VISP, E-Bayn Jalokivi

Terve,
Kirjoittaessani tätä olen näemmä jo onnistunut tuhoamaan 6-10 olutta, joten sallikaa asiavirheet ja röyhkeys.

Ahkerimmat lurkkaajat varmaan panikin tuossa merkille että olin perin kiinnostunut ebayn halvoista pyöränrungoista, ja otettuani asiasta selvää ehkä vähemmän kuin olisi kannattanut, pistin loton vetämään.

Kyseessä oli “mycycoole” niminen myyjä, joka kaupitteli “VISP” brändillä jossain muualla myytyjä (rata)runkosettejä. Kovasti olis ratageometria jne, mutta suoraan sanottuna mua ei kiinnosta paskan vertaa.

Halusin halvan ja iskemättömän rungon, jossa tulee haarukka beesissä ja runkoon on porattu takajarrulle ja haarukkaan etujarrulle holet. Miksi, kysyt? No koska halusin. Minua ei kiinnosta polkea alamäkeen, ja kaksi jarrua olen todennut kovin hyödyllisiksi kun sata kiloa laiskaa sangviinikkoa valuu kohti lopullista ratkaisua internetissä mouhkaamiseensa.

On tunnustettava että “hivenen” epäilytti tilata joltain mongchilar-sweatshop & son -lafkalta alveineen ja postikuluineen 190 euron runko, mutta minkäs teet, olen impulsiivinen ja tyhmä.

Kun hain paketin postista ja roudasin sen kotiin, tutkin mokomaa läpikotaisin, ja vaikutti siltä että kyseessä olisi THE REAL DEAL. Avatessa pahvilaatikon (jossa, toisin kuin pyörässä, luki btw. “visp”), sisältä paljastui kivien ja vitutuksen sijaan kohtalaisesti kasattu runko.

Tutkin pikaisesti löytyykö kieroumia, millaiset on saumat ja onko mukana kaikki mitä luvattiin - ja olihan siellä. Kieroutta ja se mitä luvattiin. Ehkä silmäni VISPaavat tai jotain, mutta vaikutti siltä kuin tuo ei ihan suora olisi. Kasattuna se vaikuttaa kyllä ihan normaalilta. Oh well.

Kaikenkaikkiaan tuolla rahalla sai:

  • Mustan 57cm rungon “ratageometrialla” mitä vittua se ikinä tarkoittaakaan, reiällä takajarrulle
  • Mustan haarukan, jarrulle näemmä reikä valmiina
  • Headsetin. Jossain muovirinkulassa luki yllätyksekseni cane creek. En tiedä onko halpisbrandi vai mitä vittua mutta olisin odottanut jotain hirsute-industriesin “noname” -settiä.
  • punaiseksi anodisoidun istuintolpan
  • punaiseksi anodisoituja spacereita, joilla ei btw. tee mitään jos tyrii ihan vitusti haarukan sahaamisessa.
  • harjoitusta ohjainlaakerin asentamiseen kumivasaralla
  • hien pintaan

Tossa parin oluen äärellä kuunnellen darkthronea, martyrdödiä ja kunnon delta bluesia kasasin ton siihen vaiheeseen että puuttuu enää jarrut, kahvat, stonga ja penkki, ja täytyy sanoa että lopputulemaan olen näin ainakin ajamatta metriäkään ihan tyytyväinen.

Mikään ei näytä varsinaisesti kovin omituiselta. Ketjulinjakin on about sellainen kuin pitää, joskin tuo asentamani kasetti on sen verran kaponen että tällä kertaa ketju heittää millin, kaks sisäänpäin. Kattoo sitten pitääkö sille tehdä jotain.

Huomenna käyn hakemassa kaiken tarvittavan voidakseni heittää pientä testilenkkiä ja täydennän tämän saagan ottamieni kuvien kera - voidaan sitten yhdessä kitistä ja nillittää.

Pahoittelen jo tässä vaiheessa valokuvien laatua. Otin ne kiusatulla paskalla nokialaisella joka petti minut jälleen, kuten se on tehnyt jo lukuisia kertoja. Olen pahoillani kaikesta.

Tosta muuten teaseri:

Anteeks jo etukäteen.

kävin heti katsomassa runkoa ebaystä. aikas karun näköset hitsisaumat. tiedätkö mitä toi runko painaa?

~4-5kg. Saumat ei oo nätit, mut ei oo isäntäkään. Nyt on vähän Kasausdarra.

bullhorn - 7:31, 23.3.2010 » tiedätkö mitä toi runko painaa?
pieni merenneito - 7:31, 23.3.2010 » ~4-5kg.
Ihan jepa.

odottelee jo että pääsee sanomaan tarroista jotain

seuraavaksi tulossa: “mattamusta on aika väsynyt juttu”

Täähän on just pop. Kiinamiesten romppeista ei ole kyl vielä ollut mitään pahaa sanottavaa.

ne on DECALSSIT!

bullhorn - 7:56, 23.3.2010 » kävin heti katsomassa runkoa ebaystä. aikas karun näköset hitsisaumat. tiedätkö mitä toi runko painaa?
FOBx530 so i emailed the seller on ebay and ask for frame weight only w/o the fork

700Cx490 frame net weight is 1988 grams 700CX57CM freight net weight is 2200grams. Thank you!

those who have a visp or w/e can you confirm this?

