Taiteen havainnointi pyöräilevän yksilön maailmankuvassa.

joskus mietin millainen olisi ollut tuuren yksivaihde.

Onko Tuure taidetta?

marlon - 22:54, 22.1.2015 » https://www.youtube.com/watch?v=fDlyy9G0lPk
Vaikka onkin kysymys kuvataiteellisesta teoksesta, se tuo mieleen musiikkiteoksen. Ehkä musiikkiteos onkin hyvä analogia teoksen selittämiseen. Teoksessa on kaksi osaa.

Alaosa on melko staattinen, mutta pienillä nyansselilla eli ketjun pienillä heilahteluilla rikastettu tasainen liike, joka on analoginen musiikkiteoksen perustempolle. Tästä tuleen mieleen eräiden musiikkityylien letkeä mutta melko tasainen rytmi, jossa on tarkoituksellista pientä poikkeamaa tarkasta rytmistä. Pokkeamat tuovat letkeän vaikutelman ja poistavat marssimaisen täsmällisyyden.

Teoksen yläosa tuo mieleen aleatoriikan ja Iannis Xenakisin. Sen muoto on edeltämäärätty joidenkin tekijöidensä osalta. Ennalta määrättyä on komposiotion ketjumaisuus sekä koko ja muoto tietyissä rajoissa. Aleatorista on ketjun lenkkien sijainnin määräytyminen edellä kuvattujen ehtojen puitteissa. Lisäehtona on vielä painovoima. Nämä tekijät tuottavat ikäänkuin improvisoidun soolon perusrytmin päälle. Yläosalla on myös selvä satunnainen, mutta keskimäärin sama liikesuunta.

Tämähän on jazzia!

Imo parasta taidetta on readymade. Siin on niin kova “haista vittu” -asenne, etten voi muutakun tykätä. Jengi maksaa naurettavia summia tavarasta minkä vois hakea melkeen lähikaupasta, marketing done right.

E: Tietty täs on kans artefaktius viety aikalailla maksimiin.

ei voi hakea merkityksiä
#artefaktius

IhanaTaina - 21:06, 25.2.2015 » Imo parasta taidetta on readymade.
http://27.media.tumblr.com/tumblr_llhclesGtA1qjxml8o1_400.gif

teos on taidetta, jos se herättää jonkinlaisen reaktion tarkastelijassa.

ollaan karzanin kanssa samoilla taidelinjoilla.

karzan - 21:40, 25.2.2015 » teos on taidetta, jos se herättää jonkinlaisen reaktion tarkastelijassa.
kid_scientifik - 15:12, 25.2.2015 » ..maailman kontingenssista - eli toisin tekemisen ja olemisen mahdollisuuksista - informoimista.

jos teoksen taiteellisuus on arvioitavissa niin onko taiteen teoksellinen luonne myöskin aksiooma?
speiseri siitä jotain jo luonnosteli

kid_scientifik - 21:43, 25.2.2015 » ollaan karzanin kanssa samoilla taidelinjoilla.
kid_scientifik - 15:12, 25.2.2015 » ..maailman kontingenssista - eli toisin tekemisen ja olemisen mahdollisuuksista - informoimista.
siistiä :) ps. olihan toi ketjukonevideo nyt aivan vitun makeen näkönen judanssi...

Reaktioiden heräämisestä. Oon lueskellut yhtä 60-luvun oppikirjaa nukkumaanmenon alle, koska siitä tulee hyvä ja levollinen mieli. Tämän kuvan näkemisestä tuli aivan poikkeuksellisen vahvat fiilikset ja pystyin heti tuntemaan, haistamaan, kuulemaan ja näkemään kuvaillun tilanteen. Täyttää kaikki relevantit taiteen tunnusmerkit:

http://img.photobucket.com/albums/v336/Lumikko/1424896318_zps9084bd00.jpg

kid_scientifik - 15:12, 25.2.2015 » mitä on taide? oma versioni: maailman kontingenssista - eli toisin tekemisen ja olemisen mahdollisuuksista - informoimista.
Minusta informoiminen on hankala käsite tähän kohtaan. Siitä tulee mieleen, että taiteilijalla olisi jokin viesti, jonka hän haluaa vastaanottajan ymmärtävän ja teos vain väline tuon viestin välittämiseen.

Kuva on tosiaan onnistunut. Jo ensisilmäys aiheuttaa jotain jännää tunnetta että kaikki ei ole kohdallaan. Sen lisäksi että lastukierre ei ole luvassa kierre, se on kiertynyt yläpäästään väärinpäin. Hauskasti häiritsevä niinkuin ne päättymättömät portaat.

totta, konnotaatio on väärä. kyse on - tässäkin - merkityksen muodostumisen prosessista, joka ei ole (täysin) “taiteilijan” hallittavissa.

taide avaa maailman kontingenssia eli maailman nykyisyys avautuu ei-välttämättömyytenä taiteen kautta. näkemys taiteesta jopa maailma(a)n kontingenssin tuottamisena ei välttämättä ole liioittelua.

Pyöräilevän yksilön inkontinenssi taiteen avaamana kiinnosta

Liittyy aiheeseen.

En ihan tiedä mihin topsuun tää parhaiten sopis, mutta laitan tänne. Perusteluina semmonen, et arkkitehtuuri ja kaupunkisuunnittelu on yks perinteisistä taidemuodoista. Lisäksi tää käsittelee tilaa, joka on mun mielestä 2010-luvun kuvataiteessa varsin oleellinen juttu. Tuli siis katottua tämmönen kelpo dokkari, suosittelen lämpimästi:

Mittapuuna ihminen
Dokumentti kyseenalaistaa käsityksemme nykyaikaisesta kaupungista ja katsoo, mitä tapahtuu, jos lähtökohdaksi valitaan ihminen.
Kesto: 56 min

http://i.imgur.com/IbtygkA.jpg