Selkälaukkutriidi

Eipä ollut tällästä triidiä vielä joten päätin luoda sen. Mulla hikoo selkä satakaksataa tolla nykyisellä northfacen repulla, siinä kun on noi “ilmanottoaukot” aika naurattavat/olemattomat. Uutta laukkua tarvis jossainvaiheessa ostaa, eli tänne voi perustella mitkä on hyviä/mitkä ei, miksi, kuinka, mistä, onko hyvä, trendikäs, entäs kuinka vaarallista, kadehtiiko muut, kallis, halpa??

Ei muuta, go!

matu187 - 24 minutes ago » Mulla hikoo selkä satakaksataa tolla nykyisellä northfacen repulla, siinä kun on noi "ilmanottoaukot" aika naurattavat/olemattomat. Ei muuta, go!
Oli selässä mikä kapine tahansa niin hiekeä pukkaa... jos vähänkään lujempaa vinttaa niin pukkaa ilman laukkuaki. näin ainaki meikäläisestä tuntuu.

Kertokaapa (ne jotka sellasen omistaa) mitä oikeaa hyötyä lähettilaukuista on reppuun verrattuna? molemmat istuu käsittääkseni selekää iha yhtä hyvin. käytettävyyttä tavaroiden laiton puolesta ei oikee voi vertailla ku nuita on niin monellaisia ja tavaroitaki on monen näköstä. eli mikä siinä yhen olan systeemissä on nyt parempaa reppuun nähen? onko se niin että sen yhen remelin aukasemalla saat koko paketin käännettyä etupuolelle kaivelua varten vai mikä?

nimimerkillä “laukun hankinnan jo itselleen perustellut, viimenen potkasu hankintaan tarvii vielä”

Vähän tavaraa (läppäri tai kirja, pari työkalua, varasisäkumi ja puolen litran juoma) → reppu on näppärä(mpi).

Enemmän tavaraa (läppärin/kirjan ja työkalujen lisäksi pyyhe, vaihtovaatteet, toiset kengät, ruokaostokset, sixpack, poolomaila, pari levyä, jotain random rojua …eli perus kesäpäivän shetti) → reppu on mahdoton. Tai ainakin joutuu räjäyttämään koko sisällön ja pelaamaan kolmiulotteista tetristä joka kerta kun haluaa jotain repusta ulos tai sinne takaisin.

…tietenkin on olemassa järjettömän hyviä reppuja ja toisaalta myös totaalisen paskoja lähettilaukkuja jotka kumoavat kaiken edellä väitetyn.

Itse ostin syksyllä parillakybällä Ruoholahden Warehousesta Eastpakin 14 litran messengerin, eli tosi pienen laukun. Hyvin on kulkenut siitä asti päivittäin laukussa korjausvälineet ja lukko ja kaljaakin menee varmaan 8 tölkkiä tai takki rullattuna. Mustaa oli vain tuossa koossa, mutta isompaa oli sinistä, punaista ja keltaista ja taisivat olla vieläkin halvempia.

Olkahihnan puolen voi vaihtaa ja pituussäätö on kohtalaisen toimiva ja olkapadi oikein liimaa kiinni. Sen pikkuremmin oikealla käytöllä laukku pysyy selässä aina, kun sen pitääkin, mutta tulee eteen yhdestä klikistä. Arkikäyttöön en reppua osais ottaa, pidemmälle reissulle ehkä.

Tietysti se pienuus tulee ongelmaksi vain silloin , kun pitäisi olla isompi, mutta ihan tuolle perussetille ja vähän päälle tuo on ollut hyvä. Kylläkin näinä päivinä CRC:stä lähtee SE laukku tulemaan jälkitoimituksena. Kremliniä sais nyt halvalla, jos haluaa vaikka pientä henkilöautoa kuljettaa selässään.

Täytyy hehkuttaa ortliebin flight reppua. Siin on semmonen terästuki stydeemi mikä työntää kamat irti selästä. Tuntuu olevan kestävää tekoa ja 5v takuukin. Lisäksi reppu on ilma/vesitiivis. Ainoat on miinukset ovat suolanen hinta (n.150e) ja tietty katu-uskottavuuden puute.

Ite käytän joko armeijan vanhaa leipälaukkua (jos ei tarvi kantaa mitään) tai sit tota marimekon isohkoa arkkitehtilaukkua (vähintään 5 päivää viikossa, läppäriä roudatessa).

