Projekti: Kaks9

Uutta projektia tulille.

29er on kuumotellut jo pidemmän aikaa, eikä asiaa auta yhtään foorumilla esillä olleet hienot isorenkaiset maasturit eikä myöskään CX/Monstercross/29er/Fat Bike-arvostus/speksaus/väittelylanka. Ja koska rahatilanne on mitä on, ei uuden rungon hankkiminen tullut kuuloonkaan. Viikonloppuna sitten löytyi aikaa juotella kasaan ehta 29runko, kun ei tuon Rata-pyörän kuvaamisesta tullut mitään. Putkina käytin sopivasti vanhaa ja uutta, osa on hi-teniä ja osa cromoa. Keulan tein vanhasta joustokeulasta modaamalla ja se tulee vaihtumaan heti kun saan käsiini uuden keulan. Muutenkin kiinni olevat osat on tallin nurkista haalittuja, ainoastaan kumit on hankittu tätä projektia varten uusina. Kiekot tulee vaihtumaan kokonaan toisiin. Eteen tulee levyjarru, ja harkinnassa on myös taakse levyjarrun laittaminen. Saumat on melko pitkälti vielä hiomatta. Takahaarukanpäät on toteutettu liukuvana (sliding dropout). Satulaputken kulma on 73°, emäputki on 71° ja bb droppia 60mm. Standover korkeus siinä hieman alta 80cm.

Koitan lisäillä huomenna hieman parempia kuvia ja hieman yksityiskohtia.

Huhuhuhuhuhuhuuu että näyttää taas herkulliselta! Tee siitä n. 18" ja myy mulle sit kun et enää tarvii. :slight_smile:

Tee mullekkin yks tällanen…no joo mutta siis ei paha kyllä…ajaisin! Joko oot kovasti antanu runtua? Millanen on kovemmassa ajossa?

Saakki - 21:55, 1.10.2012 » Tee mullekkin yks tällanen..no joo mutta siis ei paha kyllä..ajaisin! Joko oot kovasti antanu runtua? Millanen on kovemmassa ajossa?
Illan jo hämärtyessä tuli tuossa heitettyä hieman lenkkiä ja täytyy sanoa, että aivan mahtava ajettava. Satula vielä hieman turhan korkealla noissa kuvissa. Huomenna olisi tarkoitus käydä hieman polkuja kiertelemässä, jos vaan säät antaa myöten. Välitykset vähän turhan kovat rankempaan maastoon (38x18).
Konga - 22:08, 1.10.2012 »
Saakki - 21:55, 1.10.2012 » Tee mullekkin yks tällanen..no joo mutta siis ei paha kyllä..ajaisin! Joko oot kovasti antanu runtua? Millanen on kovemmassa ajossa?
Illan jo hämärtyessä tuli tuossa heitettyä hieman lenkkiä ja täytyy sanoa, että aivan mahtava ajettava. Satula vielä hieman turhan korkealla noissa kuvissa. Huomenna olisi tarkoitus käydä hieman polkuja kiertelemässä, jos vaan säät antaa myöten. Välitykset vähän turhan kovat rankempaan maastoon (38x18).
Nice..kuulostaa kyllä hyvälle. Meitsi tarvii jotain tällasta kans.

aijai, tää on ns. ihavitukova. miltä tuntuu maastossa tollanen satulatolpparatkasu?

No voi ny helvetti että tää on hieno! En ehkä voi vastustaa jos paat tän joskus myyntiin.

…paljonko keulassa on rakea? Näyttää vähän jyrkältä ja paljonko on keulan pituus?
äh, sisälukutaito

Ei malta oottaa lisäkuvia. Erityisesti dropoutit kiinnostelee.

Mun mielestä ei saumoja hiota…

Aamupäivällä tuli kierreltyä ja testailtua pyörää muutama tunti erilaisissa maastoissa. Aivan mahtavaa ajaa kaksysillä kun on tottunut ajelemaan viime aikoina kapeilla kumeilla lähinnä asvaltilla, hiekkateitä ja vähänkin isompia kuoppia vältellen. Välitys tosin oli hieman raskaan puoleinen metsään, ja kävinkin hakemassa jo toiset kammet ja pienemmän eturattaan testiin.

