ama: orlowski CX

Kyllästyin aikoinaan Orlowskiin. Kun kyselin rungon painoa, hän lähetti linkin Columbuksen sivuille, missä on yksittäisten putkien painot.
Pitäisikö sittenkin leppyä ja tilata custom-mitoitettu runko 26 tuuman kiekoille.
Voisi tehdä keskimäärin 10% pienemmän pyörän, niin saisi mittasuhteiltaan viksumman näköisen tällaiselle 165 senttiselle äijälle.
10% pois 183 senttisestä on 165 senttiä.

negaatio - 11:07, 15.11.2013 » ...pääasiassa olen tekemässä sinkulakrossaria/lenkkipyörää asfaltille/retkelle/"loppuelämäksi".
Hieno tavoite. Vähän samantyyppisen pyörän speksaus ollut itsellänikin käynnissä jo aika pitkään.
negaatio - 11:25, 15.11.2013 » sliderit, jota orlowski käyttää on saksalaiset lauble-fichter: http://www.dfl-technik.de/UserFiles2/Images/ausfallenden_img/OA26_kl.jpg
Tuleeko noilla slidereilla haarukan putket vähän turhan ylös suhteessa ketjuun? Ainakin kuvan perusteella esim. Paragonin vastaavissa tuo asia on mun mielestä paremmin ratkaistu. http://www.paragonmachineworks.com/PDGImages/DS0004BD.jpg Kai se Orlowski voisi käyttää myös Paragoneja, jos tilaisit sille sellaiset? Eihän nekään kovin paljon maksa. Etuina hihnaveto-optio, post-mount ja kiikut, joilla saisi nestelevyjarrun kivasti pois tarakan yms. tieltä, eikä tarvis laittaa sitä vahvistusputkea takakolmion sisään. http://www.paragonmachineworks.com/PDGImages/DS1050.jpg http://www.paragonmachineworks.com/PDGImages/B4026.jpg http://www.paragonmachineworks.com/PDGImages/DS0035BD.jpg

kysyin et käyttääkö paragonia mut sanoi et tällä hetkellä noilla mennään. On siellä lauber fichterillä useita vaihtoehtoja, ja luulisin herran tietävän mitä tekee, kun kerran noita käyttää. Toivotaan ettei aiheudu ongelmia.

e: tässä näköjään nuo käytössä:

Tää on hyvä, mutta pitkä emäputki ja slämmätty miinuskulmastemmi on musta erikoinen ratkaisu krossariin. (Jos siis kuva vastaa sitä, mikä on kaavailtu lopputulos…)

Toinen ääni Paragoneille, koska mun kokemuksen mukaan sliderit slaidaa, jos niissä ei ole rajoitinruuveja.

mulla ei ihan liikaa ole kokemusta krossaamisesta, joten speksasin ton emäputken korkeuden sillee et toi on about sama satulasta tankoon droppi ku mun kivalta tuntuneessa entisessä maantiepyörässä. Aika monella näyttäis olevan korkeemmalla tanko krossihommissa, joten tarkotus ei kyllä ole heti alkuun chopata ja slämmätä, vaan ajella parin sentin speisereillä nyt ainakin jonkin aikaa monenlaista ajoa ja päättää sit. Luultavasti tulen ajamaan tällä aika 50/50 päällysteellä ja ei, joten jonkinlainen kompromissi varmaan löytyy stemmin kulmaa ja 1cm spacerstäkkiä siirtelemällä.

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/703949_10151266064027552_1731562084_o.jpg

juu, ehdottomasti rungon geo mieluummin yleiskäyttö- kuin harrastuspyöränäkökulmaisesti. ne talvikauden muutamat pyöränkantokierrokset voi “ajaa” sitten vaikka gangstalla.

olisin ehkäpä ottanut vähintään puoli astetta jyrkemmät pystyputket, semminkin kun perä on joka tapauksessa pitkähkö.

ja jättäisin nuo ylikeveät ja pehmeät vuoripyöräkehät isomman ilmatilan renkailla käytettäviksi. onko esim. hedin c2-kehää vastaavaa diskiversiota? ja vaikkapa archetypet toimii aina…

Hyvä proju. Kiinnostaa seuraa miten etenee.

