Aheadsetin tähtimutterin asennus emäputkeen?

Heip,

pakko se kysymys nyt on laittaa. Eka kerta, kun rimpuilen kierteettömän ohjainlaakeriston kanssa. Mites aheadsetin tulpan vastamutteri, joka tulee sinne haarukan emäputken sisään sinne yläpäähän, saadaan putken sisälle? Raakaa voimaa eli vasaraa käyttämällä vai onko jotain kikkakolmosta, jolla homma hoituis sievemmin varsinkin näin yöaikaan?

Tuossa ruuvasin siihen erillisen pultin, jonka päähän naputtelin aikani vasaralla, mutta ensituntuma on, ettei se suinkaan millään hissun-kissunnaputtelulla sinne uppoa, vaan tarvitaan joko raakaa voimaa tai jotain taikaa. Auttakees tyhmää.

Tuohon on sellainen apuväline, joka auttaa sen raa’an voiman kohdistamista, mutta voimaa siihen tarvitaan…

Mulla oli vaikeuksia saada sitä sisään. Laitoin siihen pultin ja siihen ruuvasin jakoavaimen kiinni. Jakoavaimella pystyi sitten ohjaamaan sen suuntaa samalla kun vasaroi jakoavainta. Kun molemmat “tasot” oli sisällä laitoin pultin tilalle reiän läpi pienen ruuvarin ja jatkoin hakkaamista.

Joo, voimaa saa laittaa SaBerin ohjeiden mukaan, kunhan huolehtii parista asiasta:

1, Että “käpy” lähtee uppoamaan haarukan ruotoputken sisään tasaisesti joka puolelta, eli ettei tule vaaraa kävyn pyörähtämisestä putken sisällä (poissaanti hankalaa)

2, Ettet lyö käpyä liian syvälle, vaan pidät huolen että se jää pultin tartuntaetäisyydelle kun stemmi laitetaan paikoilleen (liian syvälle niin eipä sitä saa pakitettua enää)

Ja siinä takoessa kannattaa muistaa, että haarukan päät eivät ota iskua vastaan, sillä vääntyvät hyvin helposti (nim. kokemusta on). Jos ruuvipenkkiin saa keulan kiinni, niin erinomaista, mutta jos ei. niin etukiekko kannattaa pistää paikoilleen ennen voiman käyttöä.

SaBer - 21:33, 27.5.2009 » Mulla oli vaikeuksia saada sitä sisään. Laitoin siihen pultin ja siihen ruuvasin jakoavaimen kiinni.
Kinky...

Niitä tähtimutterin siipiä voi myös taivutella pihdeillä vähän ennen sen laittamista sisään. Sit vaan pultti kiinni ja vasaralla tasaisesti naputtelemaan, kyllä se siitä. Voi joutua laittamaan sisään vähän vinossa ja sitten oikomaan, mutta varovasti, ettei jää vinoon.

Teemu - 22:12, 27.5.2009 » Ja siinä takoessa kannattaa muistaa, että haarukan päät eivät ota iskua vastaan, sillä vääntyvät hyvin helposti (nim. kokemusta on). Jos ruuvipenkkiin saa keulan kiinni, niin erinomaista, mutta jos ei. niin etukiekko kannattaa pistää paikoilleen ennen voiman käyttöä.
Mitä väliä sillä on laittaako kiekko kiinni vai ei? Samaa voimaahan ne haarukan päät joutuu sietään... On parempi tukea haarukkaa "jalkojen välistä" esim. kakkosnelosella. Silloin iskujen voima kohdistuu vain kaulaputkeen.

Kiekon akseli estää kiristettynä jalkoja/haarukan päitä vääntymästä sisään- tai ulospäin?

^^ Kun kiekko on kiinni, rasitus tulee dropoutien pohjaan, eikä siis kärkiin, jotka voivat vääntyä, jos keula on suoraan lattialla. Kakkosnelosta käyttäessä ei ainakaan oo niin paljon joustavia osia välissä(kumi, kiekko jne.), joten iskuista saa terävämpiä. Mutta jos haarukka on hiilikuitua, se voi murtua. Kiekon kanssa rasitus on samanlaista kuin ajaessakin, joten sen ei pitäisi rikkoa mitään.

