Moni meistä on rikollinen - jarruttomuuskeskustelu

thoudellaki. parasta internettiä.

Koska tääl on ollu neljä päivää hiljasta niin tuli vaan mieleen että mitäs jengi diggaa noista jarruttomista sinkuloista. Miksei ketjuissa joissa semmosia esitellään oo 15 sivun itkuja jarruttomuudesta. Kyseisellä laitteella kun ei toi jarrutus onnistu ihan samalla tavalla kun rääd breikless fiksil.

Mut jos vaan sovittaa tilannenopeuden tennarin pidon mukaiseksi?

Suositelkaas jotain hyviä laahauslenkkareita. Tärkeimmät ominaisuudet varmaan kitka, kestävyys ja ulkonäkö.

Ite suosin näitä:
http://koululainen.fi/s/userfiles/gallery/1d8e9c58d7fd442aa2e07fdeb44651e2.jpg
Tulee hyvä jarrupinta noista raidoista sivulla.

Onko tuolla ulkona tosiaan ihmisiä jarruttomilla sinkuloilla? Mä olen yrittänyt niitä nähdä, mutten ole vielä onnistunut.

vasaraasialainen - 15:36, 21.5.2012 » Onko tuolla ulkona tosiaan ihmisiä jarruttomilla sinkuloilla? Mä olen yrittänyt niitä nähdä, mutten ole vielä onnistunut.
En tiedä onko ulkona mutta internetin ihmeellisessä maailmassa ainakin.

Etujarru sinkuloita näkyy tänä keväänä ainakin Helsingissä aivan liikaa. Ne pelottaa mua ainakin huomattavasti enemmän kuin jarruttomat viksit.

-Olli

No se riittää kyllä.

EDIT: maza-lle siis tämä vastaus.

Joku väitti ketjun alkupuolella sellaisellakin ajaneensa. Ehkä siitä ei ole syntynyt sen kummempaa keskustelua, koska 1) harva oikeasti jarruttomalla sinkulalla ajaa ja 2) vielä harvempi keksii tosissaan jotain typeriä selityksiä niiden puolesta. Ei kukkokaan käskien laula.

Tavoilleni uskollisena huomautan, että “kun noi muut niin paljon tyhmemmin” on aika surkea argumentti.

Se mitä mä ihmettelen on että neljän päivän hiljaisuuden jälkeen pitää keksiä jotain, jonka olisi tarkoitus viedä huomiota muualle, mutta se vain bumppaa samaa vanhaa ketjua.

EDIT: Nyt kun ChopperOlli mainitsi, niin etujarrusinkuloita olen minäkin nähnyt. Pösilöitä riittää.

^Oikeestihan se tarkotus oli nimenomaan herättää tää ketju taas henkiin. :wink:

NECROMANCER!

vasaraasialainen - 15:36, 21.5.2012 » Onko tuolla ulkona tosiaan ihmisiä jarruttomilla sinkuloilla?
BMX-pyöriä näkee aika useinkin ilman jarruja. Olisko se sieltä lähtöisin tuo lenkkarilla jarrutteleminen...
pieni merenneito - 12:16, 17.5.2012 » BRAKELESS4EVER tässä terve, oltiin FIXIE-MANIN ja HOYON kanssa vähän keskareilla!!!! vittu jengi ehkä HIEMAN...
BAAAAAAaaaAAAhHH!

ruokaa ajatukselle.

jos vintageratapyöräänsä ei pysty ajamaan kadulla ilman, että pitää alkaa porata jotain reikää sinne minne sellainen ei ns. kuulu niin kantsii ehkä miettii jos jättäis ne touhut suosiolla muille. tai muualle.

vähän niinku kypärää kannattaa pitää etenkin silloin jos kaatuilee paljon pyörällä. tai kävellen. tai jos haluaa minimoida/maksimoida pää/niskavammat em. erikoistilanteissa tulokulmasta riippuen.

itse pidän ajamisesta jarrujen kanssa sekä ilman.

kesän 2012 juttu on joka tapauksessa montmartretownie pelkällä jalkajarrulla ja liian painavalla etutartsilla eli se kaikkein vaarallisin vaihtoehto. suosittelen.

ununu - 18:40, 21.5.2012 » ruokaa ajatukselle. jos vintageratapyöräänsä ei pysty ajamaan kadulla ilman, että pitää alkaa porata jotain reikää sinne minne sellainen ei ns. kuulu niin kantsii ehkä miettii jos jättäis ne touhut suosiolla muille.
Eikse jarru kuulu siihen ratapyörään ihan yhtä paljon kuin se ratapyörä kadulle?

korjasin.

ChopperOlli - 15:41, 21.5.2012 » Etujarru sinkuloita näkyy tänä keväänä ainakin Helsingissä aivan liikaa. Ne pelottaa mua ainakin huomattavasti enemmän kuin jarruttomat viksit. -Olli
Mä en tajua tätä niinkun yhtään? Mun toinen pyörä on melko nopea "maastopyörä" jossa on vain takajarru. Onko tämä sitten vaarallisuuden multihuipentuma? Vai mikä siinä pelkässä etujarrussa niin hämää? Need of rautalanka. Oon hidas.

Mulle pelkkä etujarru sinkulassa kielii kuskin pyrkimyksestä muodikkuuteen ilman syvällisempää ymmärrystä ja/tai taitoa fillareihin liittyen. Sen takia ne vähän huolestuttaa, tosin toi on pelkkä oletus ja voi olla vääräkin. Vaikka etujarru onkin se tehokkain, ei mun mielestä takapyörän hidastaminen (fiksinä tai jarrulla tai vaikka molemmilla) turhaa ole. Ja vielä yksi syy on se, että jarrun pettäessä varajärjestelmää ei ole.

Tosin, siitä ei pääse yli eikä ympäri, että suunnilleen millä hyvänsä fillarilla voi ajaa turvallisesti ja millä hyvänsä fillarilla voi ajaa vaarallisesti.

vasaraasialainen - 15:36, 21.5.2012 » Onko tuolla ulkona tosiaan ihmisiä jarruttomilla sinkuloilla?
Ajoin yhden talven jarruttomalla sinkulalla, kun phixy-kiekosta pamahti vanne hajalle. Otin käyttöön väliaikaisratkasuks ylimääräsenä lojuneen kasettinapasen kiekon, mutta sillä tuli sitten lopulta mentyä tosiaan koko talvi. Sillä oli itseasiassa ihan kohtalaista ajaa talvella, kun muuta liikennettä ei pahemmin ollut ja lumisilla teillä pysty huoletta hidastelemaan laittamalla jalan maahan, ilman että kengänpohja olisi sulanut asvalttiin. Lumien sulettua jarruton sinkula kävi kuitenkin niin vaivalloiseksi, että ajoin mieluummin jalkajarrullisella mummiksella siihen asti, kun sain taas fiksikiekon kasaan.