Projekti: Kaks9

No nyt on tyhmäkin vähän viisaampi taas kerran. Ihan mielenkiinnosta kysyin, koska tollaseen en olluti ikinä törmännyt. Ei siinä mitään, hieno rojektihan se tämäkin.
Miten leveä toi 2.2 mountain king oikeasti on?

Vanhakin voi oppia uutta:)
Runojen tekememinen kiinnostaa ihan noin niinkun teoriassa. Kai sitä vois oppia mitä tahansa, mutta näin kerrostalossa asuvana ei oo tiloja/välineitä juottamiseen. Kaiken muun nyt tosiaan tekee vaikka keittiössä niinku asb ylempänä mainitsikin. Varmaan kyllä siistä hommaa kun siihen pääsee oikeesti kiinnni.

Peukku hyvistä kuvistakin vielä. Onko nää uudet otettu jossain studiossa ja/tai millä kalustolla?

Rumu - 6:58, 11.11.2012 »

Runojen tekememinen kiinnostaa ihan noin niinkun teoriassa. Kai sitä vois oppia mitä tahansa, mutta näin kerrostalossa asuvana ei oo tiloja/välineitä juottamiseen. Kaiken muun nyt tosiaan tekee vaikka keittiössä niinku asb ylempänä mainitsikin. Varmaan kyllä siistä hommaa kun siihen pääsee oikeesti kiinnni.

nyt ollaan asian ytimessä. eli et runoilijat juottaa itseään keittiössä. vai häh? :)

Joo, mäkin oon joskus kirjottanut muutaman runon. Ihan hauskaa hommaa. Mutta, takaisin projektiin.

Rumu - 15:27, 9.11.2012 » Onko tässä muuten 120 vai 135mm perä? Puhuit levyjarru korvakkeen juottamisesta myös taakse, eli sinkulako tästä on tulossa, mutta jos perä on 120mm, niin kuinka tämä tapahtuu? Eikö noi levyjarru-vapaaratas navat ole 135mm leveitä? Kertokaa tyhmälle.
Perä on tässä siis 120mm, koska oli 120mm:n levari/vapari-napa valmiina eikä tähän ole tarkoitus sen enempää vaihteita laittaa. Fiksinä on tarkoitus ajella, mutta halusin myös mahdollisuuden muuttaa tämän tarvittaessa sinkulaksi.
Rumu - 6:58, 11.11.2012 » ...Miten leveä toi 2.2 mountain king oikeasti on?... Peukku hyvistä kuvistakin vielä. Onko nää uudet otettu jossain studiossa ja/tai millä kalustolla?
Mountain kingien leveys huitelee jossain 50mm:n tienoilla vanteen sisäleveyden ollessa 19mm. Kuvat on otettu olohuone"studiossa", ei siis mitään ihmeellistä. Kamerana edelleen känönin 500d.

Sain kiekot vihdoin kasaan ja tuli myös juotettua uusi ohjainkannatin. Maalia ei vieläkään ole pinnassa mutta rungon saumat on kyllä jo hiottu smuuuuteiksi.
https://dl.dropbox.com/u/31410179/29er/IMG_8526.jpg

https://dl.dropbox.com/u/31410179/29er/IMG_8528.jpg

https://dl.dropbox.com/u/31410179/29er/IMG_8539.jpg

MAHTIstemmi!

29er ja näkymätön jarru.

Pro meininki…
https://dl.dropbox.com/u/31410179/29er/IMG_8591.jpg

Levyjarrukorvakejigi on valmiina, kunhan vaan ehtisi käyttämään sitä. Sitten olisikin edessä värin valinta ja maalaus.

HOIL - 23:47, 2.12.2012 » MAHTIstemmi!
Mulla on Bontragerin stemmi, jossa pultti on tuollai sivussa ja sen ainoa mainittava vika on, että kiristettäessä se vetää stemmiä oikealle. Vähän vittumainen ominaisuus, mutta onneksi se haittaa vaan säätäessä.

voi olla asb. ennoo koskaan speksannu tommosta stemiä nii eikai se auto kun uskoa. pointti oli et ihan vietävän komee stemi!