Kiitti vinkeistä ja varoituksista. Menihän se sinne, kun aamusella uusin voimin ja zenmäisellä mielellä aloin taas hakata. Aika paljon voimaa sai tosiaan käyttää, mutta meni kuin menikin lähes täysin suoraan sinne. Hura! Nyt vien nelsonin ekalle ulkoilutukselle.

tya - 9:42, 28.5.2009 » Niitä tähtimutterin siipiä voi myös taivutella pihdeillä vähän ennen sen laittamista sisään. Sit vaan pultti kiinni ja vasaralla tasaisesti naputtelemaan, kyllä se siitä.
Tää toimii. Itellä on riittänyt niiden alempien siipien taivuttelu. Tuo ratkaisee sen isoimman ongelman, eli kyvyn riittävän voiman käyttöön samalla, kun pitää käpyä suorassa. Kun ne alemmat siivet on putken sisällä, niin siihen käpyyn voi jo läimiä rennommin. Käytin muistaakseni kakkosnelosenpätkää lyömäaseena ja haarukkaa pidin ihan vaan kädessä.

Onko jollain (kohtuu)varmaa tietoa mistä keskustan lbs:stä löytyisi tähtimutteri aka käpy hyllystä? Pitäisi huomenna lyödä uusi keula kiinni.

Haet Talmolta…eiks Alppila melko keskustaa oo?

No joo, löytyy niitä ehkä muualtakin.

Jos ei, niin mulla on yks ylimääräinen tossa pakissa. Tosin lähden tunnin kahden päästä kohti sodankylää, eli joutuu reagoimaan aika nopeasti.

Mtbshopissa ainakin on käpyjä 1 1/8-keulaan, vieläpä sellaisia tuplakäpyjä jotka on vaikea saada vinoon.

Itse tapaan kasata kävyn, hatun ja ruuvin oikeaan muotoonsa, ja sitten naputtelen ruuvin päähän vasaralla, käyttäen eri mittaisia 1 1/8-avaruudettimia hatun ja kaulaputken välissä ohjureina.

Mit vit? Valmistauduin tuossa laittamaan lisää painetta gumeksiin, kun huomasin, että aheadsetin jompikumpi ohjainlaakeri vinkuu aika mukavanoloisesti. Eilen ei pitänyt vielä mitään ääntä, kun kävin rullaamassa. Kilometrejäkin takana varmaan pari kolmesataa. Lupaa tosi hyvää.

Onko se nyt alunperin ollut liian tiukalla vai vain paskat laakerit?

Vai ei tarpeeksi rasvaa? Availehan se nyt eka ja tunge lisää rasvaa sisään, voihan tuo vinkuna sillä lähteä. Aheadsetin pikahuoltohan on nopeaa kun nostaa stemmiä kaks senttiä ylöspäin, tipauttaa keulan alas stemmin varaan ja rasvaa alalaakerin, sitten nostaa ylös ja rasvaa ylälaakerin, sitten stemmi takaisin paikalleen.

Voi käpy!

Avasin keulaa, kun sieltä kuuluu pieni naksunta, niin jopa oli laakerin hattu tiukalla. Pultista oli menny kierteet ekan sentin matkalta.

Mitähän tämä indikoi? Onko käpy hieman vinossa? olenko kiristänyt laakeria liikaa ja korkannut kierteet? En kylläkään tuota viimeistä ole tietenkään tehnyt.

Ja nyt kun pultista on kierteet menneet, niin riittääkö vain uus pultti vai pitäiskö vaihtaa käpy samalla? Varmaan sen suoruus kannattaa jotenkin tarkistaa, mut miten?

Eikös sen suoruuden näe kun ruuvaa pultin hieman kiinni ilman hattua? Puntti seisoo keskellä putkea = suorassa. Jos kovin vinossa niin hyvinkin jyrsii kierteet mennessään.

Tuuttaa ruuvi kiinni käpyyn ilman hattua ja kato seisooko pultti keskellä putkea.

Jaa jaa, Eki ehtikin ensin, kun jäi puhelun ajaksi viesti odottelemaan lähetystä.

jepulis, löin vanhan kävyn noin kuuteen senttiin ja latasin uuden samanlaisen perään. katsotaan miten käy. Menetelmä oli tällä kertaa semmoinen, että ruuvasin hatun ruuvin melkein pohjaan, jolloin ylösalaisin astalona käytetty hylsysarjan jatkopala jumahti hyvin keskelle ja oikealle paikalleen. Sit pölli haarukan väliin ja vasaraa peliin. Alemman siivet uppos ensin tosi vinossa, mut sit se meni suoraan, kun ylemmät siivet otti kauttaaltaan kiinni.

Veikkaan, et oli korkauttanu ne kierteet niputtaessani ohjainlaakeria ekaa kertaa. ajattelin siis, et kupit ja koolit asettuu paremmin, kun kiristää ensin tiukalle ja sit öysyttää hieman.

user error siis oletettavasti…