Selkälaukkutriidi

Carradicen audax + bagman sport olisi loistava kombo, telineen kanssa hintaa alkaa vaan olla jos ei käytettyä löydy.

PartaMatti?

TöPystä saa Super c Audaxin ja ei-qr sportin 117e, maailmalta saanee n. samaan rahaan sit qr-versionkin. Mä en oo kokeillut ilman telinettä mutta sekin teoriassa mahdollista. Ja joku täällä askarteli oman tuenkin tolle, olikohan mankkis vai kuka.

Ite pohdin tossa että pitäisikö hankkia Super C Rackbag, mutta vissiin Vega vähän kapea tarakka sille.

Netistä ainaki löytyy hirveesti kuvia pyöristä jois on barley ilman telinettä. Sehän on se tavallinen brittityyli, uskoisin et sata vuotta pyöräilyperinnettä ei voi olla kovin väärässä. Oma Camper ajaessa ottaa sellasen muodon ettei hinkkaa reisiin

Peräporkkanat on jotain uuden ajan keventely huuhaata :smiley:

Eepos_ - 16:09, 1.7.2020 » Suurennuslasin alla alle sadan euron satulalaukut. Vaihtoehtoja mm. Puolan bikepack, topeakin backloader ja alpkitiltä koala sekä fiana. Millä mennään vähiten mönkään? Musta täytyy olla ja 6-10 litran uskoisin riittävän
näistä tais olla joskus puhetta [tuolla satulalaukkutopsussa](https://www.yksivaihde.net/old/7897), mut en nyt löytänyt.

Onko kokemusta parhaasta puhelintelineestä tankoon kiinnitettäväksi? En viitsisi lähteä mukaan arvokkaaseen quadlock systeemiin. Ainakin kotimaisesta Mobiilitukusta tuntuisi löytyvän suojakuorien lisäksi useampaakin erilaista kiinnikettä tankoon. Silikoninen teline vaikuttaisi olevan aika simppeli käyttää eikä vaadi erillisiä kuoria puhelimeen.

kampimasa - 12:12, 2.7.2020 » Onko kokemusta parhaasta puhelintelineestä tankoon kiinnitettäväksi? En viitsisi lähteä mukaan arvokkaaseen quadlock systeemiin. Ainakin kotimaisesta [Mobiilitukusta](https://mobiilitukku.fi/) tuntuisi löytyvän suojakuorien lisäksi useampaakin erilaista kiinnikettä tankoon. Silikoninen teline vaikuttaisi olevan aika simppeli käyttää eikä vaadi erillisiä kuoria puhelimeen.
[Tämmönen](https://m.aliexpress.com/item/4000678152789.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail&spm=a2g0o.productlist.0.0.1f97569bkssB4O&algo_pvid=6d13a012-166f-4914-85cc-bf865dcee7ed&algo_expid=6d13a012-166f-4914-85cc-bf865dcee7ed-2&btsid=0ab6f8ad15856516435256353e9326&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_) pitäis olla kuulemma aika jees, ei omakohtaisia kokemuksia.

k_laakso - 12:34, 2.7.2020 »
kampimasa - 12:12, 2.7.2020 » Onko kokemusta parhaasta puhelintelineestä tankoon kiinnitettäväksi? En viitsisi lähteä mukaan arvokkaaseen quadlock systeemiin. Ainakin kotimaisesta [Mobiilitukusta](https://mobiilitukku.fi/) tuntuisi löytyvän suojakuorien lisäksi useampaakin erilaista kiinnikettä tankoon. Silikoninen teline vaikuttaisi olevan aika simppeli käyttää eikä vaadi erillisiä kuoria puhelimeen.
[Tämmönen](https://m.aliexpress.com/item/4000678152789.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail&spm=a2g0o.productlist.0.0.1f97569bkssB4O&algo_pvid=6d13a012-166f-4914-85cc-bf865dcee7ed&algo_expid=6d13a012-166f-4914-85cc-bf865dcee7ed-2&btsid=0ab6f8ad15856516435256353e9326&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_) pitäis olla kuulemma aika jees, ei omakohtaisia kokemuksia. https://ae01.alicdn.com/kf/H3e1d1d66ac4940028259acc732e0af1a0.jpg_640x640Q90.jpg
Oon tota nyt parilla reissulla käyttänyt ja vaikuttaa tosi jämäkältä ja tuntuu myös toi kiristysruuvi pysyvän hyvin kireellä. [Amazonist](https://www.amazon.com/gp/product/B07CBMG29D/ref=ox_sc_mini_detail?ie=UTF8&psc=1&smid=AGDG4YSUD0LEQ)a saa myös. Jos joku on tilaamassa niin voisin ostaa toisen.
kampimasa - 12:12, 2.7.2020 » Onko kokemusta parhaasta puhelintelineestä tankoon kiinnitettäväksi? En viitsisi lähteä mukaan arvokkaaseen quadlock systeemiin. Ainakin kotimaisesta [Mobiilitukusta](https://mobiilitukku.fi/) tuntuisi löytyvän suojakuorien lisäksi useampaakin erilaista kiinnikettä tankoon. Silikoninen teline vaikuttaisi olevan aika simppeli käyttää eikä vaadi erillisiä kuoria puhelimeen.
Näistä tais olla keskustelua [tuolla puhelintelinetopikissa](https://www.yksivaihde.net/old/29732/765119), mutta en kyllä nyt löytänyt.

