Aheadsetin tähtimutterin asennus emäputkeen?


…on puhunut, muut VAIETKAA!

…pelkästään kevennyssyistäkö ajelette ilman stemin korkkia?

^ ilman korkkia, pulttia JA käpyä. painonsäästö on huomattava.

^Ja ilmanvastus pienenee.

Mites ratkaisuna headlock ja KEIRINJARRU!?

Ei sitä nyt oikeasti kannata pois heittää, sille ei vaan ole muuta käyttöä kuin se välyksen säätö. Ja jos keventää haluaa, niin topcappiä saa hiilikuituisena ja titaanipulteilla.

^^ ilmanvastus on myös erittäin hyvä pointti.

Ns. Keirin -jarrua sen sijaan ei saa (ainakaan ilman isoja modifikaatioita) kiinni kumpaankaan Gangstan keulan malliin. Kuten ei myöskään mihinkään kuitukeulaan, vaikka joku tätä aina välillä ehdotteleekin kun ratapyörään pitäisi jostain syystä saada jarru kiinni.

jussi - 16:05, 14.6.2011 » Ns. Keirin -jarrua sen sijaan ei saa (ainakaan ilman isoja modifikaatioita) kiinni kumpaankaan Gangstan keulan malliin.
Haistan markkinaraon: keirinjarruja triketiträkkeihin!

Tähän ehkä liityen kysymys asiantuntijoille:
Kaupunkipyöränäni on 3-vaihteinen Monark vuodelta 1963. Ohjaustanko heilui, ja aloin kiristämään sitä. Ei onnistunut. Aukaisin ruuvia, että näkisin missä on ongelma. Nyt ruuvi pyörii vapaasti, ei mene jengoille eikä nouse ylös. Mitä olis järkevää tehdä. Haluaisin säilyttää ulkoasun vanhana, mutta tärkeintä on toimivuus ei museaalinen arvo.
http://raimos.kuvat.fi/kuvat/IMG_6100P.jpg

kuva1
Jostain syystä kuva jäi pois edellisestä, toivottavasti tulee tähän.
Ps Sturmey-Archerin 3-vaihteisen vian etsintä ja korjaaminen oli kivaa ja palkitsevaa! 40 vuotias toimii nyt kuin uusi.

^^ Mahtaisikohan pultti olla irronnut alhaalla olevasta kiilasta. Tällöin ratkaisuna on vetää todennäköisesti kiinni ruostunut tai muutoin jumissa oleva stemmi ulos, ottaa irtonaiseksi jäänyt kiila ulos, kiertää pulttia hieman kiilan sisään kierteilleen, asentaa stemmi kaulaputkeen ja kiristää. Kuva ja Sheldonin selitys varmaan avannee asiaa paremmin.

Vitulla päähän, mielestäni aika hellävaraisesti kiristin pinkkaa ja kappas vaan, oli tullu kävystä napa ylös. Taidanpa jo tänään hakea uuden kävyn ja samalla myös pultin.

Arvioita siitä kuinka hyllykamaa noi expanderit jne on kivijaloissa?

mulla ainakin expanderkin luisti ainakin alussa. mut sit sain oikeisiin paikkoihin voitelua ja vääristä pois, niin on taas pysynyt.

expanderit eivät ole hyllykamaa, kävyt sen sijaan ovat (ainakin olleet), mutta soita ekaks

edit. en käytä mielelläni käpyjä enää lainkaan - expandereita olen tunkenut teräsruotoihinkin

No käpy toki kelpaa myös, mutta en mielellään alkais ahertaa semmosen kans jos on edistyksellisempiä keinoja olemassa.

Onneks sentään pitää tota ruotoa pätkästä muutenkin niin onpahan vähän helpompi saada vanha pois samalla.

^
Ja edelleen helpoin tapa saada vanha käpy pois putkesta on porata se keskusta ekan kävynlehden osalta. Ne pari irtonaista kävynlehteä on sitten helppo nakutella pitkällä ruuvarilla/tangolla/yms. pihalle putkesta.

Jotenkin tuntuu että tässä vaiheessa kun tuo on jo mennyt nurin, voisi vaan kiristää mutteria kunnes se tulee sieltä pihalle tjsp. Pitää perehtyä kun on se uusi käpy hanskassa. Sitä odotellessa stemmi kireemmälle…

^mites se menikään: pystyruuvin ainoa tehtävä on ohjainlaakerin välyksen poistaminen ja stemi pitää kyllä paketin kasassa; itse en kyllä ajaisi ilman käpyä ja ruuvia, varsinkaan vähänkään kuoppaisella alustalla, ja koska psykologia

pieni merenneito - 15:01, 2.11.2011 » Jotenkin tuntuu että tässä vaiheessa kun tuo on jo mennyt nurin, voisi vaan kiristää mutteria kunnes se tulee sieltä pihalle tjsp. Pitää perehtyä kun on se uusi käpy hanskassa. Sitä odotellessa stemmi kireemmälle...
Nyt menee vähän yli ymmärryksen. Siis onko ne kävynlehdet kääntyneet ympäri? Noin ei pitäis edes pystyä käymään jos on oikean kokoinen käpy. Tai mikäli noin kuitenkin on päässyt käymään, niin mietityttää vain että kuinka kireälle sen oikein kiristät.

Mikäli vain se keskiosa on noussut kävyssä ylöspäin, lehtien ollessa edelleen normaalisti. On se tällöin suht vääntöä vaativaa ruuvilla vetää se ylös. Jo pelkästään normaalisti olevan kävyn hakkaaminen alaspäin, johon suuntaan se helpommin liikkuu, on melko työlästä puuhaa. Ja vaikka sitä lähtee ruuvilla kiristelemään pois sieltä putkesta, niin monesti jossain vaiheessa se keskiosa lähtee siellä kävyssä pyörimään ja sit ollaan taas paikallaan.
Voi se toki onnistua noinkin, en sitä väitä. Ite joitain kertoja noita kokeillu ruuvailla ulos, ja kertaakaan se ei oo onnistunu, vaan lopulta tarttunut aina porakoneeseen. Siks nykyään tarttuu ihan ajankäytön ja omien hermojen takia suoraan siihen porakoneeseen.

Ja mieti - Pääset käyttämään POWERTOOLSIA!

Tämä olisi riittänyt. Taidan huomenna ottaa putkenkatkaisutyökalun ja jotain muuta pikkukivaa töihin niin pääsee nikkaroimaan, tänään matkoiltani lauttasaareen tarttui mukaan uusi tähtimutteri, uudet klossit (ihan vitun jepa _|,) sekä muuta tarpeellista.

Asentamiseen taidan yhdistellä tekniikoita “lehtien ujo taivuttaminen”, “pienen ruuvarin murjominen vasaralla” ja suosikkiani “kakkosnelosta haarojen väliin”.

Lol apua mitä te niille kävyille oikein teette. Ehkä toimintavarmimpia pyöränosia.