Valtio / Πολιτεία / res publica

Ohoh, kerrankin identiteettipoliittinen autotunneli ei mennyt Helsingissä jatkoon. Nyt jos siitä sataman vastaavasta hukkaputkesta päästäisiin eroon.

2 Likes

4 Likes

Ei nyt kyllä Vantaan sporakeskustelusta ainakaan näkemieni pätkien perusteella tainnut oikein olla viraalivideon ainesta, mutta kaipa tuon puheenjohtaminen edes pätevöitti demareiden puheenjohtajuuteen. Onnea sinne joka tapauksessa. (41–26)

1 Like

Kiusallinen kirjoitusvihre vai onko tosiaan ihan noin suuri ilonaihe :thinking::grin:

15 Likes

tirsk eikun splörts

2 Likes

Nimenomaan. Saatiin just kouluterveydenhuollon aika Pihlajalinnaan, koska julkisella ei ole aikoja.

2 Likes

Trainspotting ei heikoille (tai yleisölle).

1 Like

jotenki tällai

Jotain pysyviä arvoja tässä muuttuvassa maailmassa sentään:
https://www.paavovayrynen.fi/2023/06/12/presidentinvaalit-2024-kannattajakorttien-keraaminen-kaynnistyy/

3 Likes

pahkasika_vayrynen.iff

1 Like

Oon luvannu itelleni että äänestän Paavoa kaikissa mahdollisissa tulevissa vaaleissa.

8 Likes

kari

6 Likes

On muuten aika 6/5 todistusvoima markkinatalouden erinomaisesta tehokkuudesta, että etenkin sosiaalisilta ja taloudellisilta vaikutuksiltaan raju pandemiakaan ei saa kauppojen hyllyjä tyhjiksi peruselintarvikkeista ja -tarpeista, ja jotain luksustuotteita joutuu pikkusen odottamaan (toimitusvaikeuksien, ei säännöstelyn takia) ennenku ne tuodaan kotiovelle.

Hemmetin hyvä renki, mutta vaatii jonkinlaisen jäähdytysmekanismin, koska isännäksi päästetty markkinatalous tosiaan vaatii jatkuvaa kasvua eikä kärsi tunnontuskia ihmiselämien ja luonnon tuhoamisesta.

Meidän pitäis yhteiskuntana valita humaanista kartasta suunta mihin halutaan edetä, mutta sen veneen moottoriksi ei markkinatalouden voittanutta ole.

6 Likes

En tiiä oliko tää erinomainen tehokkuus ironinen kuvaus, mutta siis kyl esim jenkeissä Trumppi päätti pitää lihateollisuuden ja teurastamot kansantaloudellisista syistä käynnissä pandemian aikana. Ja siellähän se tauti levisi pääosin immigranttien työntekijöiden keskuudessa.

1 Like

Et vissiin lukenu keskustelua kokonaisuutena, jos jäi epäselväksi.

Markkinataloudessa tuotteiden saatavuus oli pandemia-aikanakin hyvä. Jos isoin moite on että kuluttajat odotti fillareiden osia joitakin viikkoja, sanoisin jopa erinomaiseksi suoritukseksi niissä oloissa.

Niin siis tähän se mun pointti liittyi. Markkinataloudessa tuotteiden saatavuus pandemia-aikana oli hyvä, kun se lakien ja terveydensä uhalla työskentelevien ihmisten avulla pidettiin hyvänä. Muistaakseni ne viivytykset kuljetusketjuissa johtui siitä että niin moni sairastui pääosin tehtaissa ja alkutuotannossa.

1 Like

Olin jo luvannut itselleni etten kommentoi aiheeseen liittyen sen jälkeen kun nimim. Lumikko kirjoitti, mutta mitäpä sitä muuta ihminen työajalla kuin mesoamaan netissä kun palkka ja tehtävät ei vastaa työnkuvaa tai koulutusta.

Viivästykset toimitusketjuissa johtui muunmuassa siitä, että globaalissa etelässä ja tuottajamaissa oli merikonttipulaa. Markkinatalous on johtanut tilanteeseen jossa on kannattavaa hylätä kontti toimituksen jälkeen.
Lisäksi kaikenlaista kulutuspiikkiä ja ailahtelua markkinoilla, kun taloutta elvytetään kasvattamalla kulutusta valtion tukemana,laivat seisomassa satamien edustalla, koska kulutusyhteiskunta kuluttaa / haaskaa tavaraa roskikseen / valtamereen sellaista tahtia, että infra on pullonkaula.
Jne jne.

8 Likes

mitäs tälle kuuluu?

1 Like