Nonni. Puranpa ajatukseni nyt tänne. Mulla on siis klassinen BW jääkärireppu, minkä käyttäminen pyöräilevänä ihmisenä on alkanut ärsyttää, koska se reppu on kamalan leveä ja hiostava. Olen tykännyt siitä, että sivutaskuihin on voinut pistää kaiken pienen tauhkan ja päätaskussa on kulkenut sitten isommat asiat, kuten läppärilaukku ja kauppaostokset. Sekin on kova, että U-lukon voi pistää roikkumaan noista päätaskun sulkemisremmeistä. Haluaisin siis repun, joka on vähintään yhtä iso, mut vähän kapeampi, järkevämpi kantaa (ei hiosta, tukeva selässä, kumpaakaan näistä tuo jääkärireppu ei ole) ja mielellään niin, että U-lukon saisi ulkopuolelle kiinni. En haluaisi paskaista lukkoa heittää muiden tavaroiden sekaan sinne reppuun.

Tähän asti speksiokuläärin alle ovat joutuneet seuraavat tuotteet:

  • Särmä Iso Rynnäkköreppu. Ois ainakin halpa, mut toi tacticool spec vituttaa ja en tiiä, onko tää oikeesti ees hyvä. Se pienempi on liian pieni.
  • Ortlieb Messenger-Bag. Oikeestaan ainut mikä tässä kiikastaa, on se, että ei oo muita kuin se yks valtava tasku ja se U-lukon paikka uupuu. Jos ostas tämmösen ja vyöholsterin lukolle ja kaikki ois OK?
  • Osprey Escapist 32. Tää on taas ehkä turhan high tech, toi paksu lantiovyö on todennäköisesti vain tiellä ja hiostaa.

Monet noista sencksikkäistä lähettirepuista karkaa niin hintavaksi, että ei pysty. Esim. LBB Peloton ois speksin puolesta just eikä melkein, mut en mä kommuuttipyörärepusta maksa kunnon rinkan hintaa.

Wat do?

En ymmärrä miksei sellasesta välineestä maksais, jota käyttää päivittäin. Tai oletan että useammin kuin sitä rinkkaa. Halvalla harvoin saa hyvää, eikä kalliillakaan sellasta reppua joka ei selkää hiostaisi. Että se olis sitten tartsi ja ilen laukku varmaan.

Olishan tuolla myynnissä esim yks rambler.

vvaltsu - 19:00, 9.8.2020 » Nonni. Puranpa ajatukseni nyt tänne. Mulla on siis klassinen [BW jääkärireppu](https://www.varusteleka.fi/fi/product/bw-jaakarireppu-ylijaama/1014), minkä käyttäminen pyöräilevänä ihmisenä on alkanut ärsyttää, koska se reppu on kamalan leveä ja hiostava. Olen tykännyt siitä, että sivutaskuihin on voinut pistää kaiken pienen tauhkan ja päätaskussa on kulkenut sitten isommat asiat, kuten läppärilaukku ja kauppaostokset. Sekin on kova, että U-lukon voi pistää roikkumaan noista päätaskun sulkemisremmeistä. Haluaisin siis repun, joka on vähintään yhtä iso, mut vähän kapeampi, järkevämpi kantaa (ei hiosta, tukeva selässä, kumpaakaan näistä tuo jääkärireppu ei ole) ja mielellään niin, että U-lukon saisi ulkopuolelle kiinni. En haluaisi paskaista lukkoa heittää muiden tavaroiden sekaan sinne reppuun. Tähän asti speksiokuläärin alle ovat joutuneet seuraavat tuotteet: - Särmä Iso Rynnäkköreppu. Ois ainakin halpa, mut toi tacticool spec vituttaa ja en tiiä, onko tää oikeesti ees hyvä. Se pienempi on liian pieni. - Ortlieb Messenger-Bag. Oikeestaan ainut mikä tässä kiikastaa, on se, että ei oo muita kuin se yks valtava tasku ja se U-lukon paikka uupuu. Jos ostas tämmösen ja vyöholsterin lukolle ja kaikki ois OK? - Osprey Escapist 32. Tää on taas ehkä turhan high tech, toi paksu lantiovyö on todennäköisesti vain tiellä ja hiostaa. Monet noista sencksikkäistä lähettirepuista karkaa niin hintavaksi, että ei pysty. Esim. LBB Peloton ois speksin puolesta just eikä melkein, mut en mä kommuuttipyörärepusta maksa kunnon rinkan hintaa. Wat do?
Tuli ite mietittyä lbb peloton asphaltin hintaa pitkään. Jälkeenpäin tuntuu hölmöltä kun tajuaa miten paljon tuota käyttää ja on aivan timanttinen reppu. Menin tilaamaan viel vaimolle breakawayn ja on tykänny.

no niinkuin jäsen Sepsodus tossa haasteli niin tän voit unohtaa ihan alkuunsa kriteerinä. Toi Ospreyhän maksaa melkein saman kuin Peloton ainakin jos ei jää tulliin?

