Paras pyöräparkki

Tämä kysymys tulee ihan vakavaan tarpeeseen.

Missä on mielestänne käytettävyydeltään ja lukintamahdollisuuksiltaan paras pyöräteline?

Pitäisi töissä disainata usean pyörän pyöräparkki. Voidaan tehdä ihan tavallinen tai mieluummin kunnollinen.

En osaa sanoa mikä on paras, mutta hyviä ovat mummielestä semmoset jotka ovat:

  1. kiinteitä (ei purettavissa työkaluilla)
  2. putkien paksuus ei ylitä liikennemerkin paksuutta
  3. putkea löytyy niin pystysuorana, vaakasuorana kuin 45 asteen kulmassakin
  4. telineessä on tilaa riittävästi niin ettei pyörien kiinnittäminen/poisottaminen vaadi viereisten pyörien siirtelemistä

Vaikka tämä ei nyt ole varmaan maailman paras niin tämä on aika hyvin ideoitu:

Nuo RTZ:n listaamat asiat toteutuu, tosin se 45 asteen putki puuttuu. Lisäksi diggaan siitä, että tämä sijoittuu parkkiruutuun, ei esim. jalkakäytävälle.

Juuri tuon kuvan telineen kohdalla toivoisi kyllä lisäpaikkoja fillareille, on meinaan kulttuuriravintola Rytmin edessä sellainen kuhina viikonloppuiltaisin, että monesti on joutunut etsimään lähistöltä muita kiinnityspaikkoja pyörälle.

edit: Mikä sokeus, onhan siinä se 45 astettakin kun nyt kuvaa katsoin. No, en mä livenä tuon luona ole juuri selvinpäin ollutkaan kyllä.

Bike keepperillä on kivoja ideoita:

http://bikekeeper.com/resources/public/kuvat//grounbasecircleweb.jpg


Jos rahasta ja tilasta ei ole kiinni niin erilaiset fillarilaatikot pitävät parhaiten varkaat loitolla ja pyörän saa nopeasti piiloon.

Pasilassahan noita laatikoita muutama onkin, mitäs niiden käyttö maksaa/ovatko aina täynnä, joku kokeillu?

^^Ovet vielä lukittavaksi omalla U- tai vaijerilukolla.

Melkein aina tulee laitettua fillari kiinni tarpeeksi ohueen liikennemerkin tolppaan. Miksei virallinen teline voisi olla pelkkä tolppa, jossa joku tatti päässä ettei pyörää saa nostettua yli? Tai sitten kapea U:n muotoinen “tolppa”. Vähän kuin nuo autoruutuparkkitelineet, mutta pienempi footprint. Kaupungilla noita olisi kiva nähdä kivijalkaliikkeiden seinustoilla. Toki siihen ehkä riittäisi seinään pultattu lenkki. Olisi talvikunnossapidon kannaltakin parempi.

jo pelkkä “pyöräkopin” näkeminen saa kusenhajun leijumaan sieraimissa. ei kiitos näille.

Hasselhoff - 14:49, 1.8.2013 » Melkein aina tulee laitettua fillari kiinni tarpeeksi ohueen liikennemerkin tolppaan. Miksei virallinen teline voisi olla pelkkä tolppa, jossa joku tatti päässä ettei pyörää saa nostettua yli? Tai sitten kapea U:n muotoinen "tolppa". Vähän kuin nuo autoruutuparkkitelineet, mutta pienempi footprint. Kaupungilla noita olisi kiva nähdä kivijalkaliikkeiden seinustoilla. Toki siihen ehkä riittäisi seinään pultattu lenkki. Olisi talvikunnossapidon kannaltakin parempi.
Näitä olisi kyllä tarjolla kun vaan kysyy. Meillä duunissa kyselivät uuden toimitalon suhteen pyöräileviltä ihmisiltä telineistä ja tilattiin juuri tuollaiset U:n muotoiset kaaret maahan ja hyvin tuli. Vieläpä kiitettävä määrä ja parkkihalliinkin muutama :)

Joo pitäs nykyseltä taloyhtiöltä kysellä sisäpihalle tollasia, mutta voi olla ettei mulla oo tarpeeks natsoja esittää toiveita kun oon vuokralla.

Mutta vahva IMO: mitä yksinkertasempi, sitä parempi. Eli kunhan funtsii, että Pyörän saa työnnettyä omaan lokeroon ja lukittua ilman, että tarvii pujotella itseään sinne väliin.

Komppaan Davidia yksinkertaisuudesta; näitä on nähty je testattu toimiviksi:
http://www.humantransport.org/bicycledriving/library/parking/uracks1small.jpg

Hauskempi versio:

Voisi myös olla passeli, mutta pysynee vaikeammin pystyssä:

Toimiiks tää helvetin iso kierukka? Sellaisena että saa siis rungosta kiinni, ei kiekoista.

Jees, ja se telinematsku ei saa sitten olla sen helpompaa katkaista kuin u-lukkokaan. Hyvä esimerkki huonosta:

^^^ Noi alassuiset U:t rivissä ovat kyllä mielestäni täysin ylivoimainen (joskin melko mielikuvitukseton) parkkitelinemalli. Sellasta pyörää ei olekaan jota ei tommoseen saa lukittua, ja kestävät myös hyvin ilkivaltaa. Mikään ei ole niin ikävää kuin liian ohuista putkista tehty uusi teline joka on parissa kuukaudessa saatu väännettyä solmuun ja samalla tuomittu rumaksi ja käyttökelvottomaksi.

Jossain Tikkurilan suunnassa näin radan varressa tämmösen telineen, joka oli purettavissa sopivan kokoisella kiintoavaimella… Yks kaari oli jo avattukin, ehkä malliksi folkeille.

toimiston pihaan tarttis kuulemma hommata pyöräteline vaikka rappusissa onkin kaiteet ja talossa seinät. Mistähän voi saada jotain maahan pultattavia kaaria tai vastaavia tukevampia tellinkejä?

^ http://www.bikekeeper.com/ ?

Valpastimen pyöräbaarishan on myös nimellinen sateensuoja satulalle.

Täällä on ainakin jotain:

Mut varmaan googlen kuvahakuun pyöräteline ja sieltä sit kivoimman näköisen kuvan kotisivuille.