Hyvä puoli leipälaukussa on se, että se pysyy siellä selässä jos jaksaa heittää sen lantiolle tulevankin remmin kiinni. Marimekon laukku meinaa välillä hypätä alas selästä, tosin läppärin tasainen pinta tasaista selkää vasten kyl pitää sen siellä aika hyvin… ja kun painoa on tarpeeksi.

Tuntuis siltä, että joku vähän ylemmäs tuleva ja paremmin selässä pysyvä laukku ois kätevä. Oon samaa mieltä siitä, että hiki tulee joka tapauksessa. Vaan kylläpä se laukkukin vaikuttaa.

Ainii, mulla tuo leipälaukku yleensä roikkuu niin alhaalla, että se on satulan alapuolella, just ja just niin ettei osu takarenkaaseen. Sateella = ei hyvä.

Mä vaihdoin keväällä takas reppuun, kun jumalattoman iso lähettilaukku ei skulaa lastenistuimessa istuvan kersan kanssa kovinkaan hyvin, eli kulmat mätkii naamariin. Repun huonoja puolia ovat vedenpitämättömyys, ahtaus ja pakkaamisen/purkamisen hankaluus.
Metropolis mulla oli, mutta myin pois, kremlinin ottaisin jos nyt pitäisi valita, koska metropolikseen ei oikein hyvin istu LP levyt mataluudesta johtuen.
Epämääräiset tavarat kuten kiekot, rungot sun muut kaljalaatikot kulkee lähettilaukun läpän alla kyllä, mutta repun kanssa ei tulisi edes mieleen yrittää.

Nyt olisi haussa vedenpitävä reppu, jossa olisi jotain eri osastoja pikkusälälle.

Tuo LP-ongelma on tullut itselläkin vastaan liian monta kertaa. Muovikassi tangossakin ottaa ihan hulluna ilmaa alleen. Eikö muka Metropolikseen saanu millään sisään vai oliko vaan nafti?

CRC:ssä nuo halvat Kremlinit näyttää out of stockia, niin ei viiti paniikki muutoksia alkaa enää tekemään, kun mustaa Metropolista tulee huomenna lisää.

Itse ajelen Addictin levylaukun kanssa. Tavaraa menee jokseenkin riittävästi, ja tuossa on kans reppuoptio varsin asiallisilla hihnoilla. Pysyy selässäkin ihan kohtalaisesti, mutta kainaloremmi olis kova sana.

Ehkä mä saan sijoitettua vielä johonkin läähätyslaukkuunkin joku päivä. Mulla on vaan lievä kokopulma: Pitäis saada mukaan läppäri, ohut kansio ja vaihtovaatteet + saniteettikassi. Chromen vehkeistä taitaa olla fiksuinta ottaa sit se toisiks isoin?

Kyllä ne levyt metropolikseen menee, mutta ei kovin hyvin, jos laukku on täynnä muuta romua, koska se alkaa silloin pyöristyä ikävästi…

Amerikkamallistossahan Metropolis on 2. isoin ja Euroopassa on sit ennen Kremliniä vielä tuo Berlin: http://chrome-europe.com/index.php?cat=c7_Berlin.html&XTCsid=7d0decb201cef0392d3f80639a0ac30e

Ärsyttää, ku tuli paniikki tuon LP-dilemman kans…

Ah, toi Berlin vaikuttais just hyvältä. Paitsi hintansa puolesta. Pitääkö tässä ryhtyä huoraamaan ja tekemään jotain ei-mielekästä työtä?

Eiku piru, mähän teen sitä jo nyt.

Vajaan vuoden ollut Bagaboon Workhorse ja täytyy olla tyytyväinen. Ei toistaiseksi mitään negatiivista. Vastaa kooltaan Chromen toisiksi isointa eli Metropolista, joka tuntuu olevan passeli koko. Kompressiohihnoilla saa vedettyä laukun kasaan kun ei ole paljoa tavaraa. Pehmustettu selkä on mukava kulmikkaita tavaroita roudatessa (sisällä myös irroitettava pehmike, jonka voi laitta vaikka neidin peffan alle piknikillä). Chromen hihna on ehkä hieman paremmin leikattu kuin Bagaboon. Vanhoissa Bagaboossa se oli ihan kamala.

Itsellä tuli reppua käytettäessä hartiat/niska kipeäksi ja välillä ärsytti tonkia tavaroita repun pohjalta. Lähettilaukussa kamat on paremmin esillä sopivassa kaaoksessa. Kirkas sisusta (esim keltainen/oranssi) helpottaa tavaroiden löytämistä.