Minkämittaselle stemmille oot optimiunu mitat. Mikä reach ja stack? Miten eroaa muhin käyttöpyöriin tai Fujiin?

kid_scientifik - 14:41, 16.11.2013 » ja jättäisin nuo ylikeveät ja pehmeät vuoripyöräkehät isomman ilmatilan renkailla käytettäviksi. onko esim. hedin c2-kehää vastaavaa diskiversiota? ja vaikkapa archetypet toimii aina..
HEDin omilla sivuilla ollaan vahvasti sitä mieltä, ettei 25mm kehä olisi ollenkaan liian leveä maantielle.

leveyskysymys ratkaistu markkinointipuheella: samanlevyinen kehä on paras vuorille ja tarmacille.

seuraavaksi pehmeyskysymys.

kid_scientifik - 15:38, 16.11.2013 » leveyskysymys ratkaistu markkinointipuheella: samanlevyinen kehä on paras vuorille ja tarmacille. seuraavaksi pehmeyskysymys.
Oliko sulla mitään perusteluja sille, miksi tässä kannattaisi käyttää juuri 23 mm leveää jarrupinnallista kehää? Tekevätkö ne paksummat jarrupinnat kapeammasta kehästä jäykemmän vai vain painavamman?

MInusta Crestien käytön perusteeksi riittää se, että niillä ~32 mm:n kumi pysyy parhaiten vanteella ilman sisäkumia. Kapeampia renkaita voi käyttää ilman painerajoituksia sisäkumeilla. American Classic 101 olisi myös profiililtaan kiinnostava kehä.

mistäs tuo jarrupinnallisuus tuli kehiin(sic)?

perinteisesti maantierengasleveyksille ei suositella yli 17-millin sisäleveyksistä kehää. mutta hyvä kun asia tuli kerralla oikaistuksi.

kid_scientifik - 16:17, 16.11.2013 » mistäs tuo jarrupinnallisuus tuli kehiin(sic)?
kid_scientifik - 14:41, 16.11.2013 » onko esim. hedin c2-kehää vastaavaa diskiversiota? ja vaikkapa archetypet toimii aina..
Keskustelimme kehien rakenteista. Alla olevasta kuvasta voinet huomata, että Archetypen profiili on vannejarruille suunniteltu, vaikka jarrupinnan jättäisikin ulkonäön takia koneistamatta. Olen sitä mieltä, että puhtaasti levyjarrukäyttöön voidaan suunnitella vastaavan levyinen, kevyempi ja jäykempi kehä. http://hplusson.com/sites/default/files/styles/product_full/public/archetype.jpg
b-veli - 16:35, 16.11.2013 » Keskustelimme kehien rakenteista.
öö, okei?

minulla oli kyllä mielessä, aivan kuten kirjoitin, nimenomaan kehän leveys, ja 23-millinen hedin c2-kehien laatua vastaava all-arounder-levarikehä. tämä siis siksi, että olen ollut siinä vakaassa uskossa, ettei maantiekumeja pitäisi käyttää 25mm/17mm-kehillä. lisäksi 23-millinen asettuisi - perinteisemmän näkemyksen mukaan - paremmin käytettävien rengasleveyksien keskivaiheille kuin 29er-leveyinen kehä. lisäksi ketjussa mainitut maksimipaineissuet.

archetypet ajattelin levarispesifeiksi, kun niitä tuossa käytössä näkee, mutta näköjään jarrupintansa ovat ainoastaan jemmassa. oikaistuin.

kaikkineen mainiota: tässähän ratkeaa kehäasiat hyvin pitkälti kerralla ja universaalisti. esim. maantielevarit eivät olekaan markkinointiturhaketta, ja yksillä kiekoilla voi kattaa koko perusfillaroinnin kirjon poluilta krossin kautta maantielle.

Kiitos ajatuksista. Tosiaan pitäisi varmaan päättää minkä rengaskoon suhteen tahtoo optimoida. Crestejä harkitsin, et ois saanu litkutettua challengen grifot syksyisin, 42mm maravintterit sisureilla talvisin ja asfaltille/grävelgraindaukseen/satunnaisille hikilenkeille maantiellä sisureilla challengen 27mm paris roubaixit.

oliko noi edellisen sivun maksimipainelukemat sisurittomassa käytössä?

Joo ne tais olla tubelesspaineet.

kas, sivun eka viesti ei vaihteeksi näy.

no sanon sitten, että unohdat ne talvimarat ja ajat sopivaprofiilisella 35-nappulalla koko talven. näitä monstercross-hommiakaan en ole koskaan ymmärtänyt - maastot maastona ja krossit krossina.

ja veikkaanpa, että asvalttiajon osuus tulee lopulta ylittämään tuon 50% selvästi - ainakin itselläni kävi näin - joten speksaisin mieluummin tuohon suuntaan kallellaan…

e. millaisia paineita tollaselle 29-crestille voi heittää sisurilla? tässä vielä stänin näkemys kehiensä soveltuvuudesta.

Jos iron crosseja sais hope hoops -settinä olis se ehkä paras vaihtoehto.

ihme ettei saa jos ei saa saahan hope hoopseja maantiellekin ni miksei saa crossiin!? Mälsää typerää jos näion on!

mikä homma?! mitkä kiekot?! millo valmis?!