Navat

Huvittais ehkä tehdä vähän kiekkoja, ja ajattelin alkaa tollasista Michen navoista (kun kammetkin on samaa sarjaa).

Niin mitenkähän kun esim. Wigglellä on Michen napoja, niin kuuluuko takanapaan carrier vai pitääkö se hankkia erikseen?

Ja onks noissa Michen navoissa joku ihme kierre johon ei saa tavallista ratasta kiinni? Meneeks siis hankalaks jos tarttee lisää rattaita/lukkorenkaita yms?

Toinen vaihtoehto olis ostaa vanhat kunnon Formulat/System Exät tai vastaavat, jotka olis vähän huokeemmat, mutta kun ei nuo Michetkään paljoo enempää maksais, ni kannattaako satsata pari kybää enemmän? Vai olisko jotain muita kohtuuhintasia napoja joille kannattais rakentaa? Mavic Open Pro olis varmaan sitten vanne.

Joo, ja Open Prothan on aika matalaprofiiliset, ni tuleeks kiekoista huterat tai muuten vammaisen näköiset tai onko hankalaa löytää sopivia pinnoja, jos ostaiskin matalalaippaiset Michet, vai pitääks ottaa suosiolla ne perus korkealaippaiset?

thänks in advaance ja sitä rataa

Michen Pr1mato navoista on jauhettu täällä jo ihan riittävästi mutta rattaan kierteet on standardit (ISO-mikälie), lukkorenkaan kierteet sen sijaan ovat ‘Italialaiset’ (ns. Campagnolo-kierteet) mutta lukkorengas tulee aina takanavan mukana. Niitä voi myös ostaa muutamalla Eurolla erikseen jos on tarvis.

Carrier taas ei tule navan mukana, sen sijaan Michen takarattaita voi ostaa sekä carrierin kanssa että ilman. Joku oli muistaakseni ostanut jostain (probikekit?) pelkän rattaan mutta saanut paketissa mukana myös sen carrierin kaupan päälle.

Kukaan tuskin osaa sanoa onko Formuloiden yms. ja Michejen välillä mitään todellista laadullista tai kestävyys eroa mutta IMHO Michet on paremmin viimeistellyt ja näyttävät muutenkin paljon nätimmiltä, as if sillä nyt olisi mitään merkitystä kenellekkään.

Ja ei tule “huterat” kiekot jos ne osaa ylipäätään kasata oikein, pinnoja löytyy kyllä jne.

Michet on myös Italiassa tehdyt (vai ovatko todellisuudessa?), Formulat yms. taas Taiwanissa, tai ehkä jopa Kiinassa.

Michen carrier tulee yleensä rattaan mukana, ei navan. Joskus rattaita myydään ilman carrieriakin, mut yleensä ei.

Michen napojen kierteytetyn kohdan halkaisija on 0,08mm suurempi kuin muiden napojen yleensä. Eli Michen ratas istuu muihin napoihin vähän löysästi, ja muut rattaat istuu Michen napaan tiukasti. Käytännössä ihmiset on käyttäneet Michen rattaita muissakin navoissa ilman ongelmia, ja vielä vähemmän ongelmia on varmaan käyttää Michen navassa muuta ratasta. Lukkorengas on italo, mutta sellainen tuleekin navan mukana.

Itse en osaa sanoa kummat ostaisin, Miche vai Formula. Michessä varmaan vähän paremmat ensiasennuslaakerit. Menee melkein makuasioiksi.

Open pro on erittäin hyvä vanne eikä todellakaan mitenkään hutera. Deep-V’s are so last season. Matalat vanteet on se juttu. Kevyet mutta kestävät. Ei oo vaikee löytää pinnoja Open prohon ja matalaan Micheen, koska nykyiset maantienavathan on matalalaippaisia. Sensijaan matalalaippaisia Michejä on ollut yllättävän harvassa paikassa oikeasti saatavana, ne on ollut korkeita kaikki.

kyttyra - 7:46, 16.6.2009 » Ja onks noissa Michen navoissa joku ihme kierre johon ei saa tavallista ratasta kiinni?
Ikinä mitään Michen napoja ollut, mutta eiks se mee niin, että rattaan kierre on se brittistandardi, mutta lukkorenkaan kierre on joku italialainen.

carrier ei tule mukana.

rattaan kierteet on “normaalit” eli yleisimmät rattaat käy kyllä.

lukkorenkaan kierteissä on eroja, kaikkien valmistajien mallit ei käy ristiin. mutta semmoinen tulee Michen navan mukana joten no worries.

OpenProt kestää kyllä. Tai no riippuu toki miten ne rakennat, miten niillä ajat ja paljonko painat, mutta ei pitäisi olla ongelmia. ja on ne myös tyylikkään näköiset.

On-One navat on kans hinta/laatu-suhteeltaan hyviä ja värivaihtoehtoja on edes hieman enemmän, mikäli sillä on mitään merkitystä.

