Satulatolppa jumissa, vinkkejä sahaukseen?

Welho - 20:12, 2.10.2016 » http://i.imgur.com/k2z99rPl.jpg
http://capitalkey.ca/uploads/92409-88677.jpg

Jälkijättöinen viisastelu ja kysymättäneuvominen on top3-listallani sijoilla

Mutta: suosittelen satulatolppeloisiin: tervasprayta. Saa vaiks Biltsusta. Korvaa sekä vaseliinin että kuituhilloumin. Hyvä tuoksukin. Ja eettinenki.

Ismo Repi - 20:27, 2.10.2016 »
Welho - 20:12, 2.10.2016 » http://i.imgur.com/k2z99rPl.jpg
http://capitalkey.ca/uploads/92409-88677.jpg
+1

pyörähti kyllä niin helposti, et ois pitäny koittaa ensin satulasta. mut oli kyllä hyvä kikka. hyvä syy käyttää vain thomsonin tolppia.

Ei lähtenyt vääntämällä. Tolppa meni poikki. Terä kiinni pöytään ja runkoa veivaamaan …
Pari tuntia meni ja Hiki tuli. Runko säilyi ehjänä.

http://i5.aijaa.com/t/00915/14275673.t.jpg

Tulipahan taas irrotettua yksi On-Onen halpistolppa Pomppiksesta. Jonka sain tosi halvalla…

Tunkeutuvat öljyt eivät hitsautuneeseen alumiinioksidiin pure, mutta kun ei ollut kiire niin niitäkin kokeilin. Hyvältä ne haisee, ei vaikutusta.

On-Onen tolppa oli siitä kiva, että kun hilut purki, jäljelle jäi tötsä josta tolpan sai ruuvipenkkiin kiinni ja saattoi vääntää rungolla. Runko kestää aika paljon taipumista ilman pysyviä muodonmuutoksia…

Vähitellen oli siirryttävä destruktiivisiin menetelmiin. Iskin tolppaan muutamia napakoita iskuja isolla vasaralla. Runko tietysti kädessä eikä mitään vasten, ettei runko ota kipeää. Sen jälkeen ruuvipenkissä väännettynä tolppa ihan inan verran taisi liikahtaa ensin yhteen suuntaan ja sitten toiseen. Sitten kuului räks ja tolppa meni rikki. Paskaa laatua.

Siispä liuotushommiin. Otin putkenkatkaisijalla tolpanjämät pois törröttämästä, ja kun Pomppiksen rungossa on vähän ylimääräistä satulaputkea, lyhensin sitäkin reilulla sentillä.

Sitten innovaatio. Satulaputken/tolpan suu on kätevin sulkea kumihanskasta leikatulla sormella. Varmistin minigripillä ja jesarilla (kaikki orgaaninen tuossa tuhoutuu, myös jesarin mahdollinen puuvilla). Runko ylösalaisin ison (teräksisen, ei sinkkisen…) lavuaarin päälle. Sitten ehyet kumihanskat käteen, lasit silmille, lasipurkkiin pari desiä vettä, perään 2-4 kukkuraista ruokalusikallista NaOH-kiteitä, sekoitetaan. Muodostuu lämpöä ja jotain jota ei tee mieli hengittää.

Isolla injektioruiskulla tuuppasin liuosta juomapuollotelineen reiästä sen verran että tolpan jämät peittyivät (geometrialaskuista hyötyä, tai näppituntumalla). Kihinä alkaa heti ja reaktio kiivastuu sitä mukaa kun lämpö nousee. Vaikka lisäisi liuosta vähitellen, yleensä kärsivällisyys pettää ja jossain 10 minuutin kohdalla liuos kuohuu yli jostain, mutta ei se haittaa.

Muutaman tunnin jälkeen NaOH on tehnyt mitä jaksaa ja jäljellä on mustaa, liukasta liejua, joka ei näytä terveelliseltä. Huuhdellaan runko. Toistetaan käsittely tarpeen mukaan. Minä taisin toistaa neljästi, ja viidettä kertaa ei tarvinnut, koska jämät lähtivät meisselillä vääntäen. Liuos oli päässyt sopivasti teräksen ja alumiinin väliin.

Välillä runko kävi kuumanakin, mutta tällä kertaa ei vaurioita maalipintaan, sormiin tai silmiin. Profit.

