Lokasuojat

Ja kyseessä 700C-versio? Tuota versiota ei löytynyt Internet-Bikesista, pitänee tilailla Planet X:stä vaikka hintaa tuleekin enemmän.

700c kyllä juu, lienevät sitten loppuneet. Noita saa myös suoraan Berthoudilta, mutta hinta tais olla varsin sama kuin Planet x:llä.

Mites jengi asentaa takalokarin jos chainstayidein välistä puuttuu toi putki:

Tulis mieleen joku haarukan molemmin puolin kiristyvä kappale esim. Seisontajalasta tms ja sit L-raudalla lokari siihen kiinni. Tossa vois toimia esim. Etulokarin daruma-pultti myös, tai joku muu iso pehmustettu prikka molemmin puolin pulttia. Vaatii toki vähän kapeamman haarukan tuosta kohtaa että kiristyy

Itse ajattelin kokeilla kiristyisikö kaksi lattaraudan palasta pultilla (johon kiinni myös L- elikkäs kulmarauta) yhteen riittävän tiukasti.

BQ:ssa oli aikoinaan melko kattava alumiinilokareiden asennus ohje:




Samaisessa julkaisussa myös Peter Weiglen pieni customointi juttu:


https://farm8.staticflickr.com/7684/16725794723_b3b27c32ef_h.jpg

nalle wheelroos - 14:42, 30.3.2015 » nyt on lokarinasennuspornoa
mohnomishe - 22:05, 2.5.2015 » Mites jengi asentaa takalokarin jos chainstayidein välistä puuttuu toi putki: http://www.cyclofiend.com/cc/images3/cc229-3.jpg
Toiselta foorumilta bongattua ratkaisumallia: http://farm5.static.flickr.com/4024/4692151768_ce8275185d_z.jpg

Mistä velo orange 45mm mustat vasaroidut lokasuojat, Freshtripe?

VOI VITUN VITTU EI PULTTEJA. Meneeks noihin rungon reikiin (haarukka, chainstay, jarrusilta) samat jengat ku pullotelineesee?

Yleensä joo.

Saakohan niitä sen kokoisia pultteja ja ruuveja ja muttereita muuten ihan perus rautakaupasta?

Saa. Ja Etralta esmes saa monenlaisia, kuusiokololle yms.

Onneks hoksasin pyytää pullotelinettä varten pari ylimääräistä, noista varmaan saa about kikkailemalla jotain kasaan :slight_smile:

nippusiteitä ja korvatulpat, arvon merenneito

Nyt kun aurinko paistelee, niin jos jollain löytyy Pelagon 36mm lokarit tai tietoa näistä, niin onko nää ns. ankkurit, vai mitenkä? Toinen vaihtoehto olisi nuo Curanat, mutta Pelagot ehkä kivemmat, joskin varmaan vähän painavammat. Vai miten on?

Eivät ole painavat. Huomionarvoista tässä kapeammassa mallissa on, että reunassa ei ole pokkausta toisin kuin leveämmissä. Tämän takia rakenne ei ole niin jäykkä ja leikattu reuna altistaa helpommin väsymismurtumille. En tiedä onko curanoissakaan pokkausta.

mindw - 13:39, 8.6.2015 » Eivät ole painavat. Huomionarvoista tässä kapeammassa mallissa on, että reunassa ei ole pokkausta toisin kuin leveämmissä. Tämän takia rakenne ei on niin jäykkä ja leikattu reuna altistaa helpommin väsymismurtumille. En tiedä onko curanoissakaan pokkausta.
eioo ja curanat on muutenkin siinä ja siinä, että tukevuus riittää koska tupla-aisat puuttuu

mekaaninen kestävyys ja puukotettavuus yllättänyt positiivisesti useamman vuoden käytöllä, pl. mustien pinnoite kuoriutuu kuin mustakannu

pelagon uudet lokarit näyttää hyvältä

Täällä tuntuu olevan melkosia sherlockeja/Macgyvereita niin kyselenpä vinkkejä. Onko jollakin ehdotusta miten kiinnittää Salsa Firestarter haarukkaan etulokaria? Ajattelin itse hyödyntää aisan kiinnittämisessä haarukan “kuorma pultteja” vaikka aisa todella tökeröltä tulee näyttämäänkin. Ymmärtääkseni kuituiseen haarukkaan/runkoon ei kannata mitään clamppeja suuremmin kiristellä?

Suurempi ongelma tulee olemaan kruunun kohdalle kiinnitys. Olen netistä kaivanut ideoita, mutta mikään ratkaisu ei ole varsinaisesti vakuuttanut. Tällä hetkellä paras idea vaikuttaisi olevan “sillan” taivuttelu kohtisuoraan haarukan sisäpinnoille, johon kiinnitys nippareilla ym. tähän siltaan sitten kiinnitys lokarin ruuvireiästä. Jos silta tulee pysymään paikoillaan niin tällä tavalla ainakin etäisyyden renkaaseen pitäisi olla säädettävissä.

Helpoin ratkaisu olisi jotain tämän suuntaista, mutta talvella taitaa ongelmaksi muodostua lokarin leveys, jos nastoita toimii 2,25" ice spikeri. Tietoa saako jostain euroopasta, sillä voisihan tuotakin kokeilla.

hups eikun olikin eri hommista kyse