P: Cinelli S.C. Pista

Ensinnäkin mulla ei oo sellasta fiksaatiota aikakauskorrektiin kasaukseen napoineen, kampineen, kiekkoineen, vaan kasailen mielelläni pyörän ajoon. Toisekseen, ei ole kyllä oikein rahaakaan laittaa ainakaan samantien kaikkeen, eikä sinänsä tollaiset sourssaukset kiinnosta myöskään.

tarroja. vitusti tarroja.

Mites tommonen kromipinta, jos ajelee ensin vaik vuoden kromilla niin voiko siihen vetää sitten maalit päälle ilman ihmeempiä pohjia vai pitääkö maalaus tehdä ns. tuoreeltaan?

Jos kytö on pistää ajoon, niin sit ajoon, mutta tee homma silleen, että voit pikkuhiljaa upgreidata siihen kuosiin (mieluiten kyllä mun mielestä “Pedoksi”, mikäli tää on semmonen alunperin ollut) minkä tämmönen vähän harvimaisempi putkihimmeli ansaitsis. Eli ei ainakaan mitään “väliaikaisia” pulvereita tms.

Rungon duunaa kunnolla niin kyllähän niitä osia sitten kerkeää vielä loppuelämän metsästämään. Hieno aihio, sellanen vähän tosiaan Laseria vähemmän sinertävä harmaa ja kiiltävän kromiset muhvit näyttäisi todella makealta.

Kromin voi maalata jälkikäteen, mutta mitään pulvereita ei todellakaan tule tähän väliin. Nykyaikaiset maalit eivät ilmeisesti kovin hyvin pysy kromipinnassa, eli melkeinpä sellainen kromaus, että pinta on kestävä ja paksu, jolloin maalia ei tarvita

Mä veikkaan et nykyaikaset maalit pysyy ihan riittävän hyvin.

Ja asetat deadlineksi vaikka 2016 vapun ni tulee tehtyä kunnolla.

spacer - 11:36, 13.4.2015 » Mä veikkaan et nykyaikaset maalit pysyy ihan [u]riittävän hyvin[/u]. Ja asetat deadlineksi vaikka 2016 vapun ni tulee tehtyä kunnolla.
Sä taidat tehä sun projua omalla tyylillä ilman, että paljon muiden mielipiteistä välität kuten liian iso tolppa runkoon, överikapea droppitanko jne. Mä teen mun projun miten mä haluan? Neuvoja saa jakaa kuten pintakäsittelyssä tavoiteltavat asiat jne, mutta osaspeksistä tykkään päättää itse ja vedän linjan minne haluan.

Btw, maalien pysymisestä lausunto tuli ihan ammattilaiselta.

Hyvä josbanse. Pysy kovana. Ei täällä miten vaan voi olla.

Jos jollain on linkkejä/kuvamateriaalia noista peto-ratapyöristä niin laittakaahan ihmeessä, koska se voisi olla toinen maaliduunivaihtoehto.

Edit. ihan sama

RTZ - 11:23, 13.4.2015 » mieluiten kyllä mun mielestä "Pedoksi", mikäli tää on semmonen alunperin ollut
pedo tsihihi
manuelkala - 11:57, 13.4.2015 »
RTZ - 11:23, 13.4.2015 » mieluiten kyllä mun mielestä "Pedoksi", mikäli tää on semmonen alunperin ollut
pedo tsihihi
hahahhaha

Ai saamari, nyt kyllä syötin suoraan vastustajan jalkaan.

Suomalainen ratapyörä - Peto

Minkälainen ihminen laittaa polkupyörän Pedon näytteille vedon puoli seinään päin?

Tuotetaas välillä sisältöä, eli ruosteenpoisto:
16% (massa) vahvuinen sitruunahappoliuos ja kunnolla perunajauhoa:
Ensin haarukka pestään fairyllä tms rasvan poistavalla aineella. Tämän jälkeen kiisselistä sekoitetaan mukavan paksu. Kiisseli isketään pintaan ja jonkun ajan päästä mekaanisella hankauksella raavitaan ruoste pois. Esim messinkiharja on tähän hyvä, koska ei käytännössä vaikuta kromiin.
Lähtötilanne:
IMG_20150414_160756
IMG_20150414_160818
IMG_20150414_160806
Prosessi vaiheessa:
IMG_20150414_163008
Lopputulos:
IMG_20150415_090403
IMG_20150415_090353
Pientä pintahapettumaa oli yön aikana tullut jo tilalle (illalla siis putsailin), mutta lähtee ihan sormella pois. Nyt pikku putsailut vielä ja vähän rasvaa pintaan.

tos mun vanhassa pedossa oli ollu punanen maali kromin päällä, enempää en osaa neuvoo. onks tässä keskiön alla stanssaukset?

Joo, cinellin sarjanumerot joiden perusteella menisi 60 luvun alkuun. Tolppakoko olikin 26,2mm ilmeisesti

Kysytääs sellaista, että osaisko joku foorumilla sanoa, että uskaltaako tota satulaputkea kalvaimella hieman laajentaa? Nyt tolppakoko on 26,2mm mutta kun toi muhvi tekee ns kynnyksen tuola sisäpuolella eli tolpalle tulee vain n. 3cm tuki muhvin alueelta koska toi halkaisija syvemmällä on suurempi. Toi kynnys on aivan sormella tuntuva jyrkkä kynnys. Kelasin että esimerkiksi 26,8mm tolppakokoon pääseminen vaatisi 0,3mm kalvamisen tuon muhvin sisäpinnasta. Tämäkin sisäjalkaisija jättää todennäköisesti tota kynnystä tuonne muhvi - putki rajapintaan sisäpuolelle.

Eihän toi nyt ole kovin kummonen tolppakoko. Ite en moisen takia kalvaisi.