Navat

Mikäs napa ja haarukka on kyseessä? Ihmetyttää, kuka hiton uuvatti tekisi 9/135 mm navan.

Pulma voi olla ihan iisisti ratkottavissa, mutta kyllähän noita suoraan sopiviakin napoja on tarjolla.

Uuvatti on Q-Lite ja uuvatti näyttää olevan Jeff Jones myös.

Minäkin ajattelin, että ei kai nuo muut kuin Jones olisi 9 mm akselilla, mutta näin tällä kertaa.

E. kuulisin mielelläni yksinkertaisen ratkaisun avaimet.

Kymppimilliseen putkeen yhdeksän millin reikä ja poikki.

Vaihtoehto 2: puolen millin metallilevystä shimmi väliin. Voi olla vaikka pisaramaisesti taivutettu, koska haarukanpäät ovat avonaiset.

Mahdollinen vaihtoehto 3: mahtaisko tuosta lähteä päädyt pois helposti? Meinaan sentyyppisen navan voi myös konvertoida 10 mm läpiakselille poraamalla hatut auki.

Kiitos. Kaksi ensimmäistä on helposti toteutettavissa. Lähinnä kysyin kokemuksia näistä ja ilmeisesti ovat ihan toimivia vaihtoehtoja.

Päätykupit lähtee irti helposti, mutta ovat malliltaan sellaiset, että pitää tutkia jääkö materiaalia, jos poraa 10 mm reiät.

Alkoi kyllästyttämään seinällä roikkuvat rungot, jotka eivät kelvanneet kenellekään. Siitä se sitten lähti haarukoita mittailemalla semi-fat-projekti.

Laakereiden sisähalkaisija jos on 17 mm - kuten saattaa ollakin - jää matskua porailun jälkeenkin hyvin. Mutta kantsii tosiaan katsoa ja mitata ensin.

Lumikko - 10:47, 13.1.2017 » Miten paljon ne levyt on sun nykyisissä kiekoissa eri tavalla, onko shimmauksessa vikana spacerien porrasväli vai säätövara muuten?
Nyt on millin prikat ja pitäis olla 0.7 tai puolen millin. Joka tapauksessa rasittavaa säätöä. Vannejarruilla tätä ei tarvis murehtia, mutta vanteen leveys pitäis olla sama!
accro - 6:54, 17.1.2017 » Nyt on millin prikat ja pitäis olla 0.7 tai puolen millin.
[Syntace disc shim](https://www.bike24.com/p226069.html) Tarkkuus riittänee.

^Kiitos.

Mutta on se nyt kumma ettei valmistajat saa levyä samalle kohdalle.

Mulla on krossarissa kahdet kiekot myös, dt swiss ja hopen navoilla. Yksi disc shim piti laittaa hopejen ja levyjen väliin niin toimivat hinkkaamatta molemmat kiekot.

Lumikko - 22:46, 16.1.2017 » Ihmetyttää, kuka hiton uuvatti tekisi 9/135 mm navan.
Tekihän joku [9x141](http://reviews.mtbr.com/marin-pine-mountain-1-and-new-141x9mm-boost-qr-standard) takanavankin D:

mites joku oli konvertoinut hopen levarietunavan taaks iso6 rattaalle? Tais olla jossain sebussa kiinni ellen väärin muista. Kiinnostelis kasailla iso6 kiekot kun on jo jonkinaikaa pitänyt semmoset hommailla :smiley:

IhanaTaina - 15:38, 26.1.2017 » mites joku oli konvertoinut hopen levarietunavan taaks iso6 rattaalle? Tais olla jossain sebussa kiinni ellen väärin muista. Kiinnostelis kasailla iso6 kiekot kun on jo jonkinaikaa pitänyt semmoset hommailla :D
onko jokin erityinen syy miksi hopelaiset konvertoituna kun valmiitakin ratkaisuja olisi?

^koska se on kaunista?

ja kun on houppilaiset alla niin nopeuden ja smoothiuden tunne ei ole pelkkä harhavaihtoehtoinen totuus :wink:

joo hopen konvertointi on vähän kuin leegoilla leikkisi jos aluslevyspeissaus kelpaa ja löytää sopivaa M10x1 kierretankoa jostain.

e: dishaushommia kannattaa ainakin katsoa kun tietää haluamansa ketjulinjan ettei vaan menis vähän liian killiin.

no siis tarkistan vain että turussa ollaan tietoisia siitä ettei enää vuosiin ole tarvinnut konvertoida mitään paitsi halutessaan.

Juu dishausta mietin että pitää sitten ottaa omat misurat ja tutkiskella. Hopet koska best.

White Industries näköjään antaa vain 60 päivän takuun napojensa laakereille. Nyt havaittavissa pientä pykällystä jo alle 100km ajossa, mitähän noi on oikein ajatelleet laakereita valitessaan?

“Bearings are the exception and are warranted for 60 days from the date of purchase. With proper maintenance bearings should last much longer.”

Laitoin kyselyä asiakaspalveluun, ootellaan mitä vastaavat.

Tuli tällainen vastaus…en tiedä itekäkö vai nauraa, joten molemmat!

“Bearings: We use Enduro Abec 5 bearings. The seals are lighter weight seals so they roll faster and smoother, but it is true that they are more susceptible to contamination with exposure to water. You can put a heavy coat of grease on the outside of the bearing to help protect them. We are exploring a new bearing that hasn’t been released as of yet, but uses a light seal on the inboard side and a heavier protective seal for the outboard side. If you wanted to replace the bearings, you would need three 6902 bearings and two 6802 bearings for a Shimano freehub body. You will notice that there is one 3802W bearing, but that is the same as the more common 6802 which requires two running side by side.”

Mikä napamalli?

T11, mut tuskin on paremmat laakerit muissakaan malleissa viestin rivien välistä arvellen.