Satulatolppa jumissa, vinkkejä sahaukseen?

juu pystysuunnassa pystysuunnassa

oispa pyörätohtorin palvelut saatavilla tällä puolen lammikkoa
paikalliset pyörämekaanikot vaa nauro ja sano että runko tai tolppa menee rikki jokatapauksessa, järjestyksestä ei varmuutta

Kui syvällä se on satulaputkessa?

Jos syvyys ei ole hirveä, putkea vois halkaista sisäpuolelta kynän ympäri kääräistyllä karkealla hiomapaperilla. Kihnuta viis minsaa, pidä pari minuuttia breikkiä ja toista tämä kymmenen kertaa ennenku katot edistystä. Pitäis näkyä.

Mitä ikinä teetkin ni malta mielesi. Rungon paskominen vituttaa ihan eläimenä.

sahattu kahteen osaan, ei lähe irti
luin jostain et sitruunahappo vaikuttaa alumiinioksidiin, laitettiin sitä. nyt venaillaan.

kysyisin nyt tässä että onkos se runko menossa takaisin vai ei kun sahaillaan?

omniumia vilauteltu toisessa langassa…

ei mee takas. ti tai catastrophic failure.

Heh, kyllähän te tiedätte kun jättää väliin 27.2. päivän… Eli puolitoista vuotta sitten yhteen liitetty teräsrunko ja alutolppa löysivät toisensa vaikka välissä hammastahnaa. Ensi hoitona ajattelin jättää clampin irti, josko se siitä ajossa irtoaa…

WD-40 vaan päivittäin väliin ja kokeilee aina välillä, et irtooko satulasta vääntämällä.

Sibbon thomsoni ei hievahda. perkele. ei kukaan ois hitsannu semmoista tankoa, jossa ois satulan kiskojen malliset tangot kiinnitystä varten ja reilusti vipuvartta vääntämiseen?

ajattelin myös lämpöä runkoon ja kylmää tolppaan metodia koittaa, mut nyt vasta suihkin mucoffin WD40-versioo.

eiks sibbo ollu steel?

ite testailin ton litespeedin kanssa kiehuvaa vettä, toimi aika hyvin.

joo steeliähän se. ite mietin föönillä lämmittää, mut voishan siihen keitellä vettäkin. myin vaan kirpparilla mun vääntösatulan. Ei haluis phenomia murtaa.

Voi mennä se tolpan yläpää rikki kovasta väännöstä. Jopa Thomsonista.

Ottaisin ite pannan irti, suihkisin tunkeutuvaa öljyä ja ajaisin päivittäin. Ainakin tällainen käsittely voi helpottaa myöhempiä konsteja. Föönillä lämmittelyt jättäisin tekemättä, paitsi jos on itellä kylmä ja tylsää.

Näkemykseni myöhemmästä konstista olisi poistaa kammet ja keskiö, ja koettaa sitä kautta naputtaa tolppaa ulos.

Kaksi ruuvimeisseliä siihen kiskoihin eri suuntiin osoittamaan.

Väänsin yhen klämpin paskaksi em. ruuvimeisselikeinolla. Ota tolpan päästä hilut pois ja pulttaa tolppa reijistä johonkin lankkuun tai vaneriin kiinni. Sitte vaan rungolla vääntöä.

Tarttis tosiaan keksiä rakentaa työkalu tähän tarkoitukseen. Metrin varsi yhdistettynä stemmin kaltaiseen avattavaan puristimeen (joka säätyisi vaikka vain 25mm - 29mm välille) olisikin ihan juuri sellainen kapine.

Tahtoo halpistolpista ja muistakin nuo nokat irrota aika helposti, meinaan.

oon huomannu viime aikoina että oon Lumikon kanssa monesta asiasta eri mieltä, mutta kadenssista ja tolpan irrotuksista oon samaa mieltä Lumikon kanssa.

Noh, ollaan me varmasti monista muistakin jutuista samaa mieltä. Mä välillä hämmennän soppaa sanailunkin ilosta. Joku pyssyjuttu meillä on aika iso jakolinja, mutta siinäkin kummankin kanta kumpuaa samasta perusarvosta - ihmiselämän kunnioittaminen - ja jollain kaaoslogiikalla ollaan päädytty erilaisten johtopäätösten takia eri urille.

kunha kiusaan

Ei sais koska olen tosikko.

Welho - 23:15, 5.9.2016 » Heh, kyllähän te tiedätte kun jättää väliin 27.2. päivän.. Eli puolitoista vuotta sitten yhteen liitetty teräsrunko ja alutolppa löysivät toisensa vaikka välissä hammastahnaa. Ensi hoitona ajattelin jättää clampin irti, josko se siitä ajossa irtoaa..
WD40/CRC-vastaava tuote ylä- ja alapuolelta sekä erilainen vääntely ei tuottanut tuloksia. Tänään pamautin vasaralla ilman lautaa ja saattoi liikahtaa mutta sitten lopulta sain älynväläyksen jolla thomson viimein irtosi vääntämällä ohjaustangosta:

http://i.imgur.com/k2z99rPl.jpg

http://i.imgur.com/iWef22xl.jpg

Vasaralla lyönti oli siis turha mutta sama se. Tämä temppu ei tietysti onnistu kaikilla tolpilla mutta thomsonilla helposti kun väliin jää juuri pyöreä muoto kun irroittaa alapuoliset kiskot.

Welho - 20:12, 2.10.2016 » http://i.imgur.com/k2z99rPl.jpg
http://capitalkey.ca/uploads/92409-88677.jpg