M: Lähettilaukkuja (Herttoniemen kalsarihikipaja tiedottaa osa 1)

Kävin tänään hakemassa Ärrältä paketin, jonka päällisessä saimaannorppa pyöräili. Sisältä paketista paljastui midi-kokoinen Hikibägi #002. Se pääsi heti tositoimiin, kun lastasin S-Marketin liukutiskiltä kyytiin 2 x 1,5 l mustaa sihijuomaa, 3 l maitoa yms. palauttavaa, olihan maanantai. Liepeen alle meni vielä nelisylinterinen talouspaperilohko. Kamat liikkuivat todella sulavasti selässä kotiin. Kaikissa hihnoissa on riittävästi pituutta, ja ne toimivat luontevammin kuin Purjebägissä, joka taitaakin tämän jälkeen jäädä satunnaiseen hoardauskäyttöön, koska liki tyhjänä tää Hikibägi istuu selässä kuin luomi Madonnan viiksessä. Ja toisin kuin Purjebägiä, tätä pystyy aidosti tyhjenteleen ja täydenteleen ottamatta sitä pois selästä, kiitos fiksujen hihnojen. Ainoa miinus tulis siitä, että ajoasennossa noille pitkille selkähihnoille ei löydy luontevaa paikkaa, että ne saisi pois heilumasta. Päädyin kieputtamaan ne itsensä ympärille.

Kaikkiaan työn jälki vaikuttaa ammattimaiselta, ja bägi materiaaleiltaan ja ulospanoltaan on tyylikkään vähäeleinen. Sisällys on kirkkaan keltainen, mikä varmasti auttaa tällaisen ikänäköisen sormikopelointia, onhan kahden kuukauden päästä jo melko pimeää jo täällä Lapin sudeettialueillakin.

Misutkin tuntuivat katsovan tavallista intensiivisemmin. Eiku mulla onkin jäätelöä parrassa. Vahvasti jatkoon.

[EDIT: Eh, nythä onki tiistai. Hehjuum loma…]

Kiitos Koivulan Dynamolle arviosta. Unohtui mainita, että tuon selkäremmin pään voi pujottaa soljessa olevan d-lenkin läpi (kun kääntää remmin pään d-lenkin sivuttain), jolloin löysät ovat pois tieltä. Näin remmiä voi silti kiristää vetämällä siitä ja löysyttää soljen d-lenkistä.

Kankaita on nyt tulossa vähän reilumpi satsi, joten protoilemaankin ehkä pääsee. Joten kysyn: jengi oli sitä mieltä, että pienen padin vetävä satulalaukku olisi kätevä. Mitkä ovat tuollaisen vehkeen mitat? Luddiittina kun en noista mitään tiedä.

Hyvä pössis! Tossa muutkin jo ehtivät peräänkuuluttaa, mutta rolltop-reppu selkäpehmusteella ois todella kowa. Riittävä määrä ulkotaskuja lukolle, luurille ja lompsalle → profit!

Reppu olisi kyllä täydellinen, tosin ilman rolltoppia, itse kokenu ns. rucksack mallisen ratkaisun helpompana.

Joku varmastikkin miettii paljonko nämä vetävät sisäänsä tavaraa. Tässä kaksi tämän päivän kauppareissua isoimmalla laukulla:

Lidl

https://lh5.googleusercontent.com/-EwfBd2V2e2s/Ugpr35-fztI/AAAAAAAABiU/PQN_1KwZYi4/w757-h1009-no/lidl_1.JPG
https://lh5.googleusercontent.com/-NSCaQ2v0lnM/Ugpr5vyG8rI/AAAAAAAABik/CrCl3K05N5k/w757-h1009-no/lidl_2.JPG

S-Market

https://lh5.googleusercontent.com/-SKGatNzOZPc/Ugpr5nBi0PI/AAAAAAAABic/wEF4-jCfqy0/w757-h1009-no/s-market_1.JPG
https://lh6.googleusercontent.com/-vJyh4_BjWA4/UgpsCPYh2OI/AAAAAAAABis/y_veRY571l0/w757-h1009-no/s-market_2.JPG

Kirjoitan mietteitä loppuviikosta, jos saan pari parannusta sitä ennen tehtyä. Eivät ole mitään merkittäviä, ja niiden tarve saattaa johtua ainoastaan pienestä koostani.

