Satulat in general

kid_scientifik - 10:01, 19.6.2013 » mitä on tämä joka puolelta tulviva tohkeilu spessun penkeistä? hyvä saatavuus/testausmahdollisuus kotikulmilta vai mikä homma? toki hyvä jakkara on se sopivin jakkara, mutta epäilen, että kovin monella olisi laajan valmistajaskaalan testailuja takana. itse ainakin pidän enemmän [fizikeistä](http://www.fizik.it/en/teams/).
Mulla ainakin kiinnostuksen syynä se, että satuloita löytyy kahta-kolmea eri leveyttä. Toki myös kohtuullinen hinta, maltillinen ulkonäkö ja LBS-mahis bonuksia. Mutta siis, esim. Selle Italian penkit on lähes järjestään jotain 130mm leveitä, eli mulle liian kapeita.

e: no ei nyt järjestään, mutta kuitenkin, arvostan valintamahdollisuutta!

(uusi) flite on ainakin 145 mm leveä. omaksi harmikseni moisen kärki on kuitenkin turhan kapea.

fizikkien mittoja en jaksa kaivaa, mutta tuon spine concept -pohdinnan (ja arioneen puutumisen) kautta löysin heidän mallistostaan itselleni mieleisen, antareksen. manganeesikiskoisen perusversion ostin reilulla viidellä kympillä uutena…

Jooh, onhan toki noissa vintage/katu/maasto/comfort-osastoissa leveitäkin jakkaroita. Mut jos niinku esim. SLR:ää sporttaa, ni ainut leveämpi vaihtoehto on se kallein titaanikiskoinen avaruusalus. Mulla kuitenkin hakusessa joku oikea performance-penkki pidemmille matkoille. B17 — mikä ei todellakaan oo mikään performance tietenkään — oli joskus, en tykänny. Turbolla en saanut koskaan mukavaa matka-asentoa, puudutti munat tai kaatoi kuskin tangolle, veikkaan muodon perusteella myös Fliten tekevän niin.

Kauheeta arpomista kyllä tämmönen tuolileikki. Pitäis käydä mittauttamassa rearviewmirror.

kid_scientifik - 10:01, 19.6.2013 » mitä on tämä joka puolelta tulviva tohkeilu spessun penkeistä? hyvä saatavuus/testausmahdollisuus kotikulmilta vai mikä homma? toki hyvä jakkara on se sopivin jakkara, mutta epäilen, että kovin monella olisi laajan valmistajaskaalan testailuja takana. itse ainakin pidän enemmän [fizikeistä](http://www.fizik.it/en/teams/).
Ootko minkä verran ajanu Spessun penkeillä? Ihan hyviä penkkejä Spessu kyllä tekee, täytyy myöntää ja meidän taloudessakin on tätä nykyä itsellä yks Romin Expert ja naisella Ruby Expert. Muitakin penkkejä löytyy ajosta - ja vielä isompi kirjo on tullu vuosien mittaan ajettua läpi.

ainoastaan toupea olen testaillut, kummallakin leveydellä.

eikä pointti ollut siinä, että spessun satulat olisivat jotenkin huonoja; tuskin kovin moni huonolla jakkaralla ajaisi. enemmänkin ihmettelen, että ovatko ne todella niin ylivertaisia kuin palstan moisia käyttävien frekvenssin perusteella voisi päätellä.

Ainakin mitä spessun teippauksia näkee kauppojen ikkunoissa, niin varmaan saatavuudella on merkityksensä. Mutta hyvät penkit tosiaan kolmessa leveydessä antaa ihan kivasti valinnan mahdollisuuksia muotonsa, tuntumansa ja hintansakin puolesta.

T: nimim. “vastaanotetaan kaikki titaanikiskoiset 143mm toupet”

vanttera - 10:16, 19.6.2013 » Jooh, onhan toki noissa vintage/katu/maasto/comfort-osastoissa leveitäkin jakkaroita. Mut jos niinku esim. SLR:ää sporttaa, ni ainut leveämpi vaihtoehto on se kallein titaanikiskoinen avaruusalus. Mulla kuitenkin hakusessa joku oikea performance-penkki pidemmille matkoille. B17 — mikä ei todellakaan oo mikään performance tietenkään — oli joskus, en tykänny. Turbolla en saanut koskaan mukavaa matka-asentoa, puudutti munat tai kaatoi kuskin tangolle, veikkaan muodon perusteella myös Fliten tekevän niin. Kauheeta arpomista kyllä tämmönen tuolileikki. [u]Pitäis[/u] käydä mittauttamassa rearviewmirror.
Tiesithän, että foxcompissa on demojakkaroita aika montaa mallia? Mittauspenkistä en tiedä.

