Muutoksen tuulet - vanhuus ei tule yksin

Sama. Minulla kun jäi mopovaihe elämättä eikä kotoakaan tullut juuri tekniseen käsityöhön harjaannusta, niin fillareiden kanssa leikkiminen on ollut nimenomaan voimaannuttavaa.

Olen oppinut, että teknisen laitteen voi purkaa, ymmärtää, korjata ja kasata. Ja sen jälkeen olen oppinut huoltamaan sitä niin ettei tarvitse…

NKOTB - 18:01, 24.5.2013 » -- Se fiilis, minkä saa, kun onnistuu läjäämään jonkin konkreettisen mekaanisen kokonaisuuden yhteen ja se vielä toimii, on jotain sellaista, mitä soisin mahdollisimman monen kokevan.
Joo niimpä! Kolme vuotta sitten fillarit olivat mulle kauniita, mystisiä koneita jotka liikkuvat polkimia pyörittämällä, pysähtyvät jarrukahvoista vetämällä ja kääntyvät ohjaustankoa kääntämällä. (Niin ja niihin ketjuihin pitää ilmeisesti laittaa jotain rasvaa?)

Nyt osaan paitsi speksaa itselleni sopivan rungon ja oikeanlaiset osat siihet, myös kasata näistä ajokelpoisen, turvallisen ja vieläpä kohtuu hyvännäköisen pyörän. Se tuntuu ihmeeltä. IHMEELTÄ! En olekaan täysin kelvoton ihminen. Olen niiiiiin helpottunut.

Jos oikein haluatte nauttia konetekniikan ymmärtämisestä, hankkikaapa W. V. Forsmanin “Höyrykoneoppi” ja yrittäkää ymmärtää suunnanvaihtolaite “Stephensonin kulissilaite”. (Helsinki, Otava, 1922) (Sivut 184-188)

Se, joka todella vakavasti haluaa yrittää, voi tilata minulta PM:nä kopiot a.o. sivuista.

Edit:
Kirjaa liikkuu antikvariaateissa. Hinta 30-50 euroa. (Varokaa koneenkäyttäjille suunnattua lyhennettyä laitosta.)

biciolli: Here comes Skynet: amazing video shows flying robots work together - The Aviationist

Todella hämmästyttävää tekniikkaa! Kuitenkaan sitä ei ole vaikea ymmärtää. Moottoreita, akkuja, asentosensoreita, tietokoneohjelma - kaikki periaatteessa hyvin yksinkertaisia asioita. Silti kuitenkin pitää haukkoa henkeä katsellessa videota. Todella pitkälle on päästy moottoreiden paino/teho-suhteessa, akkujen varaus/paino-suhteessa, asentosensoreiden tarkkuudessa ja nopeudessa sekä tietokoneiden nopeudessa ja ohjelmoinnissa.

Ajatusketju oli tekniikan ymmärtämisessä. Polkupyörä on yksinkertainen laite ja se on helppo ymmärtää. Vastapainoksi toin yksinkertaisen, vaikeasti ymmärrettävän ja aikanaan yleisessä käytössä olleen laitteen. Ihan vaan aivovoimistelijoita varten.

Kiitos kuitenkin häkellyttävästä videoelämyksestä!

Jos halutaan esimerkkejä aivoja kiemuralle vääntävistä värkeistä jotka ovat oikeasti helkkarin yksinkertaisia, niin tasauspyörästö on imho paras niistä.


Ompelukone.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e9/Four_pulleys.svg/800px-Four_pulleys.svg.png ja tämä

Väkipyörät muuten toimii molempiin suuntiin. Joskus ala-asteella rakentelin pyörästön narulle niin, että sain hinattua lennokin ilmaan nopeammin kuin mihin juoksemalla olisin pystynyt.

konkeli - 0:45, 25.5.2013 » Jos halutaan esimerkkejä aivoja kiemuralle vääntävistä värkeistä jotka ovat oikeasti helkkarin yksinkertaisia, niin tasauspyörästö on imho paras niistä.
Joo, Torsen-diffi etenkin. ;)

Tämä sivu saa tuntemaan itseni nuoreksi.

e1tuomas - 0:58, 25.5.2013 » http://i.imgur.com/OIVvY.jpg Ompelukone.
Ai noin se toimii, mä olen välillä ompelustaessani miettinyt pääni puhki.

Keski-ikä ei tosiaan tule yksin. Ensin tuli herrasmiespyörä, sitten 40mm kumit sinkulaan ja nyt olen ruvennut haaveilemaan mopon rassailusta kun se jäi teininä väliin. Nälkä kasvaa syödessä, mutta moottoripyöräilemaan en rupea. Sehän on ihan viiskymppisten hommia.

Aijaa. :frowning:

T: 30 ja mp-kuume.

Huhu kertoo, että moottoripyöräilevä salskea kolmekymppinen pesee 6-1 kitaransoiton nuotion ääressä.

ikä ja järki.

ossku - 14:43, 25.5.2013 » Huhu kertoo, että moottoripyöräilevä salskea kolmekymppinen pesee 6-1 kitaransoiton nuotion ääressä.
Ai että mua korpeaa ne nuotiolandolamiehet.. niistä ei ole kuin ikävää sanottavaa.
Smurf - 16:40, 25.5.2013 »
ossku - 14:43, 25.5.2013 » Huhu kertoo, että moottoripyöräilevä salskea kolmekymppinen pesee 6-1 kitaransoiton nuotion ääressä.
Ai että mua korpeaa ne nuotiolandolamiehet.. niistä ei ole kuin ikävää sanottavaa.
http://www.youtube.com/watch?v=SqgJf34yfyY

Tarkoitat ilmeisesti likkojen mielestä.
Ei siihen Landolaa eikä Suzukia tarvita. Puhumalla, kuuntelemalla ja aidosti osallistumalla löytyy aina seuraa. Eikä tarvitse olla edes kummoisenkaan näköinen. Tämä toimii vielä kuusikymppisenäkin :wink:

Järkiinsä tullut tyypillinen yksivaihdeketku siinä iässä, kun se ehkä lopultakin on tapahtunut. Tai no, tää on iän myötä unohtanut kypärän, joka kuiteski on järkivaruste:

http://fi8.eu.apcdn.com/full/37372.jpg

Ite oon 33 ja kolmekymppiyden myötä jäi pitkä moottoripyöräharrastus. Kuvaan astui hevirokkaaminen kitaran kans ja fiksipyörät. Elän elämääni takaperin?