Vaatteet

Jes. Nyt on tuo kura roiskunu jo niin paljon, että pitää kohta harkita jotain oikeesti hyvien syys-/talvivaatteiden ostamista. Mitään hajua noista ei ole, koko viime talven ajoin farkut jalassa. Itseasiassa hyvin niilläkin pärjäs, jos ei nyt ihan hirveen märkää ollu.

Mitä hyviä materiaaleja on olemassa? Gore-Tex? Ei laske sadetta sisään, mut hengittäis silti.

Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon jos aikoo enemmän ajella? Kuluuko pyöräilyyn tatkoittamattomat vaatteet esim. nivusista liian nopeesti tai jääkö etunojassa takin ja housujen väliin rako?

Saanko ajaa lenkkiä talvella fiksillä sukkikset jalassa?

Edit. Niin ja kun ei ihan vielä tuo talvi oikeesti ole, ni mitäs sit noita tavallisten vaatteiden päälle vedettäviä sadeasuvaihtoehtoja on? Oikeesti siis käyttökelposia, ku ei semmosta jätesäkkiä oikee päällensä viitti pistää… Joku shimanon takki (vähä turhan nafti) mulla onkin, joka menee taskuunki mukavasti. Pirun hiostava vaan, niinku noi aina lieneekin…

Mulla jatkuu vielä kesä ja shortsikeli, mutta koleamman vuodenajan varusteista on pakko (ivan ja halveksunnan uhallakin) kehua Raphan tuotteita. ne on oikeesti suunniteltu pyöräilyyn eikä esim. sauvakävelyyn.

Gore bike wearin katu-uskottavuudesta en tiedä mutta housut ja takit ovat ainakin käytännössä hyväksi havaittuja: http://www.bike-discount.de/shop/m454/pdmanufacturer.html?mfid=454
Jos oikeasti ajat lenkkiä noiden kamojen kanssa niin sit kannattaa hommaa sellaset kuteet jossa on windstopper-kalvo. Gore-tex ei sovi hikiliikuntaan tai herkästi hikoileville. Käsiin ja kenkiin kannattaa kuitenkin laittaa jotain vedenpitävää.

Windstopper mainittu. Suosittelen. Kalliita ovat perkeleet, mutta näiden kamojen laadussa ei kannata kitsastella, paskat vehkeet hajoaa ja/tai eivät toimi.

Allekirjoittanut poisti jonkun femman rotsin budjet sportissa, ok, se kestää sadetta ihan asiallisesti, eikä tuule läpi, mutta rotsin hengitysominaisuudet on kalvoteknologian ja tuuletusaukkojen puutteen ansiosta varsin “heikot”. Eli puhaltaa kaula-aukosta kuumat ilmat pihalle. Silmälasipäisenä se vasta onkin muksukkaa toimintaa.

http://tokyofixedgear.com/tokyo-store-output.asp?idCategory=30

Tosta päälle NJS-approved tavaraa. Ei nuo nyt niin kalliita ole, partioaitassa suunnilleen samaa hintatasoa tommosille windstopper-kuoritakeille. Ite oon ajanu pari lenkkiä Haltin sadetakilla, jonka sisäpinta valuu hikeä ajon jälkeen. Seuraava takki sais hengittää.

+1

Tuulenpitävällä softshell-rotsilla saattaa vähäsen kastua, mutta kunnon gore-tms. kalvotakilla hautuu taatusti läpimäräksi.

Täältä kans ääni Haltin windstopper kuoritakille, on muuten paras. Kastuu sateella sekä sisä- että ulkopuolelta ja kuivalla kelillä ainoastaan sisältä.

ChainThug - 57 minutes ago »

+1
Tuulenpitävällä softshell-rotsilla saattaa vähäsen kastua, mutta kunnon gore-tms. kalvotakilla hautuu taatusti läpimäräksi.

softshell windstopperille täältäkin ääni ja sitten vielä semmonen olis paras, missä ei selässä olis ollenkaan sitä kalvoo. Kuoritakeista ääni paclitelle.

Perus Pacliteä en suosittele fillarikäytössä housuihin. Pacliteissä ei ole yleensä vuorta ja se laminaatti on suoraan ihoa/alempaa kerrosta vasten. Sen vuoksi se laminaatti kuluu aika helposti verrattuna muihin Goren versioihin. Retkeilijöillä toi on ongelma rinkan tai repun hihnojen kohdalla. Fillaroidessa taas takapuolen alue kuluu muutenkin tosi nopeesti, joten perus Paclitesta alkaa tulla aika nopeesti pylly märäksi.

Toi pyllyongelma on muutenkin haastava. Varsinkin ilman lokareita pylly kastuu ihan tajuttomasti. Sitten kun se samalla on paineessa penkkiä vasten niin kosteus menee helposti läpi laminaateista. Eli pyörähousun kohtalona on jatkuvasti ja voimakkaana vanha hissi-ilmiö, jossa tuolihissin tuolin tai kapulahissin kapulan kohdalta istumisen aiheuttama paine pistää kosteuden läpi laskettelijan Gorehousuista. Pyöräilykäyttöön siis mielellään housuja, joissa pylly on paitsi kestävämpää niin myös absoluuttisemmin kosteutta pitävää matskua kuin kalvomateriaalit.

