How-To: Vian etsintä yksivaihteisesta pyörästä

Oma diagnoosini on, että allekirjoittanut ajokunnossa painaa iham uitusti, jolloin teräsraami vain fleksaa. Vai miksi muutenkaan etukurakaaren ääni voimistuu putkelta runtattaessa O_o

Puolisolla oli tuollainen laahausvika. Syyllisenä oli lokasuojan kruunukiinnikkeen peitoksi tehtaalla laitettu teipintapainen. Ei kelvanne yleisemmäksi hoito-ohjeeksi.

Koivulan dynamo - 21:11, 13.3.2017 » Oma diagnoosini on, että allekirjoittanut ajokunnossa painaa iham uitusti, jolloin teräsraami vain fleksaa. Vai miksi muutenkaan etukurakaaren ääni voimistuu putkelta runtattaessa O_o
Täs ollaan jo oikeilla jäljillä. Kun painon otti pois perältä, laahaava ääni lakkasi, ja syylliseksi paljastui murtunut seatstay. Jatko perstai-illan pienissä.

Kuullostaa siltä että levyjarru laahaa mutta eihän pyörässä ole kuin yksi vannesorvi. Ylämäessä ääni hiljenee. Kurasuihkuhan se vain takoo palpaista viistoputkea.

Ei oo yksivaihteinen pyörä mutta same rules apply koska kyseessä etupään ongelma. En ole vielä toistaiseksi varma olenko eliminoinut ongelman, mutta Shimano WH-M575 kiekkosetin etukiekko naksuu satunnaisesti. Vaihdoin pikalinkun ja naksunta väheni. (ehkä, koska kyseessä sattumanvarainen homma niin ei voi sanoa varmuudella) Ennenkuin ehdotatte tarkistamaan muita asioita: olen eliminoinut paloja vaihtamalla kaikki muut tekijät ja naksunta loppui etukiekkoa vaihtamalla. Haluaisin kuitenkin käyttää tätä kiekkosettiä ja siksi ratkaista tämän ongelman. Herkistelin navan laakerit ja tarkistin juurimutterin yms. (vaihdoin pikalinkun, rihtasin kiekon ja tarkistin ettei ota kiinni mihinkään) Mistäköhän moinen naksunta voisi johtua?

Voisko olla laakerikuulissa tai navan sisäpinnassa kulumia? Toinen voi olla jännitteet/kiertymät pinnoissa.

lluque - 0:24, 31.7.2018 » Voisko olla laakerikuulissa tai navan sisäpinnassa kulumia? [s]Toinen voi olla jännitteet/kiertymät pinnoissa.[/s]
Tää pitää kattoa jossainvälissä tarkemmin. Jälkimmäistä en pidä todennäköisenä, sillä kiekot juuri rihdattu osaavan henkilön käsin.

just äsken tuli vastaan shimanon perusmaastoinen etunapa jossa oli laakerikooli erittäin siististi halki
tuskin on harvinainen ilmiö

Kokeile nyt kuitenkin leipoa puolista kiertymät veke. Kahden minuutin homma. Saat senkin sitten pois listalta.

Korviin kantautuu ajaessa epämääräistä paikantamatonta kitinää: kannat kaulassasi järeää ruosteista ketjulukkoa.

kaukomieli - 18:52, 3.10.2018 » Korviin kantautuu ajaessa epämääräistä paikantamatonta kitinää: kannat kaulassasi järeää ruosteista ketjulukkoa.
Tää voi olla myös se, että foorumi on päässyt korvien väliin.

Aamulla tuntui pientä klappia polkiessa ja arvelin että pitää tsekata kammet. Ongelma poistui kiristämällä satulan kiinnityspultti.

Diagnosoikaa ääni pliis:

Kuulostaa suunnilleen samalta kuin vinkuva jarru, mutta on aika lyhyt ulvaisu.
Kuuluu epäsäännollisesti mutta luultavasti vain polkiessa (saattaa olla sattumaa, kun on niin tuulista että koko ajan polkee eded vähän).
En osaa paikallistaa lähdettä ollenkaan.

ääni on yksivaihteisessa teräsrunkofillarissa. Kammet ei heilu. BB tuntuis olevan tiukasti paikallaan. Ohjaamossa ei oo klappia. Satulatolppa on tosi arsyttavasti ruostunut kiinni joskus 2 vuotta sitten joten tuskin on nyt ihan ilman mitään syytä lähtenyt tekemään uusia ääniä. Ei oo mitään lokasuojia tai semmoisia mitkä olisi heilumassa.

Kyseessä ei ole:

  • Jarru
  • Renkaan osuminen mihinkään kohtaa runkoa
  • Lenkkarin osuminen kampeen (tälläistäkin vaivaa nimittäin joskus ihmettelin aika pitkään ennen kuin hehkulamppu syttyi)

Onko polkimet huollettu milloin viimeksi

Vastikään neljä vuotta sitten tehtaalla. Kokeillaanpa sitä siis

Itellä viimeksi epämääräistä vinkunaa aiheutti joustavan cambiumin alaliepeiden hinkkaaminen/kosketus satulatolpan klämppiin, ääni kuului vain sateella.

Frendillä ainakin shimanon perus maastospedut pitää tollasta polkasulla kuuluvaa vingahtavaa ääntä. Ei kuitenkaan halunnut investoida kahta kymppiä uusiin vaikka suosittelin eli jos on ajetut polkimet niin siellä ainakin yksi mahdollisuus kuten ylläkin epäiltiin.

Tuun tänne vaan arvaamaan speduja itekin

Fillarissahan ei siis ole minkaanlaista clampia tolpassa koska yolo ja jos se irtoaa niin se on vaan positiivista. Polkimet on flatit mutta jos siella joku laakeri ulvoo niin samako tuo…

Tulin vaan kertomaan, että joskus paska pölysuojan reunassa voi aiheuttaa mielenkiintoisia satunnaisia ääniä. Mä vieläkin ihmettelen miten ne hiekanmurut ylipäänsä mahtuivat DA:n kammen ja muhvin välistä. Pitkään etsin.