sisätreenari

En pikaisella etsinnällä löytänyt tästä keskustelua. Olen sen verran tissiposki että en todellakaan halua polkea tuolla paskassa, mutta nyt maha alkaa sanomaan että pitäis jotain tehdä, eli mieluiten polkea. En kuitenkaan halua lähteä minnekään hikiselle salille vaan ajattelin että homman vois hoitaa mukavasti kotona vaikka jotain leffaa katsellen tai musaa kuunnellen.

No, tutkin asiaa ja olen huomannut että taitaa olla ikään kuin kahdenmallisia sisätreenareita fillarille:
tälläisia : Chain Reaction | MTB, Gravel & Road Bikes | Epic MTB Gear
ja tällaisia : Chain Reaction | MTB, Gravel & Road Bikes | Epic MTB Gear

Mun tarkoitus olisi selvitä mahdollisimman vähän tilaa vievällä ja mahdollisesti sängyn alle piilotettavalla masiinalla, jolloin toi jälkimmäinen ratkaisu näyttäisi vähän paremmalta. Siinä kuitenkaan ei taida olla mitään säätömahdollisuuksia, ja ne tietty jossain määrin kiinnostaa. Mun on myös tarkoitus lähinnä kuntoa kohottaa eikä niinkään tasapainoa ja tekniikkaa, joten tollanen ensimmäinen voisi olla parempi. Mutta meneekö noissa kolmion mallisissa vehkeissä taka-akseli jotenkin kiinni tohon laitteeseen? Tai siis, kiinnitetäänkö se siihen jotenkin jämerästi? Asettaako tämä jotain rajotteita taka-akseleilla. Mulla ois Rossinin ratapyörä millä ajattelin sisällä treenata, mutta toisaalta just on postissa tulossa E Merckxin maantiepyörä, joten miksei silläkin…

Harrastaako kukaan tämänkaltaista sisällä treenaamista, ja jos niin, haluaako joku kontribuoida aiheeseen jotenkin? Vai onks kaikki sen verta kovia jätkiä että polkee ulkona säästä riippumatta?

Mulla on tuollainen ensinmainittu traineri, ja kyllähän sillä vastusta saa aikaiseksi, mutta ei se ihan optimiratkaisu ole pulttiakseliin. Pikalukolle se on tarkoitettu ensisijaisesti.

Sisäajamisesta sen verran, että se on ihan helvetin tylsää puuhaa. Viihdettä eteen, ja sitten se sujuu, mutta jo puol tuntia on aika tuskainen vääntö, tai ainakin mulla alkaa tulla henkinen kynnys siinä vaiheessa jatkaa.

  • pitävät jonniin verran mekkalaa, vaikka väittävätkin hiljaiseksi, joten kerrostalot, en suosittele.

  • ainakin mulla tacxin värkki syö jonkin verran takakumia, joten trainerigummi olis ihan pop.

Rullilla täällä ajaa useampikin. Ehkä saat niistäkin mielipiteitä.

Noista Tacxin Antares-rullista kiinnostaisi kuulla kommenttia. Kannattaako hankkia vai ottaako enemmän päähän ajaa niillä kuin lumessa ja jäässä?

Jep, toi Antares näyttäis aika passelilta. Pyöriikö noi rullat ihan kevyesti vai onko niissä jotain vastusta?

Joo, toi kotona polkeminen on jotenkin puuduttavaa, vaikka olis mitä viihdettä nenän edessä.
Nyt yritän käydä välillä yhdessä rauhallisessa kuntokeitaassa polkemassa…

Niin siis rullathan on pääasiassa tekniikkaharjoitteluväline, niissä ei siis ole vastusta. Ekalla kerralla kannattanee varautua tällaiseen:

Traineri puolestaan pitää pyörää pystyssä ja tarjoaa vastuksen, eli tekee pyörästä kuntopyörän.

Mites sitte noi vastukselliset trainerit, jos ne menee taka-akselista kiinni niin onko taka-akselin leveydellä merkitystä? Ja onko sellaisen käyttöön otto kuinka nopeeta, tällä tarkoitan sitä että vaatiiko taka-akselin kiinnittäminen suuria toimenpiteitä, kannattaako pyörä pistää takasin seinälle ja traineri piiloon treenin jälkeen, vai kantsiiko vaan totutella elämään kämpässä kuntopyörä viemässä tilaa? Ja vielä konkelille, kuinka äänekäs on äänekäs? :slight_smile: Häiritseekö musiikin kuuntelua ja parin seinän takana mahdollisesti nukkuvia kämppiksiä?

Hyvin kuvaava video rullilla ajon alkuvaikeudesta. Melko epävarmaa puuhaa se ihan aluksi tosiaan on. Videosta puuttui enää se seikka, että hiki myös valuu ihan hulluna etenkin alussa kun ei pääse rennosti ajamaan.

Rullilla ajaessa siinä on kyl yllättävän paljon vastusta, etenkin jos on vähän turhan leveät ja pehmeät renkaat siihen puuhaan. Kyllä siinä vastusta silloin ihan riittävästi kyllä on.