No ainakin ostokset näyttävät kulkevan. Parannusehdotuksia otan erittäin mielelläni vastaan ja toivon, että tuo ei ole ollut pettymys tai muuten kovasti puutteellinen.

^^Noista demokuvista pitäis ehdottomasti tehdä giffianimaatio :wink:

^time lapse! :slight_smile:

tutam - 20:44, 13.8.2013 » No ainakin ostokset näyttävät kulkevan. Parannusehdotuksia otan erittäin mielelläni vastaan ja toivon, että tuo ei ole ollut pettymys tai muuten kovasti puutteellinen.
Todellakaan ei ole ollut pettymys tai mitenkään puutteellinen. Pari parannusta vain ;)

Ei ole puutteellinen mutta vaatii parantelua? That’s messed up.

-Taina

Ei puutteellinen ≠ täydellinen?

Vaikkei puutu mitään silti voi lisätä tai muuttaa, ihanataina aivos puuttaa

Jos jotai pitää lisätä, lisättävä asia puuttuu = puutteellinen. (Näin ainakin itse ajattelen)

-Taina

Huoh, jotkut asiat voi toteuttaa toisin, paremmin tai siistimmin. Palaan näihin myöhemmin. Eivät vaikuta laukun toimivuuteen juuri mitenkään.

Todellakin siistejä laukkuja. Ostaisin jos ei olis jo laukkua.

MikkoNWAn perheessä syödään paljon ku pitää kaks kertaa päivässä tommoset lastit hakea. Eikä ees pistalaageria!

Laukuille peukkua

IhanaTaina - 22:09, 13.8.2013 » Jos jotai pitää lisätä, lisättävä asia puuttuu = puutteellinen.
Parannus ≠ lisäys. Välttämättä.

onko mahdollista päästä hypistelemään hesalan mäellä?

^ Nyt on sen verran tyhjää, että mulla ei ole näyttää kuin omaa l-koon protoani. Muut laukut on myyty, mutta yksi musta iso myös työn alla, eli voin sitä myös näyttää kun valmistuu.

PS. Oon niin out, että en tiedä mihin “hesalan mäki” viittaa, joten vastasin ihan varmuuden vuoksi :slight_smile:

MikeNAS - 22:23, 13.8.2013 » Huoh, jotkut asiat voi toteuttaa toisin, paremmin tai siistimmin. Palaan näihin myöhemmin. Eivät vaikuta laukun toimivuuteen juuri mitenkään.
Asiasta puheenollen, pääsin eilen hypistelemään ja puuhailemaan ton Mikon laukun kanssa, ja se näytti mun silmiin oikein hyvältä. Ommeltakin pukattu kriittisiin paikkoihin sen verran ettei pitäis lähtee ratkeilemaan ihan kättelyssä :)

Yks nöyrä vinkki tutamille: kun (varsinkin kapeita) remmejä päättelee, niin siinä vaiheessa kun ne taittaa kaksin- tai kolminkerroin, niin painaa remmin pään sormilla lyttyyn ja lämmittää remmiä pikkusen sytkärillä että se asettuu muotoonsa. Tällöin se on helpompi ommella kiinni ilman että menee remmin pää vinoon. Öh. toivottavasti onnistuin selittämään asian edes jotensakin selkeästi. Tää ei oo kritiikkiä, koska eihän tollaset yksityiskohdat vaikuta mitenkään toimivuuteen, mut ite oon niin anaalinen luonne että kaikki on joko tasan suorassa tai sit joutuu purkamis- ja uudelleenompeluhommiin :confused: