Matkapyöräily, pyörämatkailu, retkipyöräily ja pyöräretkeily

Risti seinään.

Jii - 13:30, 11.8.2015 » Risti seinään.
Kyllä, luultavasti eniten ahdisti mielikuvat speksaushomostelusta, tauoista Sidin kärjen maahan koskemisen ajaksi ja muu "vittuko ajettiin kovaa ja oltiin paskana maalissa".

Näistä mielikuvista on osittain päästy.

Pitäskö vaihtaa topicin nimi retkipyöräilyksi, ettei ahasmieliset saa hölmöjä ajatukasia?

Maantielenkit kartalle varmaan kattaa kaiken mitä smufe pelkää.

peuccu

asb - 13:51, 11.8.2015 » Pitäskö vaihtaa topicin nimi retkipyöräilyksi, ettei ahasmieliset saa hölmöjä ajatukasia? Maantielenkit kartalle varmaan kattaa kaiken mitä smufe pelkää.
Hei, kun ei ole enää kovin "pakollisia kilsoja" alkaa muukin ajaminen kiinnostaa, koska ajamattomat kilsat ja ne. Ei tartte heti hutkia ahdasmielisyys-leimaa nuppiin.

Vaikka sanat “treenaaminen” ja “lenkki” haiskahtaa nenässäni seuraverkkarihieltä ja garminista tarkistamisesta “että oliko kivaa”, olen avoin kuitenkin vähän sinnekin, vaikka toistaiseksi aika vähän.

Edit: oonhan menossa FLOWiinkin

kandee ottaa hirvveesti jotai roinaa mukaan niin ei tuu ajettua niin lujaa. ja esim retkikeittiö on tosi kiva kun voi pysähtyä aina tunniks pariks pusikkoon keittään teetä ja istuksiin

mustAfa - 15:04, 11.8.2015 » kandee ottaa hirvveesti jotai roinaa mukaan niin ei tuu ajettua niin lujaa. ja esim retkikeittiö on tosi kiva kun voi pysähtyä aina tunniks pariks pusikkoon keittään teetä ja istuksiin
Toisaalta itse koen olon lepposammaksi kun ei ole paljon välineitä mukana. Tarpeelliset toki.

Pitää tuota kutostie-ajelua kommentoida että kyllä se Korian kierto kannattaa. Kouvolan keskustaa lukuunottamatta erittäin mukavaa ja keskustan kelvisekoilusta palkitaan kaupungin baari, pizza yms tarjoilulla ja lisäksi on Korian pikkukylän palvelut nopeampaa pysähtymistä varten. Kilsoja taitaa olla yhtä paljon kuin moottoriliikennetien kautta.

IMO kutostiellä paskinta on leveäkaistatie Utista Taavettiin. Se on alunperin ollut vastaavaa kuin tuo mainittu moottoriliikennetie mutta muutettiin leveäkaistaksi maalaamalla pientareet tärinäraidan levyisiksi. Kouvolan ja Liljendalin välinen leveäkaista on taas leveytensä vuoksi parhautta. Oli paha virhe kun viime kesän LPR-HKI sojottelussa jatkoin Korialta jälkeen pikkuteitä Elimäelle asti.

Sellanen reittivinkki että kiva “oikaiseva” hiekkatie Koskenpäästä Korpilahdelle Hirvimäen kautta olikin vastalanattu ja sorasepelöity vuoristoratahelvetti. Ei asiaa ilman 29-maasturia. Ralliautoilla siellä lienee ajettu enimmäkseen viime aikoina…

Sorateiden kunto vaihtelee arveluttavan paljon kesän mittaan. Vastalanatut ovat vaikeita retkipyörälle.

Onneksi jo parin auton jälkeen rengasura on yleensä ihan ajettava.

Rosco - 8:47, 23.7.2015 » Moro, Oon elokuun alussa lentämässä Biarriziin Ranskaan ja sieltä eurovelo 1:stä (länsirannikkoa) pitkin ainakin nantesiin, josta st.maloon ja lautalla britteihin. Onko yv-porukasta kukaan ajanu ranskassa/eurovelo1:stä? Mitä kantsis esim huomioida telttailussa jos ei mieli leirintäauleille..? Reitti menee kutakuinkin näin: [Maps](https://goo.gl/maps/REHgf) Ja briteissä ajellaan sitte guildfordiin portsmouthista... Varustuksena Straggler, takalaukut, tankolaukku ja teltta tartsille. Paluu on 17. päivä jolloin lennän gatwickistä sitten takasin suomeen. Eli aikaraja myös. Vinkkejä otetaan etenkin ranskasta vastaan.
Ajoin Ranskan länsirannikon tammikuussa. Oli ihanan rauhallista, kuolleita lomakyliä 10km välein. Lomakautena näyttää varmaan erilaiselta. Telttailua Ranskassa? Sama resepti kuin kaikkialla maailmassa: työnnä pyörä puskaan ja laita tummanvihreä teltta pystyyn. Lisäksi tulet löytämään muutaman hienon rantapenkan tai dyynin telttapaikaksi. Kierrä Bordouxin kautta se iso lahti, juo viini ja kerää sieni Napeonin metsästä.

Reissukuvia löytyy täältä: instagram.com/gonebikefishing

Toi troinine n reissu näyttää aivan mahtavalta!! Kiitti vinkistä!

^^ Toi troinisen reissu on kyllä hämmentäävän hieno. Huhhuh…

Huhhuh! Asensin instageamim ja loin tilin ku en muistanu vanhan nimeä ja aloin seuraamaan roinista!

Löytyykö joltain valmiita nuotteja pikkuteiltä ilman hiekkaa jostain n. Keravan korkeudelta Padasjoen kieppeille?
Tai onko protipsejä teiden päällysteen sortin tsekkaamiseen ilman että tarvii jokaista pienempää tienpätkää katsoa streetviewillä? Voiko teiden numeronnista päätellä mitään?

Ainakin paperisissa GT-kartoissa päällystämättömät tiet on merkitty vaalean keltaisiksi.

Niinpä tietenkin, tänks!
t: nimimerkillä liikaa guuglemapsia tuijotellut

Oho, tuplat.

Jos tien päällysteet ja liikennemäärät kiinnostaa, niin sellaiset löytyy myös Maanmittauslaitoksen Paikkatietoikkunasta.

Jes, kiitos! Jotain tällaista just kaipailinkin:)