Konga. normi ehotus pelkästä lakkauksesta. pähee runko noinki. jos maestron mielestä saumat on tarpeeks kauniit nii ehottomasti pelkkä lakkaus.

edit: nojoo onhan toho korrosio jo vähä purassu jossen ihan väärin nää (littlebit blörri foto). eikä tuo uusiokäyttöputken komeus oo ihan uuden tasolla. mut rossarithan on yleesä kurasia/rapasia.

asb - 21:06, 5.12.2012 »
HOIL - 23:47, 2.12.2012 » MAHTIstemmi!
Mulla on Bontragerin stemmi, jossa pultti on tuollai sivussa ja sen ainoa mainittava vika on, että kiristettäessä se vetää stemmiä oikealle. Vähän vittumainen ominaisuus, mutta onneksi se haittaa vaan säätäessä.
Samaa tuo minun kannatin tekee, eli hieman vetää oikealle.
HOIL - 23:26, 5.12.2012 » ..normi ehotus pelkästä lakkauksesta. pähee runko noinki. jos maestron mielestä saumat on tarpeeks kauniit nii ehottomasti pelkkä lakkaus.
Saumat on joo kyllä siistit ja raaka teräs tyylikästä mutta kyllähän tuo maalauksella muuttuu huomattavasti viimeistellymmän näköiseksi.

Mikäs on muuten tulevan vuoden the väri noissa tventinainereissa? Jotain överineonväriä pintaan vai?

Mitä noita nyt nähnyt, niin oransseja tai mustia ovat olleet.

via Trendi

Nikkelit väliin ja anodisointi. Siinä olis sitä jotain.

^viittaat siis johonkin supernopeaan ruostutukseen vai millais?

Zigura - 13:35, 6.12.2012 » oransseja tai mustia ovat olleet.
Mettäpyörä saa erottua ympäristöstään, oranssia laittaisin.

Oranssi saattaisi olla ehkä vähän tylsä valinta tähän.

Perjantaina tuli juoteltua vihdoin levyjarrun korvakkeet tuohon keulaan, joten alkaa niiltäkin osin olemaan valmista.

Noista kingeistä menee muuten kuvio pirun helposti tukkoon hiemankin pehmeämmässä lumessa ja on siten todella liukkaat. Onko suositella jotain parempaa kumia talvikäyttöön, jolla pärjäisi vielä sitten ensi kesänäkin? Leveyttä saisi olla myös hieman, tai no aika paljonkin enemmän kuin noissa kingeissä. Mittailin hieman lisää tuota peräpäätä ja tulin siihen lopputulemaan, että noin 68mm:n kumi mahtuisi vielä pyörimään.

MAxxis Ardent.

Ardent kyllä toimii kokolailla hyvin monenlaisessa maastossa, lumessakin. 2.4 Ardent on n. 60mm leveä jos kehä on about normaalilevyinen (n. 25-28mm) ja ottaisin kyllä tuon leveämmän version ko. kumista. Vaikka kuvio sinänsä on sama kuin kapeammassa, niin se on 2.4:ssä kuitenkin korkeampi. Hans Dampf saattaisi toimia myös mutta omakohtaista kokemusta ei ole. Jos 68mm kumi mahtuu niin silloinhan tuohon menee käytännössä mikä vaan kutakuinkin millä kehällä tahansa. Ok, Knard ei mutta eipä niitä mistään vielä saakkaan.

Siinä leveämmässä on myös yhdet lisänappulat vrt. kapeampaan. Saattaa poistaa sen lievän äkkijyrkän lipsumisen esim. märillä kallioilla. Tai siis, kumi pitää helvetin hyvin, mutta sitten pito loppuu varoittamatta.

Sulla taitaa olla nuo vanhat kunkut, joissa on kolmion malliset nappulat. Mountain King kakkosessa kuvio on vähän harvempaa ja nappulat isompia, en vielä hirveästi ole lumella kerinnyt noilla ajella, mutta tuntuis ihan kelvollisilta. Näitä saa kanssa 2,4" koossa, joskin se on vähän 2,4" Ardenttia kaposempi.

Ja mitä väriin tulee: älä maalaa!

Kiitos, Hans Dampfia ja Ardenttia näyttäisi saavan samaan melko edulliseen hintaan mm. Saksanmaalta, joten pitääpä katsastaa josko näistä olisi seuraaviksi gummeiksi.

Väriksi “gunmetal” ja kullanväriset teippaukset/detaljit?

Jos taakke mahtuu 68mm kumi, niin 2.4" exo Ardent väärinpäin olis mun ykkösvalinta talvipoluille. Eteen vaikka se HansDumpf.