Paras pyöräparkki

Jees, ja se telinematsku ei saa sitten olla sen helpompaa katkaista kuin u-lukkokaan. Hyvä esimerkki huonosta:

^^^ Noi alassuiset U:t rivissä ovat kyllä mielestäni täysin ylivoimainen (joskin melko mielikuvitukseton) parkkitelinemalli. Sellasta pyörää ei olekaan jota ei tommoseen saa lukittua, ja kestävät myös hyvin ilkivaltaa. Mikään ei ole niin ikävää kuin liian ohuista putkista tehty uusi teline joka on parissa kuukaudessa saatu väännettyä solmuun ja samalla tuomittu rumaksi ja käyttökelvottomaksi.

Jossain Tikkurilan suunnassa näin radan varressa tämmösen telineen, joka oli purettavissa sopivan kokoisella kiintoavaimella… Yks kaari oli jo avattukin, ehkä malliksi folkeille.

toimiston pihaan tarttis kuulemma hommata pyöräteline vaikka rappusissa onkin kaiteet ja talossa seinät. Mistähän voi saada jotain maahan pultattavia kaaria tai vastaavia tukevampia tellinkejä?

^ http://www.bikekeeper.com/ ?

Valpastimen pyöräbaarishan on myös nimellinen sateensuoja satulalle.

Täällä on ainakin jotain:

Mut varmaan googlen kuvahakuun pyöräteline ja sieltä sit kivoimman näköisen kuvan kotisivuille.

-tipi- - 13:08, 7.4.2014 » [Valpastimen pyöräbaari](http://www.valpastin.fi/tuotteet.html?id=2/6)shan on myös nimellinen sateensuoja satulalle.
Onkohan tuosta sateensuojasta enempi hyötyä vai haittaa? Usein lukon kanssa äheltäessä on kyllä tarvetta jollekin pöydälle, johon saa ylimääräiset rojut hetkeksi laskettua. Kypärä päässä kun kyyristelee, niin varmaan pää kolisee helposti. Muutenkin teline näyttää vähän siltä, että jos joku lukottaa pyöränsä vähän huolimattomasti, niin vastapäiseen parkkiin ei enää mahdu.

http://kuvakauppa.lehtikuva.fi/edoris?tem=dorismark&doc_id=7aa7d12066234716e6b2a6ab6b4ee472

Tää “Bike Keeper” on aika kiva.

Edit: k_ma olikin linkannut jo, mutta on siis käytännössäkin erittäin hyvin toimiva teline.

Shelter-mallin ainoa etu tuohon verrattuna on, että telineen näkee kauempaa. Suojana se pieni katto on ihan turha.

^ mielestäni noita bike-keepereitä on Itäkeskuksen Turunlinnan puolen fillariparkissa. Perus, mutta “if it ain´t broke, don´t fix it”.

Lontoossa jossain mestassa oli aika kivoja pyörätelineitä, semmoisia isoja “kukkalaatikoita” joiden reunakaiteeseen sai pyörän kiinni.
Semmoinen on tarvittaessa helpommin siirreltävissä kuin maahan valettu tai pultattu ratkaisu, mutta perusfolke ei kuitenkaan ihan tosta vaan nappaa mukaansa puolta kuutiota multaa. Ja onhan tuommoinen toki kivemman näköinen kuin pelkkä teräskaide, mainostoimistoväki voi duunaa siihen vaikka trendikkään kaupunkiviljelmän.

Otin muistaakseni tellingistä jonkun foton, yritän muistaa kaivaa esiin.

Kiva kyllä ku alkaa oleen muitakin kuin näitä vanhoja kunnon kiekot solmuun tellinkejä.

Helsingin toimivimmat fillaritelineet tällä hetkellä Musiikkitalon pääsisäänkäynnillä. Kolmisen vuotta niitä odoteltiin RSO:n pyöräurpojen keskuudessa. Tyylikäs ja toimiva ja käytössä. Yksinkertainen. Kuvalinkkiä ei ole, käykää katsomassa.

nämä? https://farm7.staticflickr.com/6064/6103266101_8291d8b22d_z.jpg

Joo. Siinä konserttisalin pääoven puolella lisää samanlaisia mutta tilavammin.

Semmoset mitkä on helppoja käyttää, yhdellä huolto asemalla oli jotku tosi “hienot” ja “modernit” telineet, viitisen minuuttia jaksoin miettiä että miten tämä toimii kunnes laitoin pyörän lukkoon viereiseen liikenne merkkiin.

asb - 8:54, 8.4.2014 » Shelter-mallin ainoa etu tuohon verrattuna on, että telineen näkee kauempaa. Suojana se pieni katto on ihan turha.
Hitto, just mietin, että tollanen Shelter-versio vois olla hyvä taloyhtiön pihaan.

Osaisko joku sanoa jonkin vastaavantyylisen toimivan katoksellisen mallin?

paulos - 9:25, 8.4.2014 » Semmoset mitkä on helppoja käyttää, yhdellä huolto asemalla oli jotku tosi "hienot" ja "modernit" telineet, viitisen minuuttia jaksoin miettiä että miten tämä toimii kunnes laitoin pyörän lukkoon viereiseen liikenne merkkiin.
Onkos suomalainen liikennemerkki pätevä tähän tarkoitukseen vai nostaako joku testoarska sen sieltä juurineen ilman mitään työkaluja?
rustbadger - 9:35, 8.4.2014 » Osaisko joku sanoa jonkin vastaavantyylisen toimivan katoksellisen mallin?
Katoksessa on pari ongelmaa. Sen täytyy olla yli kahden metrin korkeudessa, jotta siihen ei lyö kypäräänsä, kun fillaria laittaa kiinni, joten normaali tuulenvire hiettää lumet ja vedet pyörien päälle. Katos vaatisi seinät, jotta se suojaisi pyöriä riittävästi, mutta jos siihen laittaa seinät, niin pyöriä ei mahdu enää yhtä paljon, hinta pompsahtaa, humalikot käyvät kusella katoksessa ja Folket diggaa näköesteistä.

Toisaalta se katos kuitenkin “merkkaa” pyörätelineen, joten oletettavasti talvella traktorimulkut ei kasaa siihen lunta päälle, vaikka se sattuisi olemaan tyhjä juuri lumenluonnin aikaan.

ech - 10:07, 8.4.2014 » Onkos suomalainen liikennemerkki pätevä tähän tarkoitukseen vai nostaako joku testoarska sen sieltä juurineen ilman mitään työkaluja?
Ei tartte olla testo, vaan normi tuulenpieksemä nipa nostaa sen myös.
asb - 10:08, 8.4.2014 »
ech - 10:07, 8.4.2014 » Onkos suomalainen liikennemerkki pätevä tähän tarkoitukseen vai nostaako joku testoarska sen sieltä juurineen ilman mitään työkaluja?
Ei tartte olla testo, vaan normi tuulenpieksemä nipa nostaa sen myös.
joo ei niitä putkia siihen betoniin/maahan/mihinlie valuvaiheessa läntätä vaan vasta sen jälkeen kun jossain on valmis reikä johon putki tökätään..