Windstopperista kosteus menee tunnissa kunnolla läpi. Räntä- tai vesisateessa pyörälenkki harvoin tuntia pidempi ja siksi noi softshell Windstopper-takit on niin hyviä.

Itse tosin hikoilen niin vähän että mulla perus Goret toimii kaikilla +5 astetta kylmemmillä keleillä ihan hyvin kaikessa urheilussa.

Mites sitten pyöräilyvaatteet aurinkoisiin ja mukaviin päiviin, kun muta ei roisku takaraivolle ja kura ei valu pitkin housunlahkeita.

Kiinnostais tilata tollaset Endura Zyme -shortsit, mutta myykö kukaan Suomessa vastaavia rennompia pyöräilypukineita?

hi5bikesista sai joitain pyöräilyyn soveliaita shortseja. Ja eilen piipahdin pudket spårtissa, niin siellä oli yokon pehmustettua shortsia kans. Olivat tosin varsin rumia.

JeeJee - 8:13, 8.5.2009 »
ChainThug - 57 minutes ago »

+1
Tuulenpitävällä softshell-rotsilla saattaa vähäsen kastua, mutta kunnon gore-tms. kalvotakilla hautuu taatusti läpimäräksi.

softshell windstopperille täältäkin ääni ja sitten vielä semmonen olis paras, missä ei selässä olis ollenkaan sitä kalvoo. Kuoritakeista ääni paclitelle.
Itselläni o pidemmillä reissuilla häägin Lim goretexi repussa vesisateiden varalle... Muuten perushalpa adidaksen tuulipusero päällä, jos kylmemmällä menee. Normiajeluun passaa pitkähihainen t-paita.
normaali - 9:54, 8.5.2009 » Mites sitten pyöräilyvaatteet aurinkoisiin ja mukaviin päiviin, kun muta ei roisku takaraivolle ja kura ei valu pitkin housunlahkeita. Kiinnostais tilata tollaset [Endura Zyme -shortsit](http://www.sjscycles.co.uk/product-Endura-Endura-Zyme-3-4-Baggy-Shorts--Camouflage-14551.htm), mutta myykö kukaan Suomessa vastaavia rennompia pyöräilypukineita?
Itseltäni löytyy nuo kyseiset 3/4 housut ja hankinta melkein perustui aikaisemmin hankittujen Enduran tiucciksien päälle. Nimittäin nappikiinnityksellä pysyvät yhdessä.

Musta on näemmä kehittymässä kovaa vauhtia jonkin näköinen retrohiiri, ainakin paperilla. Ostoslista kasvaa. Mahtaisko muualta kuin kirppareilta löytyä merinovillaista ajopaitaa. Campagnololla ja Brooksilla on tietysti retroa tarjolla, mutta mieluummin jotain blankoa, jossa ei tarvitsisi maksaa valmistajan nimestä.

Jaa, miksi?
http://www.yehudamoon.com/images/strips/2008-04-21.gif

Icebreakerin merinovillaisia käytän, ovat hiukka tyyritä mutta hyviä. Partioaitasta saa Suomesta.
Moosejaws pelittää myös.

Rapha. ei nekään ihan ilmaisia ole mutta hinta muodostuu merkin lisäksi ainakin osittain myös laadusta ja toimivuudesta.

raphan lisäks outlierilla on aika herkkuja

http://www.outlier.cc

Kiipeily- ja laskupuolelta löytyy myös Ortovox. Pirun hyvät leikkaukset ja eri paksuisia versioita on vissiin neljä. Kalliita ovat, mutta niin kaikki hyvä on. Suomessa noita myy Camu.

Pikaisella googletuksella löytyi vielä jenkeistäkin Kucharik, eli onhan noita. Fillarivalmistajista Swobolla ja Surlyllakin taitaa olla jotain villavaatetta, mutta onko noita Suomen maahantuojilla?

Chromella on alennuksessa merinovilla-paitoja täällä. Onhan toi melko “merkitön”. Jos tuolta innostuu joku tilaamaan niin voisin itsekin ostaa paitaa ja ehkä laukkua.

bobbie - 13:56, 20.5.2009 » Chromella on alennuksessa merinovilla-paitoja [täällä](http://www.chromebagsstore.com/pazija10mewo.html). Onhan toi melko "merkitön". Jos tuolta innostuu joku tilaamaan niin voisin itsekin ostaa paitaa ja ehkä laukkua.
Kannattaa olla koon kanssa tarkkana. Tilasin M-koon hupparin, joka oli sitten hihoista 10 senttiä liian lyhyt. Korvaava L-koko on postissa. Saa nähdä paljonko tuo parannusta.