Lokasuojat

Meni pelagon alumiininen takalokari poikki jarrussillan kohdalta. Suicidehubilla on ilmeisesti Gilles Berthoudit. Mikä malli näistä on kyseessä? Vaikuttivat nopealla hypistellyllä todella päteviltä.

GB lokareista kannattaa ottaa toki se long, joka meinaa pitkää etulokaria. Leveys menee suunnilleen näin: lokarin alle voi laittaa min 10mm leveyttään kapeamman renkaan; 40mm lokarin alle menee 30mm rengas ja pienemmät jne.

Toden totta, mulla on 40mm pitkä versio.
Noissa toi pitkä tosin on suunniteltu pidemmäksi vain etupäästään. Eli jos laittaa kiinni darumapultilla, kuten tarkoitettu, valmiiksi poratusta reiästä, ei lokarin alapää yllä noin pitkälle kuin tossa kuvassa, jossa lokari on kiinnitetty keulan taakse kulmaraudalla, niin että siitä samasta reiästä kiinnittäen se asettuu muutaman sentin taemmas.

Ja kyseessä 700C-versio? Tuota versiota ei löytynyt Internet-Bikesista, pitänee tilailla Planet X:stä vaikka hintaa tuleekin enemmän.

700c kyllä juu, lienevät sitten loppuneet. Noita saa myös suoraan Berthoudilta, mutta hinta tais olla varsin sama kuin Planet x:llä.

Mites jengi asentaa takalokarin jos chainstayidein välistä puuttuu toi putki:

Tulis mieleen joku haarukan molemmin puolin kiristyvä kappale esim. Seisontajalasta tms ja sit L-raudalla lokari siihen kiinni. Tossa vois toimia esim. Etulokarin daruma-pultti myös, tai joku muu iso pehmustettu prikka molemmin puolin pulttia. Vaatii toki vähän kapeamman haarukan tuosta kohtaa että kiristyy

Itse ajattelin kokeilla kiristyisikö kaksi lattaraudan palasta pultilla (johon kiinni myös L- elikkäs kulmarauta) yhteen riittävän tiukasti.

BQ:ssa oli aikoinaan melko kattava alumiinilokareiden asennus ohje:




Samaisessa julkaisussa myös Peter Weiglen pieni customointi juttu:


https://farm8.staticflickr.com/7684/16725794723_b3b27c32ef_h.jpg

nalle wheelroos - 14:42, 30.3.2015 » nyt on lokarinasennuspornoa
mohnomishe - 22:05, 2.5.2015 » Mites jengi asentaa takalokarin jos chainstayidein välistä puuttuu toi putki: http://www.cyclofiend.com/cc/images3/cc229-3.jpg
Toiselta foorumilta bongattua ratkaisumallia: http://farm5.static.flickr.com/4024/4692151768_ce8275185d_z.jpg

Mistä velo orange 45mm mustat vasaroidut lokasuojat, Freshtripe?

VOI VITUN VITTU EI PULTTEJA. Meneeks noihin rungon reikiin (haarukka, chainstay, jarrusilta) samat jengat ku pullotelineesee?

Yleensä joo.

Saakohan niitä sen kokoisia pultteja ja ruuveja ja muttereita muuten ihan perus rautakaupasta?

Saa. Ja Etralta esmes saa monenlaisia, kuusiokololle yms.

Onneks hoksasin pyytää pullotelinettä varten pari ylimääräistä, noista varmaan saa about kikkailemalla jotain kasaan :slight_smile:

nippusiteitä ja korvatulpat, arvon merenneito

Nyt kun aurinko paistelee, niin jos jollain löytyy Pelagon 36mm lokarit tai tietoa näistä, niin onko nää ns. ankkurit, vai mitenkä? Toinen vaihtoehto olisi nuo Curanat, mutta Pelagot ehkä kivemmat, joskin varmaan vähän painavammat. Vai miten on?

Eivät ole painavat. Huomionarvoista tässä kapeammassa mallissa on, että reunassa ei ole pokkausta toisin kuin leveämmissä. Tämän takia rakenne ei ole niin jäykkä ja leikattu reuna altistaa helpommin väsymismurtumille. En tiedä onko curanoissakaan pokkausta.