Rungon maalaus

mikkes - 22:01, 23.7.2013 » Tuskaa. Runkoa pitäisi lähteä maalaamaan kohta, mutta sopiva väri ja spray pitäisi löytää. Jokaisessa nettikaupassa mistä "laadukkaita" maaleja saa, tilaukset tehdään värikoodin mukaan. Mistä hemmetistä minä tiedän jonkun omissa mielikuvissani olevan värin koodin!? Turussa päin ollaan, onko täällä joku paikka mistä ostaa ja saada jotain opastusta noiden koodien ja värin arvonnan kanssa? Edit: jos siis menen kauppaan et [i]No joku sillee vaaleansininen ja sillee kiiltävä vähän... Pyörän maalaamiseen, tiäksä?[/i] niin onko u-käännöksen paikka ovella?
puutarhakadun varressa parcolor :) hyvää palvelua joskaan ei kannata säikähtää omistajan ehkä jossain määrin mielenkiintoista olemusta.. siellä sulle lyödään värikartta käteen ja saat valkata mieleisen ikäänkuin tikkurilan värikarttaa katsoisit.

Onko kellään antaa suosituksia erikoisjauhemaaleilla maalaavista firmoista? Hakusessa muuta kuin RAL-sävyt, eli helmiäiset ja dormantit jne. kiinnostaa.
Yhteen laitoinkin jo saatavissa olevista väreistä kyselyä, vastausta odotellessa.

Kiits.

Täytyypä käydä tsekkaamassa tuo parcolor.

bumpa

eleko ja taximo ilmeisesti paikat jonne kannattaa runkoa viedä, onko kukaan kysellyt flake tms erikoisuuksia?

mitä jos sittenkin vain kromaisi rungon kokonaan esim Amoilassa? mitään käryä hinnoista?

Onko kukaan käyttänyt erikoismaalaamoa, kun pitäisi saada vähän kivempaa maaliduunia? Tarkoitus olisi siis etsiä mahdollisimman halpa maalaamo, joka puuhailee alla olevat värit haarukkaan:

Tämä ei varmaan ole ihan ilmaista, mutta ei myöskään mahdottoman iso osa maalattavaksi. Tietenkin, jos jollain riittää taiteellinen näkemys tällä foorumilla tuommoisen puuhaamiseen maksan siitä sinulle?

seuraava plastidippaaja voisi varmaan merkitä ylös, kuinka paljon rungon paino kasvaa?

Mull Dundane - 21:10, 23.8.2013 » seuraava plastidippaaja voisi varmaan merkitä ylös, kuinka paljon rungon paino kasvaa?
Eipäs tullu punnittua, mutta veikkaan ettei mun Clääs Oossomin matkalaukkuvaakka ois eroa huomannutkaan. Dipinhän voi toki punnita sitten poistovaiheessakin.

Missä menee paskasen orkkiksen ja uuden maalauksen raja? Orkkis on orkkis mutta missä vaiheessa siitä luovutaan. Mielipiteitä

IRL runko maalataan sitten kun sen omistajaa huvittaa.

Internetissä taas yksimielisyyttä ei tässä(kään) asiassa saavuteta.

^^ Riippuu mikä se orkkis on. Jostain orkkiksista vois jo heti kättelyssä luopua.

En sanois et plastidipleka painais yhtään tavallista purkkia enempää

Onko missään päin Suomea sellaista maalamoa, joka OIKEASTI maalaa niinkuin asiakas pyytää, jollain oikealla aikataululla ja ilman automaalamojen vittuilua.

Maksaisin (mikäli tarvetta tulee) oikeata rahaa saadakseni oikean sävyn (miel. pulverilla), mahdollisesti puhalluksen ja ystävällistä asiakaspalvelua.

Eleko, taximo ja se kolmas ei kiinnosta. Rahaa voin heittää Töölönlahteen ihan ilman vaivaakin.