Ei toi Osprey oo ku satasen reppu, samoin Ortlieb. Peloton Asphalt varmaan kolmesataa, eikä noi alle kahdensadan tuppaa muutkaan lähtemään. Paitsi just nyt katoin että Blahol New Wave vois tikata kaikki tarvittavat boksit ja ei maksais ihan saatanasti. Plussaa noista kompressiohihnoista, tekee tommosen ison repun käyttämisestä arkihommissa huomattavasti kätevämpää. Hirveesti kiinnostais edelleen toi Ortliebin säkki kaikessa yksinkertaisuudessaan, en tiedä onko se lukon roikottaminen repussa loppujen lopuksi niin tärkeätä, mut ois kiva kyllä olla jotain renksuttimia siinä repun ulkopuolella jotain satunnaisia roudaushommia varten. Esim. pyörän kiekkoja ei vois kuljettaa mitenkään tolla Ortliebin repulla.

Hiostamisesta sen verran, että varmasti kaikki reput hiostaa, mutta näissä kaikissa katsomissani vaihtoehdoissa on edes jonkin verran yritetty panostaa tuuletukseen. Joko verkkoa tai sit tuuletuskanavia selkämyksessä, ehkä myös hihnoissa. Tuskin ne ihan yhdentekeviä on. Tossa BW jääkärirepussa ei ole yhtikäs mitään ventilaatiojuttuja selässä tai hihnoissa, ja sekös tympii.

Kyllähän se blaholi varmaan lähtis tulemaan jos olis sama tarve

Kyllä on.

Normipeloton posteineen 150e, mutta toki tulliriski jonkinmoinen, Blahol varmasti tältä osin parempi vaihtoehto. Ospreyn hinnat 120e tienoilla mitä katselin parit kaupat.

Ai että, Blahol kyllä kiinnostaa vielä enemmän, kun tajusin, että muutaman euron lisähintaan siitä saa semmoisen kunnon kasarivärioksennuksen. Kai se pitää semmoista ruveta suunnittelemaan.

Ei voi kyllä muuta sanoo ku blaholia suosittaa. Meillä on perheessä kaksi, kyllähän ne selässä hikoo ihan samalla tavalla kuin kaikki muutkin mutta erittäin jämy olemus ja lisähinnalla saa tosiaan kuosit ja vaikka mitatkin haluamikseen. Muutenkin asiakaspalvelu tuolla on erittäin kohdallaan ja jos tarvii kysyä jotain niin vastaavat kyllä varmasti.

vvaltsu - 8:14, 10.8.2020 » Hirveesti kiinnostais edelleen toi Ortliebin säkki kaikessa yksinkertaisuudessaan, en tiedä onko se lukon roikottaminen repussa loppujen lopuksi niin tärkeätä, mut ois kiva kyllä olla jotain renksuttimia siinä repun ulkopuolella jotain satunnaisia roudaushommia varten. Esim. pyörän kiekkoja ei vois kuljettaa mitenkään tolla Ortliebin repulla.
Yksittäinen kiekko menee viel helposti, kun pistää vaan rolltopin sulkuremmistä killumaan. Reppu pitää sen muodollaan sitten aika hyvin paikallaan. Pelkkiä kehiä saa kuskattua monta laittamalla ne repun hartioiden yli roikkumaan ja pysyvät siinä ihan jämäkästi. Tyhjän repun ja parin kuormaliinan kanssa saa myös isoja laatikoita kuskattua. Jos toi hajoais, niin en kyl uutta enää ostais. Hyvä ruokaostosten kuskaamiseen, muuten vähän puutteelliset ominaisuudet.
vvaltsu - 10:22, 10.8.2020 » Ai että, Blahol kyllä kiinnostaa vielä enemmän, kun tajusin, että muutaman euron lisähintaan siitä saa semmoisen kunnon kasarivärioksennuksen. Kai se pitää semmoista ruveta suunnittelemaan.
Blaholille (New Wave) ääni täältä. Tää on ollut päivittäisessä käytössä kohta neljä vuotta, eikä valittamista juuri löydy. Ehkä isoin ongelma on, että sivupaneelin verkkotaskut tulevat korkeammalle kuin kompressionauha. Eli jos lukkoa haluaa pitää siinä sivussa, kompressiota ei voi vetää täysille.

Painosta voi joku sanoa jotain, ite tykkää, että tavarat (lähinnä läppäri) pysyy varmasti kuivana.