Joku muu saa sanoa että Suzuen jne navat on myös ok, itselläni ei ole kokemusta joten olen niistä hiljaa.

edit: jaaha, jätkät oli nopeempia.

^ Joo mutta Open Prot on kyllä aika tylsä valinta kehiksi, vähän kuin vetäisi varman päälle ja ostaisi Volvon. :wink:

H+Sonit on kai nykyään/edelleen muotia…

Michen rattaankierre JA lukkorenkaan kierre on italialainen. Tosin italialaiseen rattaankierteeseen menee ISO-rataskin, vaikka se on siihen 0.08mm liian pieni.

^^^ Suzuen Economyt on ilmeisesti aika paskat, tai näin täällä on kerrottu, sen sijaan Suzue ProMaxit rokkaa.

kyttyra - 7:54, 16.6.2009 » Joo, ja Open Prothan on aika matalaprofiiliset, ni tuleeks kiekoista huterat tai muuten vammaisen näköiset tai onko hankalaa löytää sopivia pinnoja, jos ostaiskin matalalaippaiset Michet, vai pitääks ottaa suosiolla ne perus korkealaippaiset? thänks in advaance ja sitä rataa
Crow's foot tai snowflake -pinnaus. Tai sit tinaat pinnat yhteen ;)

Kuten jo todettiin, matalalaippaiset navat ja matalat kehät ei ole yhdistelmänä mitenkään huonot kunhan kiekot on kasattu kunnolla.

Näyttääkin vielä ‘klassiselta’ ja tyylikkäältä.

Juu suzuen economyt kannattaa jättää väliin, trust me :smiley:

Itse juurikin noiden suzuen napojen takia ajattelin ruveta uusia kiekkoja itse kasailemaan ja noi michet tai pro maxit tulee navoiksi mitä luultavammin.

Ja open pro:sta ei sit olekkaan mitään huonoa sanottavaa ainakaan näin perusajossa +80kg kuskilta.

Uskokaa jo, alle 45 milliä korkean kehän kanssa ei kannata tulla huutelemaan.

Riittääkö jos on tasan 45mm? Ja täyttä carboniittia.

^^ :smiley:
Täydellisen turha postaus <3

Mulla on korkealaippaiset Michet OpenProihin puolattuina DT:n revolutioneilla ja alunipoilla. On kevyt ja jäykkä paketti.

Toisessa on H+Sonit ja matalaippaiset Michet puolattuina DT:n championeilla. Ei noissa jäykkyydessä eroa ole, ainoastaan painossa se about 350-400g. Molemmat on 3-ristiin puolauksella ja samoista käsistä, eli siinä ei eroa pitäisi syntyä.

Michen navat on mun mielestä hintalaatusuhteeltaan selkeästi parhaat. Ainut miinus on, että pultit näyttävät ruostuvan märässä. Jos noita napoja pitää joskus alkaa upgreidaamaan, niin sitten siirryn suoraan Phileihin.

Jussin kehä on täysin hyväksytyissä rajoissa.

Ettei tämä nyt menis ihan turhaksi, niin todetaan nyt vielä: micheillä ja open prolla ei voi mennä pahasti mönkään. Kuskissa vika jos menee.

Selvenee, kiitti vaan.

Yks juttu vielä, varmaan noita korkealaippainen Miche/Open Pro -kiekkoja on Suomi väärällään, joten minkä mittaiset pinnat pitäis ostaa? En haluu alkaa arpoo laskureilla. Ja mitkä pinnat (ja nippelit, jos tolla ny on välii)on hyvii? Toistaiseks mun kaikki kolme kasattua kiekkoa on tehty ns. budjettiosista, eli ei oo toellakaan ollut mitään ohennettuja pinnoja…

292mm menee eteen ja taakse 3-ristiin puolauksella.
Jos haluat vähän keveempää niin laitat DT competitionit ja jos haluat keventää vielä lisää, niin sitten revolutionit ja alunipat. Jos painolla ei ole niinkään väliä, niin sitten vaan DT:n championit pinnoiksi. Niitä saakin jokaisesta pyöräkaupasta suoraan hyllystä, kun noiden ohennettujen kanssa sattaa olla vähän nihkeempää. Toki tuossa kombossa on se hyvä puoli, että kaikki pinnat on samanmittaisia, joten itse ainakin tilasin 72:n pinnan laatikon, mistä jäi sitten 8 pinnaa yli.

Tuo meikäläisen Miche,OpenPro,Revo -kiekkoparin paino on alle 1850g (sis. vannenauhat ja lukkorenkaan), mikä on jo todella kepee ratakiekkopari.

vetäisisin hatusta: 3-ristiin 290mm ja radiaali 272mm, mut kannattaa varmistaa ennen kuin tilaat :slight_smile:

Sit vielä. Onks joku perusvarma paikka mistä kandee tilata noita vanteita pinnoja ja nippeleitä. Wigglessä näytti olevan vähän nihkeesti tarvittavaa tavaraa saatavilla.