Emäputken kulman tuolla aloitusviestissä kerroinkin. Keula on 468mm a-c ja rakea 45mm.

Ja nyt niitä luvattuja kuvia lisää.

Takahaarukanpäät, vai mitkä liukudropit nää nyt onkaan, tuli työstettyä käsipelillä.
https://dl.dropbox.com/u/31410179/29er/IMG_8050.jpg

Hieman valoisampi kuva koko pyörästä.
https://dl.dropbox.com/u/31410179/29er/IMG_8117.jpg

https://dl.dropbox.com/u/31410179/29er/IMG_8103.jpg

https://dl.dropbox.com/u/31410179/29er/IMG_8128.jpg

Taakse mahtuisi vielä hieman leveämpikin kumi kuin tuo 2.2.
https://dl.dropbox.com/u/31410179/29er/IMG_8100.jpg

Takahaarukanpäät. Nuo irtodropit pitää vielä työstää alumiinista hieman siistimmin.
https://dl.dropbox.com/u/31410179/29er/IMG_8095.jpg

https://dl.dropbox.com/u/31410179/29er/IMG_8131-2.jpg

Onhan noi saumat kyllä aika rökäleiset, että kyllä ne nyt viilan alle joutuu. Pitää vielä harjoitella tota siistimmän sauman tekoa.
https://dl.dropbox.com/u/31410179/29er/IMG_8110.jpg

Ei kellään sattuisi olemaan ylimääräisiä GXP keskiölle sopivia kampia, mulla on nimittäin yksi GXP keskiö käyttämättömänä ja tekisi mieli laittaa tähän pyörään kiinni? Uusia kampia ei viitsisi ostaa.

Ei voi kun tykätä!
Millä kameralla kuvat otettu?

Hieno! mutta satula näyttää olevan kovin edessä. Vai hämääkö kuvakulma(t) vaan?

Kuvat on otettu 500D:llä ja 50mm kiinteällä.

Voi toi satulan ruma muoto ja kuvakulmakin hieman hämätä, että näyttää olevan edempänä kuin oikeasti onkaan. Myös se, että satula on suoraan tolpan päässä, voi korostaa tuota… Toisaalta en kuitenkaan sano, että se nyt tuossakaan kohdassa olisi vielä täydellisesti. Pitää jatkaa ajamista ja testailua, niin eiköhän ne oikeat säädöt lopulta löydy.

Mulla olis ylimääräisenä kohtuuhinnalla mustat 165 mm pitkät GXP-maantiekompaktit (BCD 110) ja niihin sopiva leveälle ketjulle tarkoitettu 36-piikkinen ratas. 165 tosin on kyllä varsin lyhyt maastorunttaukseen, parempi fiilis varmaan ajaa pidemmillä, enkä ole pohtinut ketjulinjaa.

Kädenjälki sen kuin paranee. Tuntuu, että jäbä heittää noita runkoja kasaan nonchalant’tisti ja aina tulee komeaa :slight_smile:

Mikä toi satulan kangaslärpäke on? Pesuohjeet?

Kiitti Kare mutta taitaa olla vähän lyhyet kammet.

Satulassa on joo joku ihme lappuhärpäke, jossa lukee vaan ton satulan merkki. Pitäis leikata poies. Satula on muuten sama joka oli mun KONGA\\ Trackissa ja aiheutti traumoja monelle, erityisesti RTZ:lle.

Tää runko/pyörä tuli laitettua kasaan todella nopealla aikataululla. Viime viikolla keskiviikkona piirtelin koneella rungon lopullisen geon, torstaina kävin koululla tulostamassa 1:1 ja lauantaina sekä sunnuntaina juottelin kasaan.

Mahtuisko Knardit?
Hyvält näyttää (taas).

Ei menis Knardit, piti ihan käydä mittaamassa. Joku 2.5" menis vielä kylläkin.

Ei mitään sittenkään…

Voe helvetti! Mä en kestä kui siisti tää on.