P: Kona nothobo hyvän mielen talvipyörä (Vaihdevaroitus)

Ostaako joku oikeasti talvipyörään 2018 lelumiinisia rattaanpultteja? Alumiini on paskaa…

Oonko nyt tyhmä vai mitä en tajuu… Sugino XD-2 kammissa kun toi yks pultti tulee suoraa ton kampiosan alle mihin ei mahu työkalu - nii miten se on tarkotus laittaa? Pultti väärinpäin ja kiristää toiselta puolelta?

Pultti väärim päin

Pultti väärinpäin joo.

Ja jos sinne väliin ei mahu sitä mutterin kääntymisen estävää työkaluu niin Lumikon kikka eli tippa pikaliimaa saattaa pitää mutskun paikoillaan.

E. Jahhas oon hidas

Lakimies84 - 21:14, 27.11.2018 » Ostaako joku oikeasti talvipyörään 2018 lelumiinisia rattaanpultteja? Alumiini on paskaa...
Kas, talvipyörän sram force cx1:n rattaanpultit on näemmä alumiinia. kammetkin muovia eli pilalla, kaikki pilalla, pelkkää paskaa tilalla.

Toisaalta kun taannoin vaihdoin eturattaan niin alsaset pultit kyllä irtos kaikki ihan hienosti, vaikka pyörällä oli kaks talvee alla. Muistaakseni laitoin niihin asennusvaiheessa kuparitahnaa, olisko tää pelastanut?

Konsta - 15:06, 28.11.2018 » Pultti väärinpäin joo. Ja jos sinne väliin ei mahu sitä mutterin kääntymisen estävää työkaluu niin Lumikon kikka eli tippa pikaliimaa saattaa pitää mutskun paikoillaan. E. Jahhas oon hidas
Mikäs tästä tekee "Lumikon kikan"? Kakslovi vastakappaletta voi pitää vaikka pikku talttapäällä paikallaan jos ei oo liimaa (tiimarin kikkile)

mul eio ikinä ollu mitään ongelmia minkään matskuisten rattaan pulttien kanssa, tosin viime vuosina en ole niitä edes kiristellyt ku DM best

laittaaks jengi niit johonkin 100 nm vai miks ne ei kestä alumiinisina?

tmar - 15:07, 28.11.2018 » Mikäs tästä tekee "Lumikon kikan"?
Lumikon kikan siitä tekee se että Lumikko on sen kirjottanut fiksipirkkaan yhdessä toisenkin nerokkaan rattaanpulttivinkin kera.

senhän on tehnyt seppo sugino jo ammoisina aikoina

Nii

Hah. Nii varmaan joo hei.

Veijo shimano dura-acen pultit on muuten semmoset ihanat reikään kiilautuvat, eli eivät tarvitse liimaa ja maksavat jonkun tyylii 20 €

kyttyra - 15:06, 28.11.2018 »
Lakimies84 - 21:14, 27.11.2018 » Ostaako joku oikeasti talvipyörään 2018 lelumiinisia rattaanpultteja? Alumiini on paskaa...
Kas, talvipyörän sram force cx1:n rattaanpultit on näemmä alumiinia. kammetkin muovia eli pilalla, kaikki pilalla, pelkkää paskaa tilalla. Toisaalta kun taannoin vaihdoin eturattaan niin alsaset pultit kyllä irtos kaikki ihan hienosti, vaikka pyörällä oli kaks talvee alla. Muistaakseni laitoin niihin asennusvaiheessa [b]kuparitahnaa[/b], olisko tää pelastanut?
tle88 - 1:20, 31.10.2009 » Ei kuparitahnaa. Metallien jännitesarjassa kupari on ylempänä muita. => ne muut osat syöpyvät, ja kupari säilyy. Kupari on aivan erityisen myrkkyä kevytmetalliosille, joiden edes oksidoitunut ja eloksoitunut pintakaan ei moista kosketusta kestä. Mutta ei siitä rautakaan pidä. Kun laittaa alumiinitahnaa, sen alumiinin jyväset ovat epäjaloimmat siellä välissä. Ne syöpyvät ja mustuvat, ja ne varsinaiset osat säilyvät moitteettomina. AINA kun kaksi eri merkkistä metallia kohtaa, syntyy sähköpari. Ja samanlaiset metallit hitsautuvat muuten vain toisiinsa. Siksi aina ja kaikissa tilanteissa kaikkiin väleihin sitä epäjaloa ja kosketuksessa uhrautuvaa alumiinitahnaa. >>> Aivan aina. Ja aivan kaikkiin väleihin. <<< Tuure -.- Asia on siis sama kuin veneen sinkki anodissa. Sen PITÄÄ syöpyä, etteivät ne muut osat syövy. Jos näkee syöpymättömän anodin, niin hälytyskellojen pitäisi kalkattaa päässä.
Oli todennäköisesti ihan hetkistä kiinni ennen kuin olisivat pettäneet alta kokonaan!

Kovista tieteellisistä faktoista päätellen tahmis on tuuren kakkosnikki

Nyt jäin funtsimaan että mitä kuparitahnalla on sitten tarkoitus tehdä.

onre - 16:02, 28.11.2018 » Nyt jäin funtsimaan että mitä kuparitahnalla on sitten tarkoitus tehdä.
Ilmeisesti käytetään kun ollaan tekemisissä jarrujen liikkuvie osien kanssa ja halutaan minimoida riskit rasvan päätymisestä jarrujen kitkapinnoille.

Ite kyl käytän perus vaseliinia ihan jokaiseen pyörän liitokseen. Enkä nää syytä käyttää mitään muuta. Paitsi hiilikuitihommat sit erikseen.

EDIT: Sori, meni aika pahasti off-topic.

Ostin foorumilta kans Suginot ja huomasin, että 110 BCD NW-ratas tarjonta on aika slimmiä :smiley: Toi hope vaikuttaa aika hyvältä.

Eikös kuparitahnat ole kuumiin paikkoihin, kuten pakoputkisto yms missä alutahna palaisi pois.

e: Näin olen siis kuullut, itsellä ei ole kuin alutahnalle löytynyt käyttöä

Sit ois vuorossa vähän putsausta ja Tectylit ineen. Eka kerta kun näillä leikin, vois varmaan noi muutkin teräsrungot suojata nyt kun tuli hommattua kyseistä ainetta.

criticalm - 16:11, 28.11.2018 » Ostin foorumilta kans Suginot ja huomasin, että 110 BCD NW-ratas tarjonta on aika slimmiä :D Toi hope vaikuttaa aika hyvältä.
absolute black ja garbaruk tekee myös. pyöreetä ja ovaalia

rotorilta olettaisin löytyvän myös, tai ainakin itel krossarissa

onre - 16:02, 28.11.2018 » Nyt jäin funtsimaan että mitä kuparitahnalla on sitten tarkoitus tehdä.
Joku istutti päähäni ajatuksen että kun kupari on epäjalompi alumiinia niin se estäis jumittumisen alu/alu -liitoksissa.

Saatan olla toki väärässäkin