Suuri värityskeskustelu:

Ei ne välttämättä olekaan, mutta usein näin käy.

Ei kai hillity värikoodaus/värikoordinointi/värimaailma syö pyörän käyttökelpoisuutta. Tämä assosiaatio vaan syntyy ehkä siitä, että markettipyörät on överisti värikoodattuja ja niissä on keskitytty nimenomaan estetiiccaan eikä käytettävyyteen. Tällöin värikoodaus = paska käyttöpyörä. Harvoin hyvät käyttöosat myöskään on anodisoitu sateenkaaren spektriin. Suginolta löytyy räikeän värisiä kampia sieltä hinnaston alapäästä, mutta paremmat ja kalliimmat on aika lailla musta/kirkas.

Vittu miksi edes kirjoitan tällaista päivänselvää ripulia :smiley: ?

Mä yritän seuraavaks vetää runkosetin kohal överit, ni voi sit laittaa mustaa putkee

pitäiskö teidän etsiä joku kuvaesimerkki aina tukemaan sitä mitä yritätte kertoa?

vois helpottaa tänki langan selaamista t e t

Enkö mä siis osaa kirjoittaa, sitäkö sä nyt yrität sanoa?

tässä ei nyt ollu kyse siitä höpönassu, vaan esim ihan aloituspostaukseen olis voinu liittää kuvan pyörästä, jossa annetut ominaisuudet täyttyvät.

Biciolli - 17:55, 28.10.2014 » Onko pyörän värien valinta tiukkaa tiedettä vai perustuuko se intuitioon? Laittakaapa tänne tieteellisiä perusteluja ja taiteellista intuitiota. Laitan pohjalle tämän kurinalaisen väritysperiaatteen: - rungossa oma väri, esim. musta, punainen, sininen yms. - runkoon liittyvät osat, vanteet yms. yhtenäiset, esim. kirkas tai musta - "interfacet" eli tupit, satula, varvasremmit keskenään yhtenäiset, esim. ruskea nahka
ettei pidetä tätä iha vaa keskusteluna taiteesta vaan liitetään oikeaan elämään esimerkeillä.

No joo, mä vaan oon vähä herkkä tänään. Mut siis, kuva kerto enemmän ku tuhat sanaa, joten mun tuhat sanaa ois aika helppo selventää yhdellä kuvalla.

Muistanko ihan väärin, vai oliko siinä kid scientificin vihreässä pyörässä varovaista värikoodausta?

EDIT: Niin, ja biciollin kuvailema pyörä taitaa löytyä biciollin aloittamista topiceista…

Pyörän väritys voi olla taiteellisten ambitioiden ilmentymän sijasta myös kansallista identiteettiä korostava statement.

Linkki kuvan sijasta koska.

land sharkin pajalta?

Maalataanks tossa Tunturi Vippiä?

helvetin rumat alushousut.

Oon aatellu, ettei gimmat hiffaa miten kliffa juttu nenäliinatasku on, mut näköjään olin taas väärässä.

FF - 11:24, 29.10.2014 » tässä ei nyt ollu kyse siitä höpönassu, vaan esim ihan aloituspostaukseen olis voinu liittää kuvan pyörästä, jossa annetut ominaisuudet täyttyvät.
Biciolli - 17:55, 28.10.2014 » Onko pyörän värien valinta tiukkaa tiedettä vai perustuuko se intuitioon? Laittakaapa tänne tieteellisiä perusteluja ja taiteellista intuitiota. Laitan pohjalle tämän kurinalaisen väritysperiaatteen: - rungossa oma väri, esim. musta, punainen, sininen yms. - runkoon liittyvät osat, vanteet yms. yhtenäiset, esim. kirkas tai musta - "interfacet" eli tupit, satula, varvasremmit keskenään yhtenäiset, esim. ruskea nahka
ettei pidetä tätä iha vaa keskusteluna taiteesta vaan liitetään oikeaan elämään esimerkeillä.
Tässä:

Avausviesti ja keskustelu toistaiseksi on ollut hiljaa renkaista. Omat 0,787 tuumaa:

  • musta toimii aina
  • tykkään Contin tummasta pseudo-brownwallista, toimii melkein aina
  • värilliset renkaat toimivat hyvin harvoin ja vaativat todellä hyvää värikoordinaatiota koko buildissa
  • tanwallit toimivat klaissisessa buildissa jossa ei ole liikaa väriä eikä niiden kanssa riitelevää ruskean sävyä
  • en oikein osaa tykätä valkoisista, whitewall- tai creamwall-renkaista melkein missään

mitä mieltä siis ylemmän Biciollin koodauksesta?

En tykkää kumeista. Ovat sottaisen näköiset. Satulan ja grippien (jotka ovat kyllä höntin lyhyet, varsinkin tuolla jarrukahvojen sijoittelulla) värit ovat miellyttävän lähellä toisiaan.

Yksi lisäpointti renkaiden väritykseen: mustat jarrupinnalliset kiekot + kumi jossa on sidewall eri värinen kuin kulutuspinta → liian monta konsentristä kehää, luo levottoman vaikutelman. Edit: eli melkein sanoisin että musta jarrupinnallinen kehä vaatii kokomustan kumeksen (Conti-kylki on tarpeeksi huomaamaton toimiakseen tässä myös).

RTZ - 13:46, 29.10.2014 » En tykkää kumeista. Ovat sottaisen näköiset. Satulan ja grippien (jotka ovat kyllä höntin lyhyet, varsinkin tuolla jarrukahvojen sijoittelulla) värit ovat miellyttävän lähellä toisiaan. Yksi lisäpointti renkaiden väritykseen: mustat jarrupinnalliset kiekot + kumi jossa on sidewall eri värinen kuin kulutuspinta -> liian monta konsentristä kehää, luo levottoman vaikutelman. Edit: eli melkein sanoisin että musta jarrupinnallinen kehä vaatii kokomustan kumeksen (Conti-kylki on tarpeeksi huomaamaton toimiakseen tässä myös).
Eivät ne ole sottaisen näköiset. Ne ovat sottaiset. Uutena olivat hienot. Siis huono valinta.

^Tuo on varmaan ainakin osasyy, miksi en tykkää valkoisista kumeista. Vaikka ovatkin uutena hienot, näen jo silloin sieluni silmin sen tulevan sottaisuuden.

Biciolli - 17:55, 28.10.2014 » - runkoon liittyvät osat, [b]vanteet yms. yhtenäiset, esim. kirkas tai musta[/b]
http://i871.photobucket.com/albums/ab278/biciolli/Biciolli-Sivusta-800x492_zps8e30a170.jpg http://i871.photobucket.com/albums/ab278/biciolli/Biciolli-Retro_zpsfb3e2a65.jpg

miksi näissä on mustat kehät kirkkaalla jarrupinnalla? Onko nuo ne kinlinin/cnc-biken 370grammaiset? Open Prot on aivan hyvät.
Plus alemmassa saisi mielestäni olla kirkkaat pinnat klassisten looksien takia.

Ite voisin vastata tähän muutamalla omalla inhokilla:

Muuten ihassama, mut jos ei jaksa lähtee kikkailee niin Crustyn postaus kiteytti hyvin olennaisen.

e: kikkailua: