Selkälaukkutriidi

vvaltsu - 19:00, 9.8.2020 » Nonni. Puranpa ajatukseni nyt tänne. Mulla on siis klassinen [BW jääkärireppu](https://www.varusteleka.fi/fi/product/bw-jaakarireppu-ylijaama/1014), minkä käyttäminen pyöräilevänä ihmisenä on alkanut ärsyttää, koska se reppu on kamalan leveä ja hiostava. Olen tykännyt siitä, että sivutaskuihin on voinut pistää kaiken pienen tauhkan ja päätaskussa on kulkenut sitten isommat asiat, kuten läppärilaukku ja kauppaostokset. Sekin on kova, että U-lukon voi pistää roikkumaan noista päätaskun sulkemisremmeistä. Haluaisin siis repun, joka on vähintään yhtä iso, mut vähän kapeampi, järkevämpi kantaa (ei hiosta, tukeva selässä, kumpaakaan näistä tuo jääkärireppu ei ole) ja mielellään niin, että U-lukon saisi ulkopuolelle kiinni. En haluaisi paskaista lukkoa heittää muiden tavaroiden sekaan sinne reppuun. Tähän asti speksiokuläärin alle ovat joutuneet seuraavat tuotteet: - Särmä Iso Rynnäkköreppu. Ois ainakin halpa, mut toi tacticool spec vituttaa ja en tiiä, onko tää oikeesti ees hyvä. Se pienempi on liian pieni. - Ortlieb Messenger-Bag. Oikeestaan ainut mikä tässä kiikastaa, on se, että ei oo muita kuin se yks valtava tasku ja se U-lukon paikka uupuu. Jos ostas tämmösen ja vyöholsterin lukolle ja kaikki ois OK? - Osprey Escapist 32. Tää on taas ehkä turhan high tech, toi paksu lantiovyö on todennäköisesti vain tiellä ja hiostaa. Monet noista sencksikkäistä lähettirepuista karkaa niin hintavaksi, että ei pysty. Esim. LBB Peloton ois speksin puolesta just eikä melkein, mut en mä kommuuttipyörärepusta maksa kunnon rinkan hintaa. Wat do?
Tuli ite mietittyä lbb peloton asphaltin hintaa pitkään. Jälkeenpäin tuntuu hölmöltä kun tajuaa miten paljon tuota käyttää ja on aivan timanttinen reppu. Menin tilaamaan viel vaimolle breakawayn ja on tykänny.

no niinkuin jäsen Sepsodus tossa haasteli niin tän voit unohtaa ihan alkuunsa kriteerinä. Toi Ospreyhän maksaa melkein saman kuin Peloton ainakin jos ei jää tulliin?

Ei toi Osprey oo ku satasen reppu, samoin Ortlieb. Peloton Asphalt varmaan kolmesataa, eikä noi alle kahdensadan tuppaa muutkaan lähtemään. Paitsi just nyt katoin että Blahol New Wave vois tikata kaikki tarvittavat boksit ja ei maksais ihan saatanasti. Plussaa noista kompressiohihnoista, tekee tommosen ison repun käyttämisestä arkihommissa huomattavasti kätevämpää. Hirveesti kiinnostais edelleen toi Ortliebin säkki kaikessa yksinkertaisuudessaan, en tiedä onko se lukon roikottaminen repussa loppujen lopuksi niin tärkeätä, mut ois kiva kyllä olla jotain renksuttimia siinä repun ulkopuolella jotain satunnaisia roudaushommia varten. Esim. pyörän kiekkoja ei vois kuljettaa mitenkään tolla Ortliebin repulla.

Hiostamisesta sen verran, että varmasti kaikki reput hiostaa, mutta näissä kaikissa katsomissani vaihtoehdoissa on edes jonkin verran yritetty panostaa tuuletukseen. Joko verkkoa tai sit tuuletuskanavia selkämyksessä, ehkä myös hihnoissa. Tuskin ne ihan yhdentekeviä on. Tossa BW jääkärirepussa ei ole yhtikäs mitään ventilaatiojuttuja selässä tai hihnoissa, ja sekös tympii.

Kyllähän se blaholi varmaan lähtis tulemaan jos olis sama tarve

Kyllä on.

Normipeloton posteineen 150e, mutta toki tulliriski jonkinmoinen, Blahol varmasti tältä osin parempi vaihtoehto. Ospreyn hinnat 120e tienoilla mitä katselin parit kaupat.

Ai että, Blahol kyllä kiinnostaa vielä enemmän, kun tajusin, että muutaman euron lisähintaan siitä saa semmoisen kunnon kasarivärioksennuksen. Kai se pitää semmoista ruveta suunnittelemaan.

Ei voi kyllä muuta sanoo ku blaholia suosittaa. Meillä on perheessä kaksi, kyllähän ne selässä hikoo ihan samalla tavalla kuin kaikki muutkin mutta erittäin jämy olemus ja lisähinnalla saa tosiaan kuosit ja vaikka mitatkin haluamikseen. Muutenkin asiakaspalvelu tuolla on erittäin kohdallaan ja jos tarvii kysyä jotain niin vastaavat kyllä varmasti.

vvaltsu - 8:14, 10.8.2020 » Hirveesti kiinnostais edelleen toi Ortliebin säkki kaikessa yksinkertaisuudessaan, en tiedä onko se lukon roikottaminen repussa loppujen lopuksi niin tärkeätä, mut ois kiva kyllä olla jotain renksuttimia siinä repun ulkopuolella jotain satunnaisia roudaushommia varten. Esim. pyörän kiekkoja ei vois kuljettaa mitenkään tolla Ortliebin repulla.
Yksittäinen kiekko menee viel helposti, kun pistää vaan rolltopin sulkuremmistä killumaan. Reppu pitää sen muodollaan sitten aika hyvin paikallaan. Pelkkiä kehiä saa kuskattua monta laittamalla ne repun hartioiden yli roikkumaan ja pysyvät siinä ihan jämäkästi. Tyhjän repun ja parin kuormaliinan kanssa saa myös isoja laatikoita kuskattua. Jos toi hajoais, niin en kyl uutta enää ostais. Hyvä ruokaostosten kuskaamiseen, muuten vähän puutteelliset ominaisuudet.
vvaltsu - 10:22, 10.8.2020 » Ai että, Blahol kyllä kiinnostaa vielä enemmän, kun tajusin, että muutaman euron lisähintaan siitä saa semmoisen kunnon kasarivärioksennuksen. Kai se pitää semmoista ruveta suunnittelemaan.
Blaholille (New Wave) ääni täältä. Tää on ollut päivittäisessä käytössä kohta neljä vuotta, eikä valittamista juuri löydy. Ehkä isoin ongelma on, että sivupaneelin verkkotaskut tulevat korkeammalle kuin kompressionauha. Eli jos lukkoa haluaa pitää siinä sivussa, kompressiota ei voi vetää täysille.

Painosta voi joku sanoa jotain, ite tykkää, että tavarat (lähinnä läppäri) pysyy varmasti kuivana.

http://www.mixedworks.com/en/backpacks/eagle.html

Jos ei tarvii jättimäistä reppua, niin mixedworks ollu kyllä erittäin hyvä.

Ämpyilin aikani ja tilasin Blahol New Waven. Tässä onkin jo sopivasti viikon sisään tullut monta tilannetta, että BW:n jääkärirepusta loppuu tila kesken. Tekis mieli kyllä ostaa joku toinenkin, vähän pienempi reppu kuten toi Särmän normikokoinen rynnäkköreppu jotain lyhyttä kaupunkitykittelyä varten. Toi BW:n reppu jää nyt vähän semmoseksi väliinputoajaksi, liian iso ollakseen näppärä esim. jotain kaupungilla ajelua ja parin kaljan roudaamista varten mutta ei siihen sit toisaalta mahdu kunnolla tavaraa. Eikä oo kunnon paikkaa mistä roikottaa JBL Clipiä, hmph.

vvaltsu - 18:04, 1.9.2020 » Ämpyilin aikani ja tilasin Blahol New Waven. Tässä onkin jo sopivasti viikon sisään tullut monta tilannetta, että BW:n jääkärirepusta loppuu tila kesken. Tekis mieli kyllä ostaa joku toinenkin, vähän pienempi reppu kuten toi Särmän normikokoinen rynnäkköreppu jotain lyhyttä kaupunkitykittelyä varten. Toi BW:n reppu jää nyt vähän semmoseksi väliinputoajaksi, liian iso ollakseen näppärä esim. jotain kaupungilla ajelua ja parin kaljan roudaamista varten mutta ei siihen sit toisaalta mahdu kunnolla tavaraa. Eikä oo kunnon paikkaa mistä roikottaa JBL Clipiä, hmph.
Myy BW jääkärireppu mulle. Mä voisin ottaa testiin.

Juuh ollaan taas jännän äärellä. Hakusessa 20-30L reppu, sais olla molle tms looppeja mistä ripustaa roinaa(erityisesti repun pohjassa), mieluusti vesitiivis ja pitäis olla kunnon lantiovyö. Tuli tossa vaellettua eka “kunnon” reissu ja totesin että 65 litrasen kanssa menee turhaa aikaa välppäämiseen, paljon kätevämpi olis ripustaa osa romuista ulkopuolelle ja mennä pienemmällä rinkalla. Savotan jääkäri M tikkais aika hyvi bokseja, mutten tiiä. Katotaan jos vielä olis jotain vaihtoehtoja, pienempi kiinnostaa. Tähän sitten vielä kaikki ergonomia yms kysymykset…

Mites tää, ei kyl taida olla mitään pohjamolleja ja lantiovyökin vähän luiru ehkä

Olen käyttänyt Rainsin Mountaineer-reppua arkihommissa niin satulan päällä kuin muutenkin. Aika jees reppu muutamine pikkutaskuineen, kiinnitysvöineen ja verkkoineen. Ainut huonompi toteutus on varsinaisen kuljetusosaston läppä, jonka sulkeutuu vetoketjulla. Käytännössä vetskari tekee kaksi 90-asteen mutkaa, mikä tarkoittaa sitä, että sulkeminen ei onnistu kuin kaksin käsin tai nostamalla reppu tasaiselle alustalle. Jos jostain suunnasta tulee vetoa eli reppu on vähääkään mutkalla, sulkeminen ei onnistu tai on ainakin “mikätässätaasjumittaasääh”-tyyppinen operaatio.

No, tänään sen fakin vetskari repesi juuri toisen mutkan kohdalta eli jippijaijei. Valmistaja on antanut tolle kahden vuoden takuun, joten jos jostain onnistun löytämään kuitin ja neuvottelemaan valmistajan kanssa vaihto-operaation, saanen sen taas käyttöön ehkä mahdollisesti joskus. Olen ostanut tuon viime vuonna Tallinnasta, joten tällä hetkellä ei marssiminen ostopaikkaankaan oikein onnistu.

Tämähän ei tietysti poista faktaa, että huomennakin pitäisi liikkua jonnekin ja reppu olisi ihan kiva siinä yhteydessä. Kävin siis hakemassa Ortliebin Velocityn, jossa on näköjään nykymuodossaan läppäritaskukin valmiina. Valitettavasti noita remmejä ja muita ulkopuoliseen kiinnitykseen siinä ei tietysti ole, mikä kättelyssä miinuksena. Hassua kyllä, toi tuntuu paljon isommalta kuin Rains, vaikka kumpikin on 23litraisia.

Viime aikoina hankintojen suhteen on nopeat liikkeet olleet päälinja, joten katsotaan jälkeenpäin oliko hutiostos.

Kirjotetaas tännekkin kun muistan. Blahol new wave koossa XL on ollu käytössä kuukauden. Huomattavasti kivempi kun aikasemmin kovalla käytöllä ollut 40 litranen sling bag. Pysyy hyvin selässä vaikka ois ihan täyteen pakattu ja pienemmällä kuormalla kompressiosträpit vetää tuon yllättävän pieneksi. Velcrolla sulkemisesta olin alussa mieltä mutta toimii tosi kivasti tosin ääntähän siitä lähtee kun aukasee.

Joku pieni vetskaritasku ois ollu kätevä pyytää sisäpuolelle että saa lompakon sinne mutta edessä olevaan a4 kokoseen vetskaritaskuun mahtuu ihan hyvin mun lompakko.