TejanoTrackie Can't confirm or deny, since I never weighed mine before building it, but sounds reasonable. These frames are very heavy, made with thick straight gauge 6061 tubing. My complete bike as shown below weighs about 10 kg, which is heavier than some steel bikes. So if you are looking to build something lightweight, then look elsewhere. OTOH, if you want something that is sturdy and durable for street use, then I think these are fine, however, at $140 + shipping, I don't think they are such a great deal as when I got mine for only $51.

http://kuva.termiitti.com/image/6564.jpg

^eikö tuota pitäisi esitellä maailman kauheimmat pyörät ketjussa? Runko ja kiekot ei vain sovi yhteen. Lisävarusteista ajattelin olla ihan hiljaa tässä.

http://cgi.ebay.com/fixed-gear-track-Frame-set-700CX47-49-51-53-55-57-59CM_W0QQitemZ270548639693
“Weight: 700Cx470-590MM Frame 1950-2240 grams(include frame+drop out+bolt,), Fork 750 grams, Headset 126 grams.”

Toisaalta jos 2.2 kilon palpa-rungon kaveriksi laittaa jonkun 300 gramman kokokuitukeulan niin sittenhän se painaa jokseenkin saman kuin keskiverto asiallinen 1980-luvun teräksinen maantie/ratarunko…

Mites muuten se takajarrun vaijerin veto. Jos töräyttäisit vaakaputkeen poralla parit reiät. Lykkäis vaijerin ensin sisään ja kalastelis sen toisesta reiästä vaijerilenkillä ulos. Sen jälkeen sitä vaijeria vois käyttää ohjurina ja vetää kuoren läpi rungosta.

Jotain tällaistakin olen pohtinut - esimerkiksi proppuja varten joutuis joka tapauksessa tekemään koloset vaakaputkeen. Iihavvitu aero-jepahan siitä tulis.

Tarroja en ole vielä keksinyt. Pitäis jostain saada “OLMO” -tarrat ja leikellä niistä “MOLO”. Tai ehkä “LOLNAGO”? En tiedä. Parittelukumppani ehdotti että olisin sapluunoinut sen pärstän tuohon. Se on jo niin vajaa idea että pitäis melkein toteuttaa.

En osaa muuten päättää hommaako tuohon lolhornin vai mittee. Toisaalta riser vois olla pitkästä aikaa mukava. Jotenkin on semmoinen laiska olo, ettei oikein jaksais ihan mahdottomasti kyykistellä.

Kaveri tuputtaa kovasti nitton noodle baria, mutta ainakin wrong noodle bar on tosi ankee. Varmasti yks isoimmista pettymyksistä mitä nyt äkkiseltään tulee mieleen stadin ravintoloista.

Idiksii?

Raiseri, vit…reilusti nousua. Pistä oversizeä, niin ei notku isonkaan miehen alla.

Wrong noodle barista ihan samaa mieltä.

Hae multa ilmaiseksi naurettavan kapeaksi sahattu raiseri, saat tupet kaupan päälle!

… en muista onko OS vai ei…

Jos pitäis ajaa droppitangolla ilman jarrukahvoja, niin tollanen nuudeli-mallinen stonga, jossa toi yläosan taivutus on suora olis varmaan yleis/lenkkiajossa aika toimiva.

Tohon nyt tulee ne kahvat joka tapauksessa, joten ei kai sen nyt niin väliä ole. Bullhorni on keskimäärin hölmön näkönen. Kaupunkikulkineeseen riseri, lenkkivehkeeseen droppi.

Decalsseiksi tämmöset stikkerssit:
http://img168.imageshack.us/img168/6230/palpa.jpg

Tangosta on turha ruveta neuvomaan, kun ei tiedä missä/miten aiot ajaa. Kaupungin tungoksessa mutkitteluun tosiaan sopii riseri, maantiellä dropin yläote/bullhorn on mukava jne., mutta tämän varmaan jo tiesitkin.

Ja muista laittaa se jousitettu stemmi, ettei täristä liikaa huonolla alustalla:)

Bikecheck: 56cm iDComp

Meitsiltä löytyy kellarin perukoilta myös keskustelun aiheena oleva ratarassin tekele. Pienelle merenneidollekin tiedoksi, että sen kaiketi ainakin pitäisi olla Taiwanista, eli siitä pienemmästä Kiinasta peräisin. Lieneekö alkuperällä laadullisen lopputuleman kannalta nimenomaan tässä tapauksessa kauheasti väliä, sitä en tiedä.
Kuten jo yllä todettua, raami on aivan stanan painava, jopa niin raskas, että olin jo valmis kyseenalaistamaan koko alumiinisuuden, ja TIG-saumat ovat niin messevät, että vaikuttavat varmaan jo aerodynamiikkaan. Tein arielin kanssa yhteneväisen havainnon siitä, että runko ei vaikuttaisi olevan aivan luotisuora: ikäänkuin toinen chainstay olisi skidisti vinossa. Takakiekko liukuu kuitenkin paikalleen kivasti ja kasattuna syntyy ainakin illuusio suoruudesta.
Kaiken kaikkiaan 150€ rahteineen päivineen kolmessa päivässä maailman toiselta puolelta meikäläisen lähipostiin, ei oo imho huono diili. Eihän toi nyt mikään MASH ole mut eipä ollut sellanen hakusessakaan.
Voimansiirto on viel asentelematta ja jokunen palikka speksailematta, eikä toi paikallinen velokaan taida olla vielä ihan ajokunnossa, joten neitsytajo on suorittamatta. Sit varmaan selviää et onks toi aivan täyttä sekundaa vai mitä hä. Stongakeskusteleluun lisättävää sen verran, että Nitto RB-021 -bullista tohon kaavailin. Ja jos jollain on Spinergyn Rev-X -etukiekkoo ylimääräisenä niin saa tarjota.

vallengrach - 13:07, 23.3.2010 » Eihän toi nyt mikään MASH ole mut eipä ollut sellanen hakusessakaan.
http://velospace.org/files/fvisp1.JPG

Saahan sitä ainakin yrittää.