Rattaat & voimansiirto topique

jos nyt puhutaan ihan vaan polkupyörän takarattaista, niin oman kokemukseni mukaan (karkea kestävyysarvio 0-5):

*lelumiini 1

*perusteräs-eai: 3,5

*pinnoitettu stainless-eai: 5

alsaisilla fiksirattailla ei ole tullut ajettua pitkään aikaan, joten kestävyysarvio koskee ohuen ketjun kasettirattaita. teräisten osalta vertailukohtana ovat yhtä paljon ajetut eai:n eri mallit (16- ja 17-piikkiset), joista kumpaakin on käytetty vain laadukkailla rataketjuilla, samantyyppisessä ajossa n. 5k km.

kun vertailen noita kahta tässä kädessäni niin perusteräisen kuluma näyttää lisäksi epätasaisemmalta ja lohkeilevammalta, kun taas stainless-version jokainen hammas näyttää samanmuotoiselta vaikka niissä näkyykin kulumaa.

(Uudet Omnium 48t + K710 + Formula + On-one 1/8" 17t: ). Ihan siistin näköinen profiili tuossa On-onen rattaassa. Hieman eksentrinen se taitaa olla, kun ketjun kireys vaihtelee jonkin verran. Ei kai tällä kannata vaivata päätään tai kukkaroaan liikaa. Olennaisempaa kuitenkin on ketjulinjan suoruudesta huolehtiminen.

Vai olisiko mainostetuille HubJubin EAI:lle hinta/laatusuhteeltaan suositeltavaa vaihtoehtoa? Singlespeedshopin Phil (no jaa, samaa kamaa hubjubissa samaan hintaan)? Eurot ja elektronit plussaa.

44rn, n. 4k km:

http://img191.imageshack.us/img191/4024/k6ev.jpg

sugino zen, selkeesti enemmän kilsoja, referenssinä kameran korostuksista:

http://imageshack.us/a/img209/8032/rser.jpg

44rn on ihmo ruma.

TRVE speksaajilla on vain ja ainoastaan Sugino GIGAS -rattaita koska:

[i]- high grade proprietary gigas alloy

  • machined to 0.05mm tolerance
  • bead blasted
  • s3 smooth coating applied via electrochemical dip
  • teeth hand finished
  • chainring is fully polished[/i]

^eli saa myös maastojaolla?

Kas, minullapa on RATApyörässäni tuollainen.

En ole vielä selvittänyt mikä olisi maastopuolen vastaava ihanuus.

Hei mites, kuulin että Sramit lähtee irti kesken kaiken. Lukite, viisteiden rasvaus ja oikea momentti niin ei pitäs. Irtooko ne oikeesti?

Maastoon ja cycloon Surly. En tiedä miksi ostaisin mitään muuta ratasta sinkulaan, fiksiin tai 1xjotain -pyörään.

jussi - 11:40, 12.12.2013 » Kas, minullapa on RATApyörässäni tuollainen. En ole vielä selvittänyt mikä olisi maastopuolen vastaava ihanuus.
I got [b]them[/b] too. Edessä ja takana. Vastaavaan pääsee vain super zenillä ja näissä taitaa silti olla parempi hammastus:)

Supersmoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooothhhhhhhhhhhhhhhhhh!

omniumien oma ratas ei oo muuten pässimpi ollenkaan kunhan ketjulinja on ojennuksessa. aiempi muistikuva on, että pienelläkin heitolla se oli todella äänekäs ellei pitänyt ketjua löysällä.

Jatkan maastoratas-aiheista keskustelua:

Mulla on Velosolon mielestäni mainio 1/8" maastoratas, leveä KMC:n k710sl “antidrop” ketju ja Whiten vapari joka on 3/32" koska White ei muunlaisia valmista.

Ketju tuntuu tippuvan vähän turhan helposti vapaarattaan päästä tällä yhdistelmällä, ellei sitä hirtä todella tiukalle jota en halua tehdä. Oletan ongelman johtuvan lähinnä leveästä ketjusta kapealla vapaarattaalla kivikoissa/juurakoissa rymistellessä.

Harkitsen seuraavaksi uusien 3/32" eturattaan ja ketjun hankkimista, onko kellään näkemystä kannattaako sijoittaa saman tien RaceFacen Narrow-wide -rattaaseen?

Radallahan nopeus on ainoa joka merkitsee, eli paljonko kovempaa noilla Gigas-rattailla pääsee kuin vaikka jollain velosoloilla?

Narrow-wide-rattaita on vain parillisia, koska ketjun kapean ja leveän reiän pitää osua rattaan kapeaan ja leveään hampaaseen. Oletan että parittomilla takarattailla ja jopa tietyillä ketjun kireyksillä tästä ominaisuudesta seuraa sinkulakäytössä ongelmia. En ole kokeillut.

Parempi tyytyä normaaliin rampittomaan sinkularattaaseen.

Takarattaan hammasmäärän parittomuus ei vaikuta narrow-wide -eturieskojen käyttöön.

^^^meidän tasolla ei yhtään sen kovempaa kuin reidet antaa myöten.

Niin joo tarkemmin kun visualisoin asiaa mielessäni, niin parillisen eturattaan kanssa kettinki on saman mittainen ja samassa “vaiheessa” sekä ylä- että alapuolella.

itse visualisoin sen niin et parittomassa määrässä eturattaan hampaita olis pakko olla vierekkäin kaks kapeeta tai kaks leveetä.

täytyy tutustua paremmin tohon narrow-wide -hommaan.

jätin edellisessä sanomatta, että taka-ajatuksena on myös maastopyörän 1x9-vaihteistamisoptio johon tuollainen ratas on käsittääkseni hyvin toimiva ratkaisu.

ketjuissa tahtonee myös olla yleensä aina kapea-leveä jatkumo, niin tuskimpa nuo erikokoset takarattaat tätä kombinaatiota pahasti ajon aikana muokkaa

Jani S - 13:30, 12.12.2013 » ketjuissa tahtonee myös olla yleensä aina kapea-leveä jatkumo, niin tuskimpa nuo erikokoset takarattaat tätä kombinaatiota pahasti ajon aikana muokkaa
Jees, takarattaat ei vaikuta ku takarattaaseen. Eturatas parillinen ja ketjussa parillinen määrä rullia, niin n-w skulaa.

Ei siis näin:
http://www.kmcchain.eu/cms/bijlagen/.klein/groot-HalfLink_2pitch.jpg