sisätreenari

http://lh5.googleusercontent.com/_e_5lwS1n-Zs/TYI3-ZJpAnI/AAAAAAAABUM/Dpy3efOMJvQ/s512/P1030589.JPG

Värkkäsin lisävastuksen rullilla ajamista varten. Roottori on vanhasta pölynimurista. Imurissa oli toinenkin samanlainen, jonka voi vielä kiinnittää toiselle puolelle, jos tämä ei joskus enää riitä.

Jos postaisit kuvan josta saa tolkkua niin saisit kaipaamaasi insinööriarvostusta.

Kare_Eskola - 18:55, 17.3.2011 » Jos postaisit kuvan josta saa tolkkua niin saisit kaipaamaasi insinööriarvostusta.
Rengas pyörittää akselia, joka lepää laakereilla. Akselin päässä on roottori. Välityssuhde 1:189, eli 90 kadenssilla roottori kieputtaa 17000RPM. Ihan noihin lukemiin en pääse ainakaan tuolla Marathon Plussalla, koska rengas alkaa luistaa. Rakenne on niin triviaali, ettei siihen mitään insinööriarvostusta kaivata.

…eli et osaa postata kuvaa josta saisi tolkkua. Vajakki.

Kare_Eskola - 8:49, 18.3.2011 » ...eli et osaa postata kuvaa josta saisi tolkkua. Vajakki.
Tarkoitit kai sanoa "ottaa kuvaa?" HTH.

http://www.urbanvelo.org/issue24/images/p86-87.jpg

parker - 14:15, 30.3.2011 » [http://www.urbanvelo.org/issue24/images/p86-87.jpg](http://www.urbanvelo.org/issue24/images/p86-87.jpg)
FUCK YEAH!

http://www.yehudamoon.com/images/strips/2011-03-31.gif

Pyörä rullille, bahn tv screenille ja laput korville.

Taitaa käydä tänä talvena Saksan radat tutuiksi.

http://dl.dropbox.com/u/604598/muumit.PNG
Päivän hesarissa :smiley:

^

Nostetaanpas, koska nämä asiat askarruttavat itseänikin:

konkeli - 17:47, 25.2.2010 » Mulla on tuollainen ensinmainittu traineri, ja kyllähän sillä vastusta saa aikaiseksi, mutta ei se ihan optimiratkaisu ole pulttiakseliin. Pikalukolle se on tarkoitettu ensisijaisesti.
teuvo2000 - 21:11, 25.2.2010 » Mites sitte noi vastukselliset trainerit, jos ne menee taka-akselista kiinni niin onko taka-akselin leveydellä merkitystä?
SuicideHub - 21:41, 25.2.2010 » Ainakin kokeilemassani Tacxissa piti pikalinkku vaihtaa laitteen mukana tulleeseen, mutta sen jälkeen kiinnitys tapahtuikin vain yhellä vivulla, eli ei vie suuremmin aikaa. Ja vastuksensäätövipu piti myös ruuvata kiinni sarveen. Se pikalinkku voi olla pyörässä koko ajan, se on melkein samanlainen kuin oli alkuperäinenkin. Toi värkki ei siis ainakaan olis toiminu erimittaisella/mutterikiinnitteisellä akselilla. Tai ehkä siihen saa jotain sovitteita. Tai ehkä ei.
Eli trainerin hankinta on tulossa piakkoin ajankohtaiseksi. Ongelmaksi muodostuu se, että traineriin tulisi saada kiinni sekä maantiepyörä että 120mm perällä varustettu fiksi/sinkula. Käyttäjiä trainerille olisi siis kaksi ja kummallakin erilaisella akselilla varustetut pyörät. Onko porukalle kertynyt tätä viestiketjua enemmän kokemuksia siitä onnistuuko moinen esimerkiksi Eliten trainereilla?

Olen alustavasti kaavaillut Elite Crono HydroMag ElastoGel Traineria:
http://erinabikeworxonline.com/images/elite-crono-hydromag.jpg

Eliten omilta sivuilta en vastausta kysymykseeni saanut, mutta esimerkiksi täällä on aiheesta keskusteltu. Tuolla mainittujen yhteensopivien trainereiden listalla on myös Elite sekä CycleOps ja 1Up. Tuon ja kuvan perusteella uskoisin että kyseisen trainerin kiinnityssysteemiin tuo 120mm pulttiakseliperäkin sujahtaa. Olisi vain mukava kuulla vielä jos jollain on tuoreita omakohtaisia kokemuksia.

edit: tuli hommattua sitten Eliten traineri. Elite ei itse tarjoa konkelin mainitsemia lisäpalikoita pulttiakseliin, mutta ostin nuo Tacx:n versiot:
http://www3.bike-discount.de/bilder/big/21346/t1415-axle-nuts-m10x1.jpg
Hyvin toimii myös Eliten laitteessa ja on huomattavasti tukevampi nuiden kanssa kuin ilman :slight_smile:

Ainakin Tacx:n vehkeisiin saa pulttiakselin päähän sopivat lisäpalikat, joiden avulla homma toimii. Tosin ainakin mulla oli sen verran pitkä akseli, että riitti mainiosti, tosin maailman tukevin viritys se ei ollut. Kuvittelis elitellä olevan vähän samanlainen mahdollisuus.

Suositelkaapas jotain hyvää traineriä koska talvella ulkona kuntopyöräily ei ole minun juttu. tarvisi siis olla vastuksellinen eikä pelkkä tekniikkarulla.

Trainereita on monenlaisia. Pitääkö olla pieni? Pitääkö olla halpa? Varsinkin, pitääkö olla hiljainen? Säädettävä vastus vai ei?

mahdollisimman halpahan se kiva on. ei kovin suuri saisi olla koska kuitenkin yksiö. hiljaisuudesta jos voisi samalla katsoa vaikka televiissiota niin se olisi hirveän kiva.
säädettävästä vastuksesta olisi tietysti apua mutta ei pakollinen

Television katselun ilman luureja/kajareiden huudattamista voit unohtaa suorilta.

Eliten Arion mag Al13 -rullat saapuivat, ja ensimmäiset pyörittelyt fläteillä on tehty. Takimmaisen rullan tienoilta kuuluu jotain muovista nitinää, pitää katsella löytyykö syytä ja häiritseekö niin paljon että menee vaihtoon.
Vaikka trackstandit sun muut ulkona onnistuu, niin yllättävän haastavaa oli ensimmäinen kerta rullilla. Käsien hikoamista, seinästä tuen ottamista ja pari ulosajoa “liikkeelle” lähtiessä. Tällä hetkellä tuntuu lukkopolkimien käyttö kaukaiselta, mutta ehkä myöhemmin.

Treenaa aluksi oviaukossa, ja suoraan niillä lukkiksilla, ettet opi pahoille tavoille.

Ennen pitkää opit ajamaan yhdellä jalalla ilman käsiä. Ei se niin paha oo.

Omat kokemukset Cycleopsin Jetfluid prosta:

Tukeva ja laadukkaan oloinen, mutta ei kovin hiljainen. Taittuu kohtalaisen pieneen tilaan. Pyörän asettelu traineriin kunnolla on helppoa. Harjoitusvastus ei ole säädettävä, mutta vaihdepyörällä tämä ei minusta haittaa. Vastus tuntuu jaloissa varsin luonnolliselta, sen puolesta voin tätä ehdottomasti suositella.