Tässä myös erittäin kuvaava video rullilla ajon ekasta kerrasta.

teuvo2000 - 18:18, 25.2.2010 » Häiritseekö musiikin kuuntelua ja parin seinän takana mahdollisesti nukkuvia kämppiksiä?
Häiritsee. Aivan varmasti. Ratkaisin ongelman omalla kohdalla siten, että luurit päähän ja läppäri naaman eteen tunkemaan jotain hyvää tv-sarjaa. Telkkari + äänet stereoiden kautta olis ollut fail-ratkaisu voluumien ollessa aika hurjat.

Oon ajanu rullilla vain kerran ihan piruuttani kokeillakseni, mutta kyllä niilläkin saa ihan oikeaa kuntoilua harrastettua, vaikkei vastusta voikaan säätää. Neitsytajo on fiksua suorittaa vaikka oviaukossa, että saa heti tukea. Aluksi se on vähän hankalaa, mutta muutaman minuutin jälkeen se jo sujuu. Ja sitten se on niin tylsää että haluaa jo ulos hankeen/sohjoon.

Traineria oon myös kokeillu. Tylsää. Ainakin kokeilemassani Tacxissa piti pikalinkku vaihtaa laitteen mukana tulleeseen, mutta sen jälkeen kiinnitys tapahtuikin vain yhellä vivulla, eli ei vie suuremmin aikaa. Ja vastuksensäätövipu piti myös ruuvata kiinni sarveen. Se pikalinkku voi olla pyörässä koko ajan, se on melkein samanlainen kuin oli alkuperäinenkin. Toi värkki ei siis ainakaan olis toiminu erimittaisella/mutterikiinnitteisellä akselilla. Tai ehkä siihen saa jotain sovitteita. Tai ehkä ei.

SuicideHub - 18:41, 25.2.2010 » Oon ajanu rullilla vain kerran ihan piruuttani kokeillakseni, mutta kyllä niilläkin saa ihan oikeaa kuntoilua harrastettua, vaikkei vastusta voikaan säätää. Neitsytajo on fiksua suorittaa vaikka oviaukossa, että saa heti tukea. Aluksi se on vähän hankalaa, mutta muutaman minuutin jälkeen se jo sujuu. Ja sitten se on niin tylsää että haluaa jo ulos hankeen/sohjoon.

Ihan perus Tacx :in rulliin saa vastuksen, muutamalla kympillä.

Traineria oon myös kokeillu. Tylsää. Ainakin kokeilemassani Tacxissa piti pikalinkku vaihtaa laitteen mukana tulleeseen, mutta sen jälkeen kiinnitys tapahtuikin vain yhellä vivulla, eli ei vie suuremmin aikaa. Ja vastuksensäätövipu piti myös ruuvata kiinni sarveen. Se pikalinkku voi olla pyörässä koko ajan, se on melkein samanlainen kuin oli alkuperäinenkin. Toi värkki ei siis ainakaan olis toiminu erimittaisella/mutterikiinnitteisellä akselilla. Tai ehkä siihen saa jotain sovitteita. Tai ehkä ei.

Itse poljen Kurt Kineticksin Pro Trainerilla, mukana tulee pikalinkku, voi käyttää sitä tai vaikka pulttikiristeisiä takanapoja, koska mukana tulee kahdet eri "kupit". Takanavan leveyden säätö on portaaton ja varmasti pystyy ajamaan 120mm takanavan kanssa...

Ostit sitten rullat tai trainerin, kumpikin vaihtoehto on henkilökohtaisesti perseestä :slight_smile: Lumikengät vedän mielummin jalkaan, jos ei oikeasti pääse kelin takia polkemaan.

^Hyvinkin saattaa olla sama tilanne ton kokeilemani trainerin kanssa, se ei tosiaan ollu oma, joten en sitä niin tarkkaan tunne. En kokenut sitä niin mielekkääksi tavaksi kuluttaa aikaa, että olisin perehtynyt asiaan tarkemmin.

Mulla on Eliten rullat. Tacxin suurimmat edut Eliteen verrattuna ovat helppo ja nopea akselivälin säätö, joten perheenjäsenet voivat treenata erikokoisilla pyörillä; sileät rullat, jotka pienentävät meteliä ja suurempi rullan koko, joka vähentää hihnasta tulevaa meteliä ja parantaa “rullausta”.

Mä asensin mun maantiepyörään välitykseksi 53/16, jonka jälkeen alkoi löytyä myös sitä vastusta hieman. Oon myös nähnyt internetissä kikkavirityksen, jossa rullien takimmaiseen rullaan oli kiinnitetty ropeli lisäämään vastusta. Rullissa tärkeää on rullien massa ja halkaisija. Mitä suurempi, sen parempi.

