Cyclo Cross/Gravel Grinder/Monstercross -speksauslanka

Eikös tuon LeMond tai joku sanonut ensin.

Zigura - 15:58, 21.11.2013 » Eikös tuon LeMond tai joku sanonut ensin.
[Kyllä](http://cyclingmecca.blogspot.fi/2011/08/it-never-gets-easier-you-just-go-faster.html) ja [#10](http://www.velominati.com/the-rules/#10)
kid_scientifik - 15:07, 21.11.2013 » en tsekkaa succisfoorumia.
Hep: https://www.yksivaihde.net/old/17938

Rhubarbin radat on monipuolisia, lajinomaisia ja ennenkaikkea hauskoja ajaa. Noin joka toinen radoista on vieläpä ollut sellainen, että yhdellä vaihteella ei joutuisi pahasti edes antamaan tasoitusta. Kannattaa ehdottomasti tulla mukaan!

Edit: mikko.k ehti linkittää ensin

ens keväänä vois tulla testaamaan niin VPCX (oon kelannu aina et se olis vapaavalintainen pyörä tjms.) kuin helCX-setitkin jos vaan sais kaavittua jonku vehkeen kasaan, sscx pomppis puntarissa, fgcx ei kiinnosta. cx kiinnostelee koska se tarjoais hyvää treeniä pumpulle syys-talvi-kevät akselille, jollon maantiehommat on lakossa eikä wattbikeäkään jaksa ku sen kerran viikkoon.

sen kummempaa tekniikka maastossa ajamiseen ei juuri ole, joten puistohommat etusijalla alkuun. toisaalta voishan sen radan juostakin jos tulee todella paskaa juuraccoa/kivihelvettiä.

…ja tammikuun perinteisiin varjo-SM:iinhän tulee tietenkin kaikki krossarinspeksaajat myös täältä, jotta saadaan vähintään 50 kuskia viivalle!

Kalusto on vapaa sekä HEL CX:ssä että VPCX:ssä. Järjestäjät arvostavat maastopyörällä osallistuvia yhtä lailla, vaikka kyse onkin rossista.

Hauskaa rossihommissa on tänä vuonna ollut seurata muutaman uuden tai uudehkon naaman kehitystä. Kisoja ajamalla oppii ajamaan kisoja. Yllättävän nopeasti. Yksi VPCX kehittää tekniikkaa ja kuntoa enemmän kuin kaksikymmentä omaa sipsuttelulenkkiä.

Vielä kun joku (osoitan myös itseäni kohti) jaksaisi alkaa organisoimaan 1-vaihdemaastokisoja kesäksi… Voisi myös aloittaa keskustelun siitä, olisiko Etelä-Suomen vuoro järjestää sinkula-SM:t ens vuonna? Kare, Vierumäen XC-rataa saisi kenties käyttää sellaiseenkin toimintaan?

Kare_Eskola - 17:07, 21.11.2013 » Yksi VPCX kehittää tekniikkaa ja kuntoa enemmän kuin kaksikymmentä omaa sipsuttelulenkkiä.
en tiedä mitä tarkotat sipsuttelulenkillä, mutta kiva kuulla että tekniikka paranee nopeasti, ainakin viime kesänä reitti2000-juurakoissa olin todella purjeissa rollerin kanssa. kuntohan nyt ei yhen kolmevarttisen avulla mene juurikaan suuntaan tai toiseen, mut jäbä hassutteli.

Jos kerran viikossa tai kahdessa ajaa tunnin kisaa, kunto nousee kyllä, ja nopeasti. Kisojen ajaminen on parasta reeniä kisoihin (mutta vain jos palautuu).

Vierumäen sinkula-XC-SM-kisat olivat jo mulla harkinnassa, mutta oli muita kiireitä. Ensi vuodelle vahva ehkä.

Pickenflick

Vaihdepyörä.

Edit: Janilta aiheellinen muistutus. Kuva piilotettu linkin taakse.

Onko tossa joku ajonaikana vaijerilla säädettävä ketjunkiristin?

Jani S - 19:56, 21.11.2013 » Onko tossa joku ajonaikana vaijerilla säädettävä ketjunkiristin?
http://www.yksivaihde.net/site/foorumi/avatars/lempo.jpg?1360999051
mez - 17:00, 21.11.2013 » ens keväänä vois tulla testaamaan niin VPCX (oon kelannu aina et se olis vapaavalintainen pyörä tjms.) kuin helCX-setitkin jos vaan sais kaavittua jonku vehkeen kasaan, sscx pomppis puntarissa, fgcx ei kiinnosta.
Tai sitten voit laittaa vaparin siihen nykyiseesi ja kokeilla sillä. Vältyt mahdollisesti turhalta kuluttamiselta kun huomaat lajin paskaksi tai nykyisen pyöräsi toimivaksi. Tai näet ainakin tarkemmin mitä pyörältä haluat.

Keväällä on usein huonosti krossitapahtumia, ikäänkuin syyslaji. Tai saattaahan noita olla kun innostusta näyttää olevan, mutta mitään ei taida olla ainakaan vielä suunnitteilla.

Ei se Kivikkokaan mikään erityisen hurjaa luonnetta vaativa pyörän ja kuskin väkisin tuhoava helvetti ole, riippuu siitä kuinka hurjasti ajaa. Kovaa ajettuna tuntuu röykkyiseltä ja vaativammalta.
Sille pisteet, joka hyppää fiksikrossarilla sen mainitun puun yli.

Missä puu, ainii mulla ei oo krossaria, hö

Amerikkalaisia rossivideoita ei kannata postailla, koska siellä ei osata.

Ei se Kivikkokaan mikään erityisen hurjaa luonnetta vaativa pyörän ja kuskin väkisin tuhoava helvetti ole, riippuu siitä kuinka hurjasti ajaa. Kovaa ajettuna tuntuu röykkyiseltä ja vaativammalta. Sille pisteet, joka hyppää fiksikrossarilla sen mainitun puun yli.
Joo, Kivikosta on peloiteltu ettei viivalle eksy jengiä jotka alkavat napisemaan samoin tein että ei ole kivaa/reilua/cyclocrossia.

Pikääkin tarkastaa tuo puu, koska kiinnosta.

^^^Edellisessä vpcxssäkin oli tollanen pienemmän rungon ylitys, jonka varmaankin lähes kaikki ajoivat ihan ajamalla, rattaaiden raapimista jäljistä päätellen. Kivikossa on tämä yksi puu, jonka yli hyppääminen vaatisi että vauhdilla ajaessa renkaat käyvät suunnilleen metrin korkeudessa, mutta siinä on pari lankkua ramppina. Niin jyrkästi, että tahtovat potkaista takakiekon ylös, ja siitä on turha yrittää vain ajamalla yli ja dropata hitaasti, naamalleen menee. Mutta jalkautuminenhan on osa lajia.

Smurffille tiedoksi, että se tukkihyndä vaati minulta pohdiskelua ennen kuin 29-jäykkis suostui lentämään, ja olen kuitenkin ajellut monenmoisista. Rossarilla siihen ei saa vauhtia, ja balanssissa lentäminen on vaikeaa.

Onneksi alastulo on pehmeä, saadaan hyviä giffejä. Tarjoan keskioluen smuutista rossarihypystä kuvatodistein.

nyt kyllä tekisi mieleni nähdä edes kuva paikasta jossa joutuu ninerilla miettimään