hei nyt iso hälytys! Ois laite ajokunnossa mutta eipä olekaan koska vasen pedaali ei lähde kierteille. Liekö ollut muinoin asialla sama keskiökierteenkin pilannut mekaanikko. [i](eli minä tai veljeni 15-20v sitten? :))[/i] Aattelin maalaisjärjellä ruuvaavani polkimen kampeen nurjalta puolelta ehjää kierrettä pitkin pohjaan asti. Tuollain saisi ehkä aurattua kierteen alun kuntoon. En vaan omista yhtään poljinta jonka kierre ylttäs kammesta ulos asti. Tosin sepä olisikin aika epäkäytännöllinen pedaali sitten jos kierre töröttäs kammesta yli. [b]Mitä kannattaa tehdä? Onko missään olemassa tuommosta vasemman puolen polkimen nurinkurista kierrettä tankona tai edes 20mm pätkänä joka ylttäs ruuvatessa kokonaan kammesta ulos?[/b] Vaihtoehtosesti: onko missään Sugino XD 175mm Left kampea myynnissä? Kiitos avusta ja ideoista jo etukäteen!
Mulla on kampien pilatuista kielteistä liikaa kokemusta... Vie pyöräliikkeeseen ja laittavat sulle uudet kierteet. Maksanee n. 30€
e1tuomas - 20:36, 4.7.2020 » Mulla on kampien pilatuista kielteistä liikaa kokemusta... Vie pyöräliikkeeseen ja laittavat sulle uudet kierteet. Maksanee n. 30€
Noniin siinähän pääsee sitten tuplaamaan pyörän arvoa :)

Maanantain myötä ovensa avaavia kierteentekijöitä odotellessa hain lainaan pylväsporan ja pienen ruuvipenkin. Ostin myös 10mm teräsputkea noin kolmella eurolla. Tavoitteena on taikoa näillä vehkeillä etutarakan runko koska kaupoissa ei näkynyt mieluisaa valmiina. Tein taas tämmöisen etukäteistiedotteen jotta lukitsen itseni nettihäpeän pelossa tähän ratkaisumalliin ja sen läpivientiin :smiley: Ohessa varusteet pikselimuodossa (toi musta systeemi on Motonetin putkentaivutin):

https://i.imgur.com/hEQ4UFi.jpg

Elämäni ekat putkitaitokset 6kpl, taipui yllättävän hyvin kun rasvasi aina työkalun ulkosyrjän joka liukuu putkea vasten. Olis pitänyt toki ostaa kaksi putkea samantien niin ois ollut harjoituskappalekin. Aivan millilleen symmetristä en saanut aikaiseksi mutta “ei tällä ammuta”. Saatan tehä vielä paremman joskus jos jaksan. Seuraavaks pitäs litistää ruuvauspaikat ja porailla.

Nyt menin ajelee tällä. Tuntu aika hyvältä kiitää, yllättävän äänetön tuli. Vaihteet toimii! En tiiä mitä ihmettä tuosta Sturmey vivusta selitettiin mutta oma yksilöni naksahtaa vain kerran jokaisen pykälän välissä ja toimii kuten luulis sekä on hienon näkönen :slight_smile:

Puuttuu:

gripit/tupet
tarroja pitää saaha johonkin, varmaan tohon koppaan (koppa löyty Prismasta saa nähä kauanko kestää)
satulan kiskojen hiominen paljaaks
jarrupalat tais mennä väärinpäin kun olin innoissani
pitäsköhä ollu joku lamppu?

Ei puutu:

yleistyyli miellyttää ny itteeni, tuli aika hieno!
kivan tuntunen ajaa, keulakin toimii riittävästi

https://i.imgur.com/KSUmA0i.jpg

Hyvin tehty.

Nätin näkönen peli! :slight_smile:
Muotoilultaan varsin tyylikäs tuo TSI-etutartsi, joskaan tuollaiset “alamutkat” ja putkien päihin kohdistuva ripustus eivät vältsyyn kestäis mitään ihan tautisia kuormia, mutta oletetun aiotussa käytössä varmalla just hyvä. :slight_smile:
Eikä ny ollu tarkoitus päteä, eikä tuomita. Aattelin vaan mainita, että isompia kuormia kestämään tehdyissä tarakoissa on yleisesti ihan käytännön syistä geometrialtaan kuormaa kannatteleva, ripustustuspisteitä vasten ylhäältäpäin tukeutuva (eli “päällä lepäävä”, eikä “alta roikkuva”) rakenne.
Mut kenties tää olikin ihan itsestään selvää, ja kys. tapauksessa on vaan menty estetiikka edellä. :slight_smile:

Viiksitangon tai jonkin vähä reilumman bäksviipin omaavan raiserin tähän voisin vielä helposti kuvitella, mut mikäli se on tollain hyvä ajella, ni antaa palaa vaan!

Tykkään erityisesti korista ja tarakkaputkista sekä renkaiden ja harmaan rungon värien yhteensopivuudesta