No ei sun siitä tarvi varmaan stressata, jos laukku ei oo muuten ääriään myöten täynnä. Mulla on niin hemmetisti romua itellä mukana, että se oli vähän pieni muutenkin… Ja siitä on aikaakin niin paljon, ettei muistikuvat oo enää kovin tarkkoja.

http://uncle.vanhavessa.net/~buugi/chrome2.jpg

Lähettilaukku pitää vettä, vetää helvetisti kamaa ja sinne saa kamat sisään ja ulos helposti kun heittää laukun eteen. Metropolikseen menee jo lavallinen kaljaa jos purkaa pakista. Berlin on samanlevyinen mutta syvempi, tilavuudeltaan muistaakseni sama tai melkein sama ku Kremlin?, joka sit taas on leveempi. Jos ostaisin nyt, ottaisin kyllä Berlinin tai Kremlinin.

On ne vaan helvetin hyviä laukkuja.

mulla kävi älytön munkki. ku ekan sinkulan hommasin ja frendi huomas mut sillä liikenteessä, niin kysyi välittömästi et oisko kiinnostusta laukkuun. sillä oli jäänyt yks nurkkiin pyörimään kun se on ollut lähettinä aikoinaan köpiksessä asuessaan. Ilmaiseksi sain (ok, ehkä se frendi oli mulle muutaman tuopin ja röökin velkaa), ja laukku on toiminut enemmän kuin hyvin. Kyseessä on bagjackin joku helvetin isokokoinen malli. Logot riisuttu veke niin en osaa sanoo et mikä tuo malli on. ulkonäkö lähentelee tätä, mutta kokomusta väriltään:

http://www.griffin-studio.com/shop/shopimages/products/normal/BAGJACK%20closed%20model.jpg

työni puolesta joudun keskustan alueella lähes päivittäin raahaamaan kenkiä laatikoissaan jotka vie tilaa aika helvetisti, aiemmin oon pärjäillyt Burtonin urban-malliston isoimmalla repulla jonka tilavuus taitaa olla n. 29 litraa, ja siihen on saanut ängettyä just ja just yhden boksin. Tohon bagjackiin mahtuu kevyesti kaks laatikkoo vierekkäin, ja vielä lisäsälää mukaan. tilavuus siis varmaan jopa reilu 60 litraa. sisäpinta jotain "pressu"matskua joten pitää täysin veden ulkona.

kyseistä merkkiä voin siis suositella lämmöllä kaikille, jotka tarvivat pienen akvaariollisen verran tilavuutta laukultaan.

niin ja repuista vielä sen verran, että useita merkkejä tuli nähtyä ku skedekaupassa olin vuosia töissä, laajin ja parhaan hintalaatusuhteen omaava merkki on Burton/Gravis. ja jotku niistä repuista/laukuista on jopa ihan tyylikkään näköisiä.

hop!
olisiko kukaaan innostunut tilaamaan CRC:stä mun kanssa kimppaan laukkua?
sieltä sais nyt kremliniä 95e hintaan, ja nyt kun sieltä tilaa yli 150punnalla (noin 210e) niin eivät veloita mitään postikuluista. ilmotelkaa jos löytyy kiinnostusta.

edit: jaa, saavat lisää vasta 11.7, otetaan silloin recheck.

Mietin kans kysäistä muiden kiinnostusta kimppatilaukseen tuossa viikko-pari sitten, mutta tuoltahan on tuo peruspostituskin niin halpa, ettei sen säästö maksa sitä kimppatilauksen aiheuttamaa vaivaa.

Kannattanee kuitenkin tilata tuo Kremlin jo nyt, koska tuolla hinnalla varmaan menekkiä riittää.

ööööö

Matu taisi tuolla ekassa viestissä valitella selän hikoamista reppu selässä, ja näin kohtuullisen kokeneena asiasta voisin väittää ettei nuo isot koko selän peittävät lähettiveskat juuri pienennä hikilaikkuja paidan selkämyksessä.

Deuterilla on hyvä ja toimiva reppu fillaristille. mallia en muista, mutta partioaitassa kannattaa käydä hypistelemässä. Siinä on kanssa verkko selkää vastaan ja varsinanen tavaraosio selkeästi irti selästä. toimii.Saatanan ruma, mutta niin on lähettilaukutkin