Myöskin, sellaiset kaverin kaverit, jotka ehkä tekevät koska maalaavat kalusteita ei niin kiinnosta, yleensä niistäkin jää paskaa käteen ja aikataulut paukkuu.

susi-jussi - 10:51, 27.8.2013 » Missä menee paskasen orkkiksen ja uuden maalauksen raja? Orkkis on orkkis mutta missä vaiheessa siitä luovutaan.
Siinä vaiheessa kun projektimaakaria (tai tyttöystävää) huvittaa. Ei niitä kaikkia kasarihirvityksiä tarvitse säästää ihan vaan sen takia että se on kasarihirvitys.
susi-jussi - 10:51, 27.8.2013 » Missä menee paskasen orkkiksen ja uuden maalauksen raja? Orkkis on orkkis mutta missä vaiheessa siitä luovutaan. Mielipiteitä
Mä en maalais jos orkkismaali on splatter/hile tyyppinen esim. https://www.yksivaihde.net/old/14186/299275
Smurf - 11:01, 27.8.2013 » Eleko, taximo ja se kolmas ei kiinnosta. Rahaa voin heittää Töölönlahteen ihan ilman vaivaakin.
Viittitkö vähän elaboroida? Onks nää noin paskoja? Aika monihan täälläkin on mun muistin mukaan ollu esim. Taximon hinta/laatuun tyytis.

On kyllä jyrkkä statement.

susi-jussi - 10:51, 27.8.2013 » Missä menee paskasen orkkiksen ja uuden maalauksen raja? Orkkis on orkkis mutta missä vaiheessa siitä luovutaan. Mielipiteitä
Voitaisiin kai keksiä ja listata jotain asiassa huomionarvoisia seikkoja. Esim. ajokin harvinaisuus, myöhempi iän/mallin määrittämisen tarpeellisuus, alkuperäisen pintakäsittelyn erityispiirteet (aikakausifiilistely), entisöintimahdollisuudet uudemman pintakäsittelyn jälkeen, putken vahvuus eli ruostumisen sieto, ajokin käyttötarkoitus/käyttöolosuhteet/säilytys (huom. suola!), saa jatkaa. :)

Ja sitten vielä se, että tekisikö vaikka pelkkä vitutiukkamustaspeksi jostain rumasta ankanpoikasesta kylän räädeimmän rotan, ihan ilman maalaamista…

RTZ - 13:10, 27.8.2013 »
Smurf - 11:01, 27.8.2013 » Eleko, taximo ja se kolmas ei kiinnosta. Rahaa voin heittää Töölönlahteen ihan ilman vaivaakin.
Viittitkö vähän elaboroida? Onks nää noin paskoja? Aika monihan täälläkin on mun muistin mukaan ollu esim. Taximon hinta/laatuun tyytis.
Yhdet rungot molemmissa on maalautettu. Hinta tietysti 80-100 euroa, mutta jälki oli kuplaista ja appelsiinin pintamaista. Emäputkessa muhvien reunoilta paljas. Värisävyllä ei silloin ollut niin väliä, mutta keskustelu käytiin periaatteella näitä on, muita ei tule. Eppu maalautti samalla omansa ja oli ihan yhtä tyytyväinen tulokseen. Mustaa noista paikoista saa roiskittua ihan varmasti kivasti ajopyörään ruosteen estoksi, mutta mitään erityistoiveita en alkaisi ehdottelemaan. Maalikin musta oli ihan rehdisti märkä-versio.

Silloin totesin, etten ala herrojen kanssa neuvottelemaan maalaamisen hienouksista. On melko eri maalata konepeltiä kuin pyörärunkohimmeliä.

Sen verran kyllä komppaan, että ärsyttää just tuo “Meillä on tasan tätä mustaa ja valkoista” ja jäätävällä massahihnalla “sinne päin” vetäminen. Kasvatustieteiden opinnot vois jättää tässä vaiheessa sikseen ja ruveta panostamaan pyörän runkojen maalaamiseen, koska sen tyyppistä “huolellista ja monipuolista” maalihommaa ei taida moni paikka ainakaan Internetissä tarjota. Vois olla markkinarakoa.

mikkes - 16:26, 27.8.2013 » Sen verran kyllä komppaan, että ärsyttää just tuo "Meillä on tasan tätä mustaa ja valkoista" ja jäätävällä massahihnalla "sinne päin" vetäminen. Kasvatustieteiden opinnot vois jättää tässä vaiheessa sikseen ja ruveta panostamaan pyörän runkojen maalaamiseen, koska sen tyyppistä "huolellista ja monipuolista" maalihommaa ei taida moni paikka ainakaan Internetissä tarjota. Vois olla markkinarakoa.
meinaatko että noi kamat on niin halpoja että ne kaupungin kaikki pari runkoa kuukaudessa riittää kattamaan menot?