Semmonen hassu tuossa on että kun laittaa kompressiosträpit tiukalle ja läpän sulkee niin reunoista pilkistää pvc muovi eli vesi menee sisään (koon syytä. Pitäähän sen materiaalin jossain olla). Asettelemalla kankaan läpän alle saa vedenpitävästi kiinni mutta se vie tietenkin aikaa varsinkin jos monta kertaa päivässä pitää niin tehdä. Tuota saa taitettua kuitenkin niin että suuaukko osoittaa alas mutta se tietenkin syö tilaa. Voi tietenkin olla myös uutuuden karheutta ettei taitu vielä helposti ihan joku kohdasta.

Nämä on enemmän huomioita kuin miinuspisteitä ainakin omassa käytössä. Kysymyksiä saa esittää jos kyseinen isompi reppu kiinnostaa

Edit: edessä olevaan pikkutaskuun saa 8 eurolla heijastavan läpän joka on muuten 5/5

Ajatkos sä työkses vai mihin tarttet noin hervottoman kokoista reppua? :smiley: Ei oo nimittäin vielä tila loppunut kesken normikokoisestakaan New Wavesta, ja ruokaostoksilla täytettynä se painaakin jo ihan kiitettävästi.

Vähän on itteä “haitannut” se että ton käyttäminen on vähän hidasta. Pidän lukkoa siinä pienessä, just sopivasti Evo Minin levyisessä ulkopuolen taskussa, joka jää läpän alle. Aina pitää avata kaks klipsiä ja repiä velcro irti että pääsee lukkoon tai repun sisältöön käsiksi. Ja pitää säädellä noita kompressiohihnoja vähän sen mukaan miten on lastia. Se hinta on kai maksettava siitä, että käyttää noin tilavaa ja vedenpitävää reppua silloinkin, kun tilaa tai vedenpitävyyttä ei tarvitse. Ja onpahan lukko kuralta suojassa, mä jumitin yhen Bulldog Minin varmaan parissa viikossa kun se roikkui BW:n jääkärirepun hihnoista ja ei ollu lokaria. Voishan sitä lukkoa toki roikottaa niistä remmeistä silleen käppäsesti mutta ei huvita kun sille on niin hyvin tehty tasku.

Tällä hetkellä en aja työkseni mutta joulukuussa taas toivottavasti. Äkkiä tuo tulee täyteen kun käyn kerran viikossa tekemässä viikon ruokaostokset neljälle ja siihen vielä laatikollinen vaippoja tai vessapaperitalouspaperi kombo. Tänäänkin oli ihan kiva kun oli työkamat (vaatteet, turvakengät, työkalut ja eväät) mukana ja töistä tarttui vielä pöytäkone mukaan

edit: omien mittailujeni mukaan se normaalinkokoinen olis ollut liian pieni. Ideaali olis just välistä mutta mittojen muuttaminen joka suuntaan olis tehny laukusta kalliimman kun mitä tuo XL on. Kompressiosträpeillä tosiaan saa tuon tosi kätevän kokoiseksi arkikäytössä ja helposti isommaksi kun tarvitsee. Ja mitä tavaroiden painoon tulee niin harvoin kannan älyttömiä painoja. Yleensä vaan tavaroiden koko ja muoto on semmoinen että tilavuudesta on hyötyä.

edit2: ite pidän lukkoa siinä verkkotaskussa sivulla. Yllän siihen vaikka reppu on selässä

Onko jengi tilaillu laukkuka Mission Workshopilta ja maksellu tulleja/alveja etukäteen sivujen kautta? Onko tullut vielä lisää ylimääräisiä kuluja? Sivulla lupaillaa “All applicable duties, taxes and fees are included in the total amount of your order. We guarantee you will not be required to pay any additional cost on delivery” mutta jos laskee tullin sivuilla hintaa on se aivan eri luokkaa.

Viiksimies - 20:39, 25.11.2020 » Onko jengi tilaillu laukkuka Mission Workshopilta ja maksellu tulleja/alveja etukäteen sivujen kautta? Onko tullut vielä lisää ylimääräisiä kuluja? Sivulla lupaillaa "All applicable duties, taxes and fees are included in the total amount of your order. We guarantee you will not be required to pay any additional cost on delivery" mutta jos laskee tullin sivuilla hintaa on se aivan eri luokkaa.
Yhdysvalloista tuotuihin laukkuihinhan on muuten alettu 10.11. alkaen soveltaa 25% lisätullia. Saattaa tulla repulle hintaa.