Inhokki-pyöränhuoltotehtäväsi

Meillä on jo topsulit inhokkipalatseille ja inhokki-ilmaisuille. Mutta mikä on sellainen pyöränhuoltoon tai -korjailuun liittyvä työ tai tehtävä jota inhoat yli kaiken ja miksi?

Huom! Tämä lanka on varattu vain vastenmielisille töille. Suosikkihommille topsu löytyy tuolta.

Aloitan:

Tankonauhojen laittaminen. Tätä tehtävää stressaan todella paljon etukäteen enkä millään haluis ryhtyä siihen. Ajelin esim. tänä kesänä monta kuukautta ilman nauhoja koska en vaan saanu itteeni sen kynnyksen yli että alkaisin tohon. Ihan suhteeton huoli tosta hankkeesta joka kerta mutta niin se vaan on. Sit ku lopulta raivopäisenä saan itteni kovetettua ja nauhat ähellettyä kiinni niin lopputulos on plääh ku ei ne nauhat ikinä mee kuitenkaan niin nätisti ku haluisin eli mitään palkintoa ei tavallaan edes tule. Ja vihaan sitä saatanan inhottavaa limasta sähköteippiäkin.

  1. Vaijerijarruhommailut
  2. Ohjainlaakerihommailut
  3. Napalaakerihommailut

Kaikki muuhan on ihan ookoo tai kivaa tai ainakaan vika ei ole hommailussa ja oikeestihan napalaakerihommailutki on usein ihan jees.

Anopin pyörän huolto.

2 Likes
  • Jarrujen ilmaaminen
  • Osien prässääminen paikalleen

Jarrujen ilmaamisessa semmonen jännä että itellä syistä se on joskus vielä käytännössä vaikeampaa ku vaijerijarruhommailut, mutta silti vituttaa vähemmän.

Crown racen irroitus ja asennus.

Lokareiden asentaminen, takavalon johtojen vetäminen, vaihdetakakiekon kasaaminen, istuinlukon kiristäminen tarpeeksi tiukalle ilman että pultti katkeaa.
Jos olen ajanut syksyllä keskuspuiston väylillä missä on lehtien sekaan piilotettu hevosenpaskaa, niin mikä tahansa huolto on ärsyttävää kun paska haisee.

Avid jarrujen ilmaaminen.

Kuinka niin pienestä jutusta on osattukin tehdä niin sotkuista paskaa.

^^^^^Jos pumppaaminen on ärsyttävintä niin kannatta hankkia kunnon pumppu ja kumit joissa joku muu kuin dunlop-venttiili

1 Like

pyörän kiinnittäminen huoltopukin leukoihin, pl. park tool (fyysinen vitutus, aika)
fauberihommat, etenkin kun sovitellaan jenkkifauber-ratasta vaihteelliseen skandiin (aika, lopputulos)
ketjun kiristäminen lastenpyörään (aika, lopputulos)
lahon kiekon rihtaaminen (lopputulos)
kämäisimpien v-jarrujen korjaaminen vaihtamatta niitä (aika, lopputulos paitsi joskus)
vaihdenavan ylimääräisten äänten eliminointi (oispa kunnon leka)

Mull Dundane - 21:40, 16.10.2018 » Pyörän kiinnittäminen huoltopukin leukoihin
+kaikki on ihan perseestä jos pyörä ei oo pukissa.

Polkimien vaihtaminen. Siis niin että vekslaa niitä syystä tai toisesta pyörästä toiseen toistuvasti. Jotenkin vaan kuumottaa kierteiden korkkaus jumalattomasti.

Kyllähän se on tuo tubeless-renkaiden vaihtaminen. Tai itse asiassa se vaihtaminen ei ole varsinaisesti ongelma, mutta se vanhojen litkuisten renkaiden kanssa läträäminen pistää kyllä harmittamaan.

Paavi - 21:26, 16.10.2018 » Lokareiden asentaminen
Tämä koska kuperan pellin poraaminen ilman kunnon pylväsporaa.

Aloittaminen.

koitapa konsta lorottaa joskus neuroosipäissäs tectyl ml johonkin runkoos ja mieti niit kertymii siel nurkis et minkä grammamäärän naputtelisit niiden perään amaan :smiley:

ununu - 21:48, 16.10.2018 » koitapa konsta lorottaa joskus neuroosipäissäs tectyl ml johonkin runkoos ja mieti niit kertymii siel nurkis et minkä grammamäärän naputtelisit niiden perään amaan :D
Mjuuh niin siis täsmennän että tankonauhojen suhteen mun on ollu pakko luopua neurooseista koska muuten jäis kokonaan asentamati.
Teemu - 21:44, 16.10.2018 » vanhojen litkuisten renkaiden kanssa läträäminen pistää kyllä harmittamaan.
Tämä myös. Pitäskö nämä muuten pestä jossain öljyn- ja rasvanerotinkaivon takana olevassa pisteessä vai kuinka hanakasti tuommonen litku tukkii viemäreitä?

mietitkö konsta koskaan momentteja ja halpojen momenttiavainten kalibroinnin riittämättömyyttä

Varmaan mikä tahansa puolison kakkospyörän kanssa tehtävä juttu. Osat on niin paskoja, että kaikki säätäminen on paljon tavallista vaikeampaa, mut ei viitti vaihtaa parempiinkaan, kun ei tolla paljon ajeta.

ajoittain kahvojen saaminen symmetrisesti ja siihen liittyvä pakko-oireilu ja harhaisuus