Hei, 27.2. on taas kansainvälinen satulatolpanrasvauspäivä. Maltatteko odottaa siihen asti vai menettekö nyt heti, kun tiedätte tämän kaiken?

Mulla ei pysy sama runko niin kauaa, että noin kävisi.

Viime vuonna jouduin tekemään Karen kuvaaman prosessin kahdesti ja ei todellakaan ole mitään kaikkein kivointa puuhaa. En tosin käyttänyt injektioruiskua vaan keskiö pois ja suppilolla vedet ja kiteet ineen. Jäi vähän huono fiilis Mr Musclen kiteistä koska tuuppasivat paakkuuntumaan ja jäivät tyhmäksi palleroksi josta ei ollut paljon hyötyä tolpan syövyttämisessä. Karehan toki teki kunnolla eli liuotti kiteet veteen ensin kun minä taas kaadoin kiteet runkoon ja vettä päälle.
Kyllä sieltä silti tolpan rippeet lopulta valui ulos.

Noh, eipäs ole tullut tolppia sen enempää rasvailtua viime aikoina kuin asennuksen yhteydessä.
Onpahan jotain ajanvietettä kun on taas tolppa fakking jumissa.

Kai tämän täällä voi kysyä. Onko tuossa tiettyä aikarajaa, jonka jälkeen pitää alkaa huolestua että kamat ovat jumissa? Kannattaako yleisenä huoltotoimenpiteenä käännellä tolppaa vaikka kerran vuodessa jumin estämiseksi?

vasaraasialainen - 19:33, 13.12.2016 » Kai tämän täällä voi kysyä. Onko tuossa tiettyä aikarajaa, jonka jälkeen pitää alkaa huolestua että kamat ovat jumissa? Kannattaako yleisenä huoltotoimenpiteenä käännellä tolppaa vaikka kerran vuodessa jumin estämiseksi?
Kai sen takia toi rasvaa tolppa päivä on. Jos ajaa talvella, riski lienee suuri, mutta oon mä sellasiakin runkoja ostanu joissa tolppa ollut parikymmentä vuotta ja aina irronnu

Jees.

Welho - 19:12, 2.10.2016 »
Welho - 23:15, 5.9.2016 » Heh, kyllähän te tiedätte kun jättää väliin 27.2. päivän.. Eli puolitoista vuotta sitten yhteen liitetty teräsrunko ja alutolppa löysivät toisensa vaikka välissä hammastahnaa. Ensi hoitona ajattelin jättää clampin irti, josko se siitä ajossa irtoaa..
WD40/CRC-vastaava tuote ylä- ja alapuolelta sekä erilainen vääntely ei tuottanut tuloksia. Tänään pamautin vasaralla ilman lautaa ja saattoi liikahtaa mutta sitten lopulta sain älynväläyksen jolla thomson viimein irtosi vääntämällä ohjaustangosta: http://i.imgur.com/k2z99rPl.jpg http://i.imgur.com/iWef22xl.jpg Vasaralla lyönti oli siis turha mutta sama se. Tämä temppu ei tietysti onnistu kaikilla tolpilla mutta thomsonilla helposti kun väliin jää juuri pyöreä muoto kun irroittaa alapuoliset kiskot.
Samanlaiseen tolppaan käy myös perinteinen rautakanki. Kanki maahan pystyyn, tolppa kiinni ja rungosta vääntöä. Oli ilmeisesti yhdessä rungossa satulaputki ja tolppa vääntyneet yhdessä. Lähti rautakangen avulla.

Tänään on 27.2. eli kansainvälinen, vuotuinen satulatolpanrasvauspäivä. Rasvatkaa tänään tai kärsikää seuraukset.

Se on sitten neljä pyörää. Plus kaksi vielä, jos lasketaan shimmeillä olevat.

Jahas se olis kuus tolppaa rasvattavana taloudessa. Seittemännessä on muovitolppa ja kahdeksanteen ei enää pelkät rasvaukset auta, vahinko lienee tapahtunut jo vuosia sitten :frowning:

eka olin et: ei koske mua.

mut sit olin et: collabo biek.

eli: kiitos muistutuksesta.

Luotan ite siihen että se rasva pysyy hyvänä aina sen 10v kerrallaan jos ajelee hyvillä keleillä

kaikis on kuitutolpat ja kaks kolmesta rungosta alsaa

jalat ei kasva enään, ei tartte avata

1 Like