Inhokki-pyöränhuoltotehtäväsi

Hyvänmielen topeja kummatkin! Mutta…pitäisiköhän tässä tehdä vaihtokauppaa? Jos vaikka konsta inhoaa syvästi tankonauhojen laittoa ja tykkää cantilevereiden säädöstä. Itse taas tykkäisin laitella tankonauhoja ja inhoan cantilevereiden säätöä. Vaihdetaan hommia. Minä tuon fillarini konstalle ja vähän niinkuin yhdessä teemme harmittavat hommat . Mä näen tämän mahdollisuutena,win-win-tilanteena. Kummatkin oppisi toiseltaan ja jossain vaiheessa ei ole kenelläkään enää harmittavia asennus/huoltohommia. Miten siistiä!

^

Lakimies84 - 10:31, 17.10.2018 » Tavallaan myös tankoteippien laitto. Tai oikeastaan aloitus. Jos niitä ei saa esteettisesti hyvännäköiseksi..[i].ja enhän niitä vieläkään saa.[/i] .
Uskosin, että tää saattaa olla vähän esteenä pieteetti-koiran tietäen.

^^ kuulostas ihan hyvän tyyppiselle vaihtotaloudelle :slight_smile: e mut tosiaan en tiiä antasinko muiden koskee mun pyöriin

Ja tämähän oli 39 asteen huumeessa,noin kymmenen sekunnin mietinnän tulos. Mut joo…kyllä mä annan mun pyöriin koskea. Jos koskettelija osaa hommansa.

Inhokkia on melkeinpä kaikki pyöränhuoltoon liittyvä. Ehkä sen takia, että mun epäonnistumisprosentti on aika suuri.

Jos jotain spesifiä pitää mainita, niin old school -jarrujen kanssa puljaaminen on yleensä aika turhauttavaa. Ja etuvaihtajan säätö - osittain sen takia meiän taloudessa etuvaihtajat on kuolemassa sukupuuttoon.

  1. rispaantuneen jarruvaijerin tunkeminen ankkurista läpi
  2. irtokuulahommat

kaikenlaiset kierteet ansaitsee kyl jonkun erikoispalkinnon kans

kaikki

Etuvaihtajan säätäminen on jostain syystä hankalaa, kyllä.

Vilske - 11:47, 17.10.2018 » 1. rispaantuneen jarruvaijerin tunkeminen ankkurista läpi
Kyllä! Ja rispaantuneen jarruvaijerin säikeen tunkeminen ihosta läpi. Tai se ohut säikeenpäähän uppoaa vaikka aivan sellaisella puhalluksenkevyellä voimalla orvasketeen and beyond.

Kynnen alla tekee myös gutaa! Tämän takia otan joko uuden tai jos on varaa ottaa inan pois niin otan. 3m pikaliimalla sipasu ja parin minuutin odottelu. Sit ei tarvitse hirveästi itseään satuttaa.

Ömmm… tuotanoin. Homma ylipäätään on niin koukuttavaa että tulee herkästi vietettyä sellasia 12-16 tuntisia pätkiä pari päivää putkeen, jos vaan on matskua mitä hieroa… Niin sit se ku on jalat niin kipeenä että on hankala kävellä.

Tai sit tosi paskasen ketjun putsaaminen.

Shimanon levyjarrujen ilmaus pääasiassa silkkaa blissiä.
Mekaanisten levyjarrujen säätö taas useimmiten ikävää.

vasaraasialainen - 13:32, 17.10.2018 » Etuvaihtajan säätäminen on jostain syystä hankalaa, kyllä.
Nyt kun sanoit niin voi kyllä. Onneksi tätä pasketta ei tarvitse tehdä kuin harvoin

Voimansiirron putsaus kevyesti pahin. Huomenna pitäis alkaa laittamaan vaihdepyörää ajokuntoon, viimeks ollu vaihdepyörä yli viis vuotta sitten ja muistelisin etten sen säätämisestä nauttinut.


Ketjun putsaaminen

Pressfit ohjainlaakerin vaihto, lisähupia tuo jos se on mennyt tuusan nuusaksi ja tippuu palasina pois. Voimansiirto puhdistuu alle minuutissa pesurin kanssa.

Kaikki missä joutuu koskemaan kiinteisiin lokasuojiin. Kaikki. Esim. tuommosen randonneur tarakan asentaminen koska se se jarrupultti pitää ylhäällä myös lokasuojia.

Inhottavinta on haalia huoltamiseen tarvittavat varaosat, työkalut ja vapaa-aika. Itse huoltamisessa näe en: Mitään vikaa.

Sram Rival hydraulisen kahvan vaihdevaijerin vaihto. Ja se toimenpiteeseen liittyvä youtube video on silkkaa VITTUILUA. Oikeassa elämässä se hiton vaijeri ei koskaan mee paikalleen yhtä helposti

Muutenhan vaijeripuuhat voi olla hyvinkin leppoisaa puuhaa.