Enempi kai tällä palstalla “ajetaan” ja speksataan Turboja tjsp…

Spessun jakkaroissa (ja valikoimassa/saatavuudessa testipenkkeineen) on vaan paljon hyvää, vaikken itse muuten merkistä juuri välitä.

konkeli - 10:24, 19.6.2013 » T: nimim. "vastaanotetaan kaikki titaanikiskoiset 143mm toupet"
ja mulle kelpaa ne kapeemmat. myös kuitukiskoiset. :-)
vanttera - 10:16, 19.6.2013 » [u]Pitäis[/u] käydä mittauttamassa rearviewmirror.
istu näppiksen rannetuelle ja mittaa monttujen etäisyys toisistaan.

Nyt tarttis arkiajoon vaihtoehdon Brooks Swiftille, joka on vuodesta toiseen palvellut päivä päivältä paremmin. Se on hyvä, ja aion jatkossakin retkiajoon sen säästää, mutta päivittäiseen ajoon tuollainen nahkasatula on liian vaivalloinen.

Eli mielellään ilman bibsejä ajamiseen sopivasti dempattu vakosatula hakusessa, ideoita? Bibsihommiin mulla on jo mielestäni aika hyvä jakkara.

vanttera - 10:16, 19.6.2013 » Turbolla en saanut koskaan mukavaa matka-asentoa, puudutti munat tai kaatoi kuskin tangolle, veikkaan muodon perusteella myös Fliten tekevän niin.
Vanha Flite on aika tarkka sopivasta kulmasta, kun sitä ei hassun muotonsa vuoksi voi vain lykätä vatupassiin, mutta tuntuisi nyt toimivan moitteettomasti pidemmilläkin matkoilla. Leveyttä tolla tais olla jostain kohdasta mitattuna 143mm.

Myös Charge Spoon on hinnastaan huolimatta mainio tuote pystyhkössä asennossa ajavalle, dropin kanssa en ole saanut sitä toimimaan.

Ainakin joissakin Fizikeissä (Mulla on ollut käytössä Gobi ja Arione) on, kuten ennenkin todettu, ikävän nopeasti kuluva pinta. Lisäksi ovat ajan kanssa menettäneet ryhtiänsä ja alkaneet kuopalle painuttuaan painaa. Mutta totahan tapahtuu muillakin, eikä se Fizikeissäkään erityisen nopeasti tapahtunut.

arionessa se pöljä keskellä oleva mokkaraita kului kyllä imo liian nopsasti epämääräiseksi möhnäksi. antareksessa ei moista onneksi ole.

tässä vielä havainnollistava kuva noiden kahden eroista:

http://www.competitivecyclist.com/images/pages/whatsnew/010809/dec-1-012.jpg

Mulla on Arionen kärjessä lähinnä se mokkaraita enää jäljellä…

flite on hyvä. itsellä toimii vähän nuutuneeksi asennettuna. ei mitään kolminumeroisia tullu ajettua. ei se evoluutio oo 25ssa vuodessa hanuria muokannu

antik - 20:46, 18.6.2013 »
vanttera - 12:03, 18.6.2013 » [cambium.jpg] hyvän näköne
Kyl. Vieläkö olis musta ni voisin harkita vaihtavani pois sanmarcoista. Hintahan on nyt ihan naurettava, varmaan laskee kunhan tuo numeroitu ensierä on myyty pois.
http://farm6.staticflickr.com/5325/8962872274_0ceec71c8a_b.jpg

thar ugo

Kellään kokemuksia Tiogan Spyder Twintailista?

http://www.chainreactioncycles.com/Images/Models/Full/36341.jpg

-Taina

Munakorvalla oli tollanen Nelsonissa, muistaakseni.

Ei ollut ainakaan täysin identtinen. Ois kiva saada tietää jotain kokemuksia ennenku tilaa :confused: Noh eihän ne mun pepun kokemuksia kuitenkaan oo niin kai sen voi sokkonakin tilata…

-Taina

summon jokke a

Meikä tioga spider twintaililla ajanu tässä pääkaupunkiseudulla semmosta 10-60km päiväsatsia ilman bibsiä nytte pari pari kk. Vituhyvä. Bibsien kanssa myös toimii. Julmetusta ulkonäöstä huolimatta omaan perseeseen tähän mennessä paras. Ei kivistä istumaluut eikä puudu kulli. Bonarina vielä, että kovissa alamäkivispauksissa itselle tuttu tekniikkavajeen aiheuttama hytkyminen satulassa hävisi kokonaan. Löysät pois kropan ja pyörän välistä. Fillari on Felt TK2