Hiki ei tule niinkään rentouden puutteesta (se löytyy parin ajokerran jälkeen), vaan ajoviiman puutteesta. Ite en pysty lainkaan ajamaan sisällä, vaan polkeminen on pakko suorittaa kylmässä ulkovarastossa. -10C ja pitkät trikoot ilman paitaa toimii :). Joutuu tosin laittamaan kahdet villasukat, kun lattiataso on aina vähän kylmempi…

Jonkinlainen treeniohjelma tuohon on pakko kehittää, muuten tylsäpeikko vie sohvalle ja tuo kaljan käteen. Eli vaihtelevia kadensseja, yhdenjalan pyörityksiä, jne.

Rullat pitävät meteliä, mutta eivät kai niin suurta, kuin traineri. Telkun katselu ilman kuulokkeita ei oikein onnistu (ainakaan noilla Eliteillä).

twentyniner - 7:10, 26.2.2010 » Ostit sitten rullat tai trainerin, kumpikin vaihtoehto on henkilökohtaisesti perseestä :) Lumikengät vedän mielummin jalkaan, jos ei oikeasti pääse kelin takia polkemaan.
Lumentulon jälkeen ei tosiaan ole talvella juuri rullia tullut ajettua. Hiihto on hauskempaa. Räntäsateessa syksyllä kyllä tuli huhkittua tuolla kopissa.

Just noilla Antareksilla on tullut tuolla kellarissa poljettua. Nykyinen välitys 48-19 on pikkasen liian kevyt, eli joutuu polkee aika kovalla kadenssilla että saa hien pintaan. Mutta kuten ASB sanoi, niin vähän pidemmällä välityksellä sitä vastusta alkaa löytyä sopivasti. Hyvää noissa Tacxeissa on toi helppo pituuden säätö, eli erilaisilla pyörillä / eri ihmiset voi käyttää samoja rullia.

Mulla on kans vähän lyhyt “pinna”, eli kun se alkuinto siitä pystyssä pysymisestä laantui, niin puolen tunnin kohdalla on kyllä jo niin tylsistynyt lattian, eturenkaan, seinien katseluun että joutuu ainakin tauon pitämään :wink:

Ens kerralla pitää kokeilla musiikin kanssa kun töllöä tuolla ei oo. parasta tossa on siis että pääsee sillä kesäsetupilla polkemaan edes jotenkin.

Antarekset minulla myös. Nopeasti niillä oppii ajamaan - ekat viisi minuuttia oviaukossa, seuraava sessio tukien välissä ja nykyään on vierellä vain pöytä, jolla juomapullo. Kolmannella sessiolla opin jo ajamaan ilman käsiä tai toisella jalalla etc. Ihan mukavaa kikkailua.

Kova ääni niistä lähtee, eivät ole kerrostaloyksiön helpoin sisätreeniväline. Menevät kyllä pieneen tilaan kellarisäilössä.

Välityksellä 44-13 pystyy rullailemaan PK-sykkeillä, ja väliin muutama spurtti paljastamaan karuja totuuksia pyörityksestä. Radion kanssa menee tunti, leffan kanssa voi ajaa parikin tuntia. Kuulokkeet on must.

Joku 53-13 nostaisi sykkeitä mutta sehän ei kai ole rullien perimmäinen tarkoitus. Kun rullilta sitten epähuomiossa putoaa niin suurin vamma lienee säikähdys ja kumijälki lattiassa.

Omilla hieman vanhemmilla Tacxin rullilla ääni vaihtelee aika paljon myös vauhdin mukaan. Jollain vauhdilla ääni on melko hiljainenkin. Nyt kun ois taas rullilla ajoon kelpaava pyörä kasauksessa, niin pitäis varmaan siihen ihan traineri renkaat hommata ja katsoa vaikuttako ne kuinka paljon äänentasoon.
Kellään muuten kokemusta trainerirenkaiden käytöstä?

Ite pitäny makuualustaa rullien alla, jotta se vähentäis hieman rakenteisiin kantautuvaa värinää/ääntä. Tiedä sitten auttaako oikeasti mitään.

Sit kun rakenteluvimma iskee, ni rullat voi nostaa kehikon päälle ja varustaa rullaluistimen renkailla, että koko höskä voi liikkua edestakaisin pyörän mukana: http://www.inewidea.com/2008/10/05/6808.html

Tuon kanssa ei paska pyöritystekniikka tule niin näkyvästi ilmi. :slight_smile:

asb - 9:17, 3.3.2010 » Sit kun rakenteluvimma iskee, ni rullat voi nostaa kehikon päälle ja varustaa rullaluistimen renkailla, että koko höskä voi liikkua edestakaisin pyörän mukana: http://www.inewidea.com/2008/10/05/6808.html Tuon kanssa ei paska pyöritystekniikka tule niin näkyvästi ilmi. :)
Soutajat käyttää vastaavia sellaisten spinning-ergojen alla. Niissä tosin edestakainen liike on vissiin reilun metrina luokkaa. Siinäkin on kai tavoitteena aidomman oloinen tuntuma.

Ei kellään